F Οι 8 ταινίες υπερηρώων του 2016 ...σε σειρά προτίμησης - FilmBoy Οι 8 ταινίες υπερηρώων του 2016 ...σε σειρά προτίμησης - FilmBoy
  • Latest News

    Οι 8 ταινίες υπερηρώων του 2016 ...σε σειρά προτίμησης


    Το 2016 θα είναι μια χρονιά με υπερήρωες – προς μεγάλη χαρά του FilmBoy Jr., ο οποίος έχει ήδη μια συλλογή 14 φιγούρων σε μεγάλη διάσταση (10 καλών και 4 villains), μας χτυπάει με τις ακτίνες από τα γάντια του Iron Man και χθες κοιμήθηκε φορώντας τη μάσκα και τη ζώνη του Batman!

    Μέχρι στιγμής, υπάρχουν οκτώ υπερπαραγωγές υπερηρώων που έχουν προγραμματιστεί για την νέα χρονιά. 
    Τουλάχιστον τέσσερις από αυτές θα περιλαμβάνουν ολόκληρες ομάδες των γνωστών ηρώων με υπερδυνάμεις, που θα μάχονται τους κακούς.

    Με το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel να εισέρχεται στον 8ο χρόνο του και αυτό της DC να επιταχύνει σταθερά, ο κορεσμός των superhero ιστοριών έχει γίνει μια αυξανόμενη ανησυχία. 

    Υπάρχει στ’αλήθεια τόση ζήτηση από το κοινό όλου του κόσμου για να ικανοποιήσει τις τεράστιες επενδύσεις που έχουν γίνει σε αυτές τις υπερπαραγωγές;

    Προσωπικά πιστεύω πως, αν και δεν θα πουλήσουν όλες ικανοποιητικά – εννοώ πως θα υπάρξουν και χασούρες, όπως έχουν ήδη υπάρξει – ένα παράλληλο σύμπαν με υπερήρωες και τους κακούς τους, θα είναι πάντα ένα ευπρόσδεκτο κομμάτι του παγκόσμιου σινεμά.

    Πριν γράψετε στα σχόλια τη δική σας γνώμη, ας δούμε τις 8 πιο αναμενόμενες superhero ταινίες του 2016.
    Σε σειρά προτίμησης και όχι κυκλοφορίας.


    8. Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows



    Τα Teenage Mutant Ninja Turtles (Χελωνονιντζάκια ελληνιστί) δημιουργήθηκαν από τους Kevin Eastman και Peter Laird το 1984 ως μια παρωδία των υπερηρωικών και εκδικητικών comics.
    Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 όμως, τα Ninja Turtles έγιναν εξαιρετικά δημοφιλής υπερήρωες οι ίδιοι, και έκτοτε εμφανίζονται σε κόμικς, κινούμενα σχέδια και ταινίες. 

    Το 2014, ο παραγωγός Michael Bay επανεκκίνησε το franchise με τη Megan Fox ως πρωταγωνίστρια (πόσα κακά πια ξεκίνησε αυτός ο άνθρωπος;).
    Δύο χρόνια αργότερα, ο Dave Green σκηνοθετεί το sequel, το οποίο φαίνεται πιστό στο αναιδή χιούμορ και τον παιδικό χαβαλέ, χαρακτηριστικά άλλωστε που έχουν τα Χελωνονιντζάκια.

    Ένα franchise που ποτέ δεν θα δω.
    Το Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows έχει προγραμματιστεί να βγει στις 3 Ιουνίου 2016.


    7. Gambit



    Ο χαρακτήρας του Remy LeBeau, γνωστού ως Gambit, δημιουργήθηκε το 1990 αρχικά ως ένας αντι-ήρωας, που σχετίζονταν με τους X-Men, για τα comics της Marvel, από τον Chris Claremont και τον Jim Lee

    Ο Gambit είναι ένας κλέφτης του οποίου οι μεταλλαγμένες δυνάμεις του του επιτρέπουν να ελέγχει την κινητική ενέργεια των αντικειμένων, και αυτός τις χρησιμοποιεί για να ρίχνει τραπουλόχαρτα με εκπληκτικά καταστροφικές συνέπειες.

    Ο Gambit εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη το 2009 στο X-Men Origins: Wolverine ως δευτερεύων χαρακτήρας (τον έπαιζε ο Taylor Kitsch.
    Τώρα, η Marvel σχεδιάζει μια σόλο ταινία Gambit, με τον Channing Tatum στο ομώνυμο ρόλο.

    Κατά τη διάρκεια της παραγωγής, η ταινία έχασε τον αρχικό του σκηνοθέτη Rupert Wyatt λόγω ημερομηνιών.
    Τελικά την ταινία θα σκηνοθετήσει ο Doug Liman, αλλά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αναβληθεί από την αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας του, την 7η Οκτώβρη 2016.


