F Το Gamato έκλεισε ...όλοι στους δρόμους! - FilmBoy Το Gamato έκλεισε ...όλοι στους δρόμους! - FilmBoy
  • Latest News

    Το Gamato έκλεισε ...όλοι στους δρόμους!


    To Gamato έκλεισε! 
    Ο κόσμος έφριξε, όλοι μιλάνε για το πόσο "άδικο" είναι το κράτος να ασχολείται με ένα site που προσφέρει ψυχαγωγία και όχι ας πούμε με το κάθε τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο και μέσα σε αυτή τη φούρια χάνουμε την μπάλα...

    Το Gamato έκλεισε!
    ...και;

    Το μόνο σοβαρό συμπέρασμα που βγαίνει από το κλείσιμο του gamato είναι οτι ο κόσμος δεν ξέρει που του πάνε τα τέσσερα και ότι το κράτος είναι η τσούλα  υπηρέτρια του κάθε μεγαλοεπιχειρηματία (αλλά αυτό το ξέραμε ήδη...).

    Οι απόψεις μας δεν είναι αποτέλεσμα ώριμης σκέψης αλλά ένας τρόπος να προστατέψουμε τον εαυτούλη μας. 

    Η ημιμάθεια, επίσης, είναι δύσκολο θέμα. 
    Το ίδιο και ο λαϊκισμός. 
    Πρόσεξε εδώ:


    Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κλείνει τα μικρά σάιτ όπου βλέπουμε όλοι μας σχεδόν (μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλου μας) καμιά ταινιούλα το βράδυ. Οι μικρές 'παράνομες' ανάσες μας σταματούν. Γύρω μας όλα λυμένα, φοροδιαφυγή, λίστες Λαγκάρντ, μίζες, πόθεν εσχες, εκατομμύρια - τα πάντα στην εντέλεια. Τι κόβουμε λοιπόν; Την ψυχαγωγία του έλληνα μέσα στην κρίση, την δίωρη απόδραση μας. Το γράφω ανοιχτά, καθαρά και ξάστερα - καθώς άλλο ένα αγαπημένο σάιτ μόλις έκλεισε. Συγγνώμη αλλά αυτό με ξεπερνάει. Τελείως όμως.
    Έλενα Ακρίτα, 20 Οκτωβρίου 2015 στο facebook.


    Αυτή η τύπισσα, η Έλενα Ακρίτα, (που δεν ξέρω για ποιον λόγο, αλλά είναι δημόσιο πρόσωπο, οτι και αν σημαίνει αυτό) βγαίνει δημοσίως και μιλάει θετικά για μια σελίδα που έβγαζε κέρδη παρανομώντας.

    Αλλά δεν έκανε μόνο αυτό. 
    Το Gamato έκλεβε υπότιτλους από sites που πραγματικά, δεν βγάζουν κέρδος από την δουλειά τους, άλλαζε τα credits και καρπωνόταν τα οποιαδήποτε κέρδη.
    Αυτό στο χωριό μου το ονομάζουν πουστιά ...παράνομη πράξη.

    Το Gamato σου πρόσφερε δωρεάν το προϊόν, αλλά για να το κάνει σε ανάγκαζε να κλείσεις τον Adblocker σου, αλλιώς δεν μπορούσες να δεις το περιεχόμενο.

    Σαν να μου φαίνεται ότι τα παιδιά εκεί πέρα δεν είχαν απλά σκοπό να "προσφέρουν