F Οι Έλληνες δημιουργοί των ΝΥΧΤΩΝ ΤΡΟΜΟΥ 2016: Ντομενίκ Παπαεμμανουήλ του Edith - FilmBoy Οι Έλληνες δημιουργοί των ΝΥΧΤΩΝ ΤΡΟΜΟΥ 2016: Ντομενίκ Παπαεμμανουήλ του Edith - FilmBoy
  • Latest News

    Οι Έλληνες δημιουργοί των ΝΥΧΤΩΝ ΤΡΟΜΟΥ 2016: Ντομενίκ Παπαεμμανουήλ του Edith


    Το FilmBoy και το φεστιβάλ ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ έθεσε 5 ερωτήσεις στους σκηνοθέτες των ελληνικών ταινιών μικρού μήκους του φεστιβάλ.

    Σήμερα, ο Ντομενίκ Παπαεμμανουήλ του Edith.


    - Τι είναι αυτό που κάνει τις ταινίες τρόμου διαφορετικές από τα άλλα είδη ταινιών;

    Είναι η ανάγκη που έχει ο άνθρωπος να ανακαλεί το αρχέγονο συναίσθημα του φόβου.Όλοι μας είμαστε έρμαια της υποσυνείδητης επιβολής των αδυναμιών μας.

    - Ποιος/α δημιουργός είναι η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης σου;

    Θα ξεχωρίσω Hitchcock, Spielberg, Aronofsky, Nolan.

    - Πες μας δυο λόγια για την απόφαση σου να γίνεις σκηνοθέτης/δημιουργός και ειδικότερα γιατί ασχολήθηκες με το horror.

    Έχοντας ήδη μια πλούσια καριέρα ως μουσικός έχω άπειρους κόσμους και ιστορίες στο μυαλό μου που έχω την ανάγκη να εικονοποιήσω.Το Horror σου δίνει απλόχερα το δικαίωμα να σπάσεις κάθε είδους λογική που ήδη έχει σπάσει το υποσυνείδητο σου.

    - Ο Drew Goddard υποστήριξε ότι:  «Στις ταινίες τρόμου το μεγάλο budget είναι στα αλήθεια εχθρός. Στις καλές ταινίες τρόμου πρέπει να νιώθεις την καλή χειροποίητη ποιότητα. Είναι ένα είδος που επωφελείται από το να μην έχεις τα πάντα στην διάθεση σου.»
    Τι έχεις να πεις για αυτό ως ανεξάρτητος filmmaker;

    Το πραγματικό budget στο filmmaking είναι η πρόσβαση.Πρόσβαση σε χώρους, ηθοποιούς, τεχνικούς κτλ.Αν λοιπόν σχηματιστεί μια ομάδα που ο κάθε ένας καλύπτει ένα κενό τότε η ταινία μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη και με μηδενικό budget. Για μένα πιστεύω πως η ιδέα,η ατμόσφαιρα και η πλοκή είναι αυτά που θα κρατήσουν το θεατή σε εγρήγορση.

    - Γιατί να έρθει ο θεατής να δει το Edith;

    Πάνω απ'όλα είναι μια όμορφη ιστορία που ξετυλίγεται σε δυο διαφορετικούς κόσμους.Τα ερωτηματικά είναι πολλά αλλά απαντιούνται από το μυαλό του κάθε θεατή χωριστά.Επίσης θα δουν έναν πολύ ξεχωριστό Ρένο Χαραλαμπίδη καθώς και τις υπόλοιπες αξιόλογες ερμηνείες.






    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι Έλληνες δημιουργοί των ΝΥΧΤΩΝ ΤΡΟΜΟΥ 2016: Ντομενίκ Παπαεμμανουήλ του Edith Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top