F Review: Το Μυστικό στα Μάτια τους - The Secret in their Eyes - FilmBoy Review: Το Μυστικό στα Μάτια τους - The Secret in their Eyes - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Το Μυστικό στα Μάτια τους - The Secret in their Eyes




    Ο Ray Kasten (Chiwetel Ejiofor, The Martian) και η Jess Cooper (Julia Roberts, Mirror Mirror) είναι δύο φίλοι, αλλά και συνάδερφοι ερευνητές της αστυνομίας. 

    Όταν ανακαλύπτουν το πτώμα της έφηβης κόρης της Jess, μαζί με την επόπτη εισαγγελέα (Nicole Kidman, Grace of Monaco), προσπαθούν να βρουν τον δολοφόνο, χωρίς επιτυχία. 

    Δεκατρία χρόνια μετά, ο Ray επιστρέφει στο Λος Άντζελες όντας σίγουρος ότι έχει βρει τον δολοφόνο και προσπαθεί να τους πείσει να ανοίξουν ξανά την υπόθεση.

    Η ταινία είναι σκηνοθετημένη από τον Billy Ray, ο οποίος έχει γράψει και το σενάριο, και είναι βασισμένη στην ταινία του 2009, El Secreto de sus Ojos, από την Αργεντινή, η οποία είχε κερδίσει το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας (με ένα από Τα Καλύτερα Φινάλε του FilmBoy, αλλά αν δεν έχετε δει τη ταινία, μην πατήσετε το link).

    Το Secret in their Eyes ξεκινάει από το παρόν, που ο Ray ψάχνει και βρίσκει το πρόσωπο που πιστεύει ότι είναι ο δολοφόνος που τόσα χρόνια ψάχνανε και μετά περνάει στο παρελθόν, που αρχίζει να εξηγεί την ιστορία από την αρχή. 

    Αν και η ιστορία πηγαίνει συχνά μπρος πίσω στον χρόνο - μία παρελθόν, μία παρόν - είναι αρκετά ξεκάθαρη και γίνεται αμέσως κατανοητή, έχει ενδιαφέρον και στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας σε κρατά σε αγωνία. 

    Η εξέλιξη όμως, είναι λίγο αργή και κάποια στιγμή κουράζει, αφού το όλο ζήτημα της ταινίας είναι απλό, αλλά πρέπει να φαίνεται πολύπλοκο για να τραβήξει ίσως, σε διάρκεια. 
    Γενικά η ταινία έχει σεναριακά προβλήματα.

    Η έλλειψη ρυθμού είναι ένα ακόμα πρόβλημα, που οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στο σενάριο, αλλά και στο μοντάζ.
    Για παράδειγμα, τα πλάνα θα μπορούσαν να εναλλάσσονται πιο γρήγορα και να είναι πιο μικρά.

    Από τα πρώτα κιόλας λεπτά, διακρίνεται η έμφαση που θέλει να δώσει ο σκηνοθέτης στην ατμόσφαιρα κι αυτό το καταφέρνει μέχρι το τέλος. 
    Μια ...εσωστρεφής ταινία, τόσο λόγω των χαρακτήρων, όσο και της ατμόσφαιρας. 



    Σκηνοθετικά θα μπορούσε να είναι καλύτερη, καθώς το θέμα και το είδος έδιναν τη δυνατότητα για κάτι καλύτερο.

    Το καστ φαίνεται ονειρικό, με τρία μεγάλα ονόματα, αλλά μετά σκέφτεσαι «κρίμα τέτοιο καστ». 
    Όταν βλέπεις αυτά τα ονόματα περιμένεις να δεις κάτι καλύτερο. 

    Οι ερμηνείες, παρ’ όλα αυτά, είναι καλές. 
    Ο Chiwetel Ejiofor κρατάει κυρίως τον πρωταγωνιστικό ρόλο και είναι πολύ δυναμικός. 

    Η Nicole Kidman είναι 'τόσο όσο', ούτε πολύ συναισθηματική ούτε πολύ κρύα, όπως αρμόζει άλλωστε στον ρόλο. 
    Θα μπορούσε όμως, να είναι πιο δυναμική. 

    Η Julia Roberts είναι πολύ συναισθηματική και σε κάποια σημεία πιστεύεις ότι όντως αυτός ο άνθρωπος έχει χάσει το παιδί του. 
    Οι ηθοποιοί είναι αυτοί που κρατάνε την ταινία, η οποία θα μπορούσε να είναι μια πλήρης αποτυχία αν παίζανε κάποιοι άλλοι.

    Ένα από τα ατού του The Secret in their Eyes είναι η ανατροπή στο τέλος, κάτι για το οποίο αξίζει να συνεχίσεις και να δεις τη ταινία μέχρι το τέλος.

    Το Secret in their Eyes είναι μια ενδιαφέρουσα αλλά μέτρια ταινία, ίσως γιατί έπεσε σε λάθος χέρια - θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη. 
    Όπως είναι άλλωστε και η αρχική, το El Secreto de sus Ojos.

    Στους κινηματογράφους από 14 Ιανουαρίου.

    Χριστίνα Φακίνου.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Το Μυστικό στα Μάτια τους - The Secret in their Eyes Rating: 5 Reviewed By: Christina
    Scroll to Top