F Best Asian Films: The Suspect (2013) - FilmBoy Best Asian Films: The Suspect (2013) - FilmBoy
  • Latest News

    Best Asian Films: The Suspect (2013)




    Εντυπωσιακή περιπέτεια δράσης, στο γνωστό σε όλους στυλ των ανάλογων αμερικάνικων blockbuster και κυρίως της τριλογίας του Bourne
    Ας δούμε όμως για τι μιλάμε.

    Ο Ji Ding Cheol είναι ένας πρώην Βορειοκορεάτης υπερκατάσκοπος, ο οποίος μετά την προδοσία της κυβέρνησής του, αποστατεί στο νότο, για να κρυφτεί. 

    Η ήσυχη ζωή του ως οδηγού, διασαλεύεται πλήρως όταν τον παγιδεύουν ως ένοχο για τον φόνο του αφεντικού του, επίσης αποστάτη και αναγκάζεται να τραπεί σε φυγή, με τον στρατηγό Min Se Hoon και τον διοικητή της υπηρεσίας πληροφοριών Kim Seok Ho, να βρίσκονται στο κατόπι του.

    Στην προσπάθεια του να ανακαλύψει τα αίτια της δολοφονίας, η οποία συνδέεται με μία μυστηριώδη φόρμουλα, έχει τη βοήθεια μιας σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ, της Choi Kyeong Hee, ενώ λίγο αργότερα αποκαλύπτεται πως η συνωμοσία σχετίζεται με τη δολοφονία της οικογένειας του χρόνια πριν.

    Σκηνοθέτης της ταινίας ο Shin Yeon Won, ο οποίος κάνει αυτό ακριβώς που χρειάζονται ταινίες τέτοιου είδους: αφήνει τη δράση να μιλήσει. 


    Έτσι, το φιλμ έχει εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό, η δράση είναι καταιγιστική με συνεχή εναλλαγή κυνηγητών, πυροβολισμών, μαχών σώμα με σώμα και εκρήξεων και άκρως εντυπωσιακά εφέ, χορογραφίες και stunts. 
    Από άποψη περιεχομένου τώρα, μην περιμένετε και πολλά...

    Όπως έχω αναφέρει επανειλλημένως, στις ταινίες του είδους, οι ηθοποιοί ουσιαστικά εξυπηρετούν τις σκηνές δράσης και η παρούσα δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο Yoo Gong πάντως δίνει παράσταση ως Ji Ding Cheol, με πολλά από τα stunts να είναι δικά του. 
    Ως Choi Kyeong Hee, η Da In Yoo.

    Το The Suspect (Yong-eui-ja ο Κορεάτικος τίτλος) είναι από τις ταινίες που ξέρετε ακριβώς τι θα δείτε, οπότε αν σας αρέσει το είδος, δε θα απογοητευτείτε καθόλου.

    Παναγιώτης Κοτζαθανάσης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Best Asian Films: The Suspect (2013) Rating: 5 Reviewed By: Panos Kotzathanasis
    Scroll to Top