• Latest News

    Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

    Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Νίκος Παναγιωτόπουλος


    Ένας σημαντικός άνθρωπος του ελληνικού σινεμά έφυγε χθες, σε ηλικία 74 χρονών.
    Ο σκηνοθέτης Νίκος Παναγιωτόπουλος πέθανε χθες νωρίς το πρωί, παραδιδόμενος στα καρδιολογικά προβλήματα που τον ταλαιπωρούσαν τελευταία.

    Όσοι τον ήξεραν, μιλάνε για έναν συμπαθή σε όλους άνθρωπο που αγαπούσε το σινεμά, το είχε κάνει μέρος της καθημερινότητάς του, και προσπαθούσε να κάνει ταινίες όσο πιο συχνά μπορούσε.

    Αγαπούσε την πόλη της Αθήνας και το έδειχνε στις ταινίες του.
    Μάλιστα, ετοίμαζε μια νέα ταινία με τίτλο Amor Fati, η οποία γυριζόταν στο κέντρο της Αθήνας και αφορούσε την ιστορία ενός άστεγου.

    Από το 1974 και τα Χρώματα της Ίριδος μέχρι το περασμένο Δεκέμβριο και τη Κόρη του Ρέμπραντ, έκανε 17 ταινίες κερδίζοντας 5 βραβεία στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και άλλα.

    Σημαντικότερες ταινίες του Αυτή η Νύχτα Μένει (2000), Οι Τεμπέλιδες της Εύφορης Κοιλάδας (1978), Delivery (2004), Κουράστηκα να σκοτώνω τους Αγαπητικούς σου (2002) και πολλές άλλες.

    Το σινεμά του Νίκου Παναγιωτόπουλου τα τελευταία χρόνια (Λιμουζίνα, Η Κόρη του Ρέμπραντ, Δεσμά Αίματος) δεν μας άρεσε στο FilmBoy, ωστόσο ήταν ένας σημαντικός σκηνοθέτης που πρόσφερε πολλά στον ελληνικό κινηματογράφο και έχει τον τεράστιο σεβασμό μας.



    Φιλμογραφία
    • Τα Χρώματα της Ίριδος (1974)
    • Οι Τεμπέληδες της Εύφορης Κοιλάδας (1978)
    • Μελόδραμα;(1981)
    • Βαριετέ (1985)
    • Η Γυναίκα που Εβλεπε τα Ονειρα (1988)
    • Ονειρεύομαι τους Φίλους μου (1993)
    • Ο Εργένης (1997)
    • Αυτή η Νύχτα Μένει (1999)
    • Beautiful People (2001)
    • Κουράστηκα να Σκοτώνω τους Αγαπητικούς σου (2002)
    • Delivery (2004)
    • Πεθαίνοντας στην Αθήνα (2006)
    • Αθήνα- Κωνσταντινούπολη (2008)
    • Τα Οπωροφόρα της Αθήνας (2010)
    • Δεσμά Αίματος (2012)
    • Η Λιμουζίνα: κωμωδία παρεξηγήσεων (2013)
    • Η Κόρη του Ρέμπραντ (2015)

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Νίκος Παναγιωτόπουλος Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top