    6. X-Men: Apocalypse



    Σόρρυ X-Men fans, αλλά ποτέ δεν με τράβηξαν οι μεταλλαγμένοι.
    Ο Bryan Singer επιστρέφει και πάλι στο franchise με το X-Men: Apocalypse – ναι, αυτό που στην Ελλάδα μάλλον θα κυκλοφορήσει ως ‘Απόκαλυψ’ – σε μια επική ιστορία για τον En Sabah Νουρ (που υποδύεται ο Oscar Isaac), τον παλαιότερο και πιο ισχυρό μεταλλαγμένο, που ξυπνά μετά από χιλιετίες ύπνου έτοιμος να καθαρίσει την ανθρωπότητα και να δημιουργήσει ένα νέο κόσμο για τους οπαδούς του. 

    Το X-Men: Apocalypse διαθέτει ένα τεράστιο cast ηρώων και κακοποιών σε μια επική αναμέτρηση, συμπεριλαμβανομένων των Mystique (Jennifer Lawrence), Cyclops (Tye Sheridan), Jean Grey (Sophie Turner), Storm (Alexandra Shipp) και πολλών άλλων.

    Πάντως, για τους οπαδούς των X-Men δε χωρά αμφιβολία ότι αυτό θα ήταν στη κορυφή της λίστας.
    Έτσι Αργύρη;

    Πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 27 Μαΐου 2016.


    5. Dr. Strange



    Αφού μόλις και μετά βίας επιβίωσε από ένα φοβερό αυτοκινητιστικό ατύχημα, ο παγκοσμίου φήμης νευροχειρουργός Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) γίνεται δεκτικός σε ένα κρυφό κόσμο με μυστικιστικές δυνάμεις και εναλλακτικές διαστάσεις.

    Με την επαγγελματική του καριέρα στα ερείπια, ξεκινά ένα ταξίδι ανακάλυψης, όπου συναντά σοφούς δασκάλους όπως η Ancient One (Tilda Swinton), αλλά και νέους εχθρούς, όπως ο Karl Mordo (Chiwetel Ejiofor).

    Ο χαρακτήρας του Dr. Strange δημιουργήθηκε το 1963 από τον Steve Ditko για τη  Marvel Comics
    Σκηνοθετημένο από τον βετεράνο σκηνοθέτη ταινιών τρόμου Scott Derrickson (The Exorcism of Emily Rose, Sinister και Deliver Us From Evil), η ταινία σηματοδοτεί την πρώτη προσαρμογή αυτού του χαρακτήρα στη μεγάλη οθόνη. 

    Δεν θα καιγόμουν τόσο, αλλά μετά τη δημοσιοποίηση του cast (Rachel McAdams, Mads Mikkelsen και βέβαια Benedict Cumberbatch), αναθεώρησα.

    Το Dr. Strange κυκλοφορεί στις 4 Νοέμβρη του 2016.


    4. Deadpool



    Ο αθυρόστομος Wade Wilson (Ryan Reynolds) γίνεται εθελοντής στο πρόγραμμα Weapon X (που κάποτε μετέτρεψε επίσης τον James Howlitt σε Wolverine), ελπίζοντας ότι αυτά τα επαναστατικά προγράμματα θα τον θεραπεύσουν από τον  καρκίνο. 

    Αν και η διαδικασία του έδωσε απίστευτες δυνάμεις επούλωσης, τον παραμόρφωσαν και τον έκαναν …λιγουλάκι τρελό.

    Φοράει λοιπόν μια στολή και αυτοαποκαλείται Deadpool, και ξεκινάει να εκδικηθεί τον Ajax (Ed Skrein), τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για την καταστροφή της ζωής του.

    Ο Deadpool δημιουργήθηκε από τον Fabian Nicieza και τον Rob Liefeld στις αρχές της δεκαετίας του 1990, κι εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως υποστηρικτικός χαρακτήρας στο X-Men Origins: Wolverine το 2009, και πάλι υποδυόμενος από τον Reynolds
    …Αν και σε αυτήν την έκδοση, το χαρακτηριστικό αιχμηρό χιούμορ του παρεμποδίστηκε από την ακατανόητη απόφαση να έχει το στόμα του ραμμένο!

    Αυτή είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη Tim Miller, και έρχεται με ένα R-rating. 
    Αυτό σίγουρα θα ανεβάσει το φετινό box office, καθώς και το γεγονός ότι η ταινία παραμένει πιστή στο image αυτού του αμφιλεγόμενου αντιήρωα της Marvel.

    Το Deadpool βγαίνει στις 12 Φεβρουαρίου 2016.


    3. Captain America: Civil War



    Με βλέπω ήδη να κρατάω εγώ την ασπίδα του Cap και ο FilmBoy Jr. να με χτυπάει με τα γάντια του Iron Man φορώντας και τη μάσκα του.
    Ο εμφύλιος σπίτι είναι αναπόφευκτος.

    Οι Avengers μάχονται το κακό σε όλο τον κόσμο, αλλά προκαλούν παράπλευρες απώλειες, κάτι που τους υποχρεώνει να υποβάλλονται όλοι οι υπερήρωες σε κρατικό έλεγχο. 

    Ο Captain America (Chris Evans) αντιδρά στη δυσπιστία των πολιτικών, ενώ ο Tony Stark (Robert Downey, Jr) είναι πιο πρόθυμος να υποβληθεί σε έλεγχο (πόσα ΕΣΠΑ θα πήρε για να φτιάξει τις στολές του…).

    Οι αντιτιθέμενες απόψεις συγκρούονται, και οι υπόλοιποι Avengers όπως η Black Widow (Scarlett Johansson) αλλά και ξένοι όπως ο Black Panther (Chadwick Boseman) είναι υποχρεωμένοι να επιλέξουν πλευρά στην επερχόμενη σύγκρουση.

    Το Captain America: Civil War βασίζεται σε μια μίνι σειρά κόμικ του 2006, γραμμένη από τον Mark Millar και σχεδιασμένη από τον Steve McNiven
    Οι αδερφοί Anthony και Joe Russo έκαναν καλή δουλειά το 2014 με το Captain America: The Winter Soldier, αλλά εδώ αντιμετωπίζουν μια πολύ μεγαλύτερη πρόκληση, σκηνοθετώντας ένα επικό superhero blockbuster με εκτεταμένο cast ηρώων, συμπεριλαμβανομένων της Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), του Hawkeye (Jeremy Renner), του Falcon (Anthony Mackie) και πολλών άλλων.

    Το διακύβευμα είναι υψηλό για το Marvel-ικό κινηματογραφικό σύμπαν, αλλά τα εξαιρετικά trailer δίνουν την αίσθηση ότι θα τα καταφέρει.

    Το Captain America: Civil War βγαίνει στις 6 Μαΐου 2016.


    2. Suicide Squad



    Η απόλυτη ομάδα καταστροφής, η Suicide Squad, είναι μια ομάδα κακοποιών με υπερδυνάμεις που απελευθερώνονται κρυφά από τη φυλακή και ελέγχονται από μικροβόμβες που είναι εμφυτευμένες επάνω τους.

    Αποτελείται από τον Deadshot (Will Smith), τη Harley Quinn (Margot Robbie), τον Killer Croc (Adewale Akinnuoye-Agbaje), καθώς και ορισμένους άλλους εξίσου επικίνδυνους κακούς, που λειτουργούν υπό την εποπτεία της αδίστακτης κυβερνητικής Amanda Waller (Viola Davis).

    Η ομάδα δημιουργήθηκε το 1959 από τον Robert Kanigher και τον καλλιτέχνη Ross Andru ως κόμικ εκδοχή του The Dirty Dozen, και διαμορφώθηκε στη σημερινή της  μορφή από το σεναριογράφο John Ostrander

    Τη ταινία σκηνοθετεί ο David Ayer του End of Watch.
    Η ταινία βρίσκεται ψηλά στην προσμονή του κόσμου (και σχεδόν στη κορυφή στη δική μου λίστα) χάρη στα ενθουσιώδη trailer που κυκλοφόρησαν.
    …Εντάξει, και χάρη στη Harley Quinn της Margot Robbie.

    Το Suicide Squad θα κυκλοφορήσει από την Warner Bros στις 5 Αυγούστου 2016.


    1. Batman vs. Superman: Dawn of Justice



    Ό,τι και να λέμε, μια ταινία με τίτλο Batman vs. Superman είναι στη κορυφή κάθε λίστας προσμονής.
    Ακόμα κι αν παραπλανεί ο τίτλος αφού τελικά οι Batman (Ben Affleck) και Superman (Henry Cavill) μάλλον ενώνονται για να αντιμετωπίσουν μαζί τον Lex Luthor (Jesse Eisenberg), υπό την ασπίδα της αμαζόνας Wonder Woman (Gal Gadot).

    Το 2013, ο σκηνοθέτης Zack Snyder δημιούργησε κάποια διαμάχη με τον ζοφερό και μίζερο του Man of Steel, ωστόσο έκανε επιτυχία στο box office. 
    Τώρα, με την είσοδο του Batman στην ιστορία, το Batman vs. Superman: Dawn of Justice μάλλον θα είναι ακόμα πιο ζοφερό και μίζερο… αλλά θα σπάσει ταμεία και πάλι.

    Έτσι κι αλλιώς, ότι και να έκανε ο Snyder (ο νέος Shyamalan σε ότι αφορά την μη αποδοχή από τον κόσμο) θα τα άκουγε.

    Το Batman vs. Superman: Dawn of Justice βγαίνει στις 25 Μαρτίου 2016.


    Στη δική σας λίστα, ποιο superhero movie έρχεται πρώτο;

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι 8 ταινίες υπερηρώων του 2016 ...σε σειρά προτίμησης Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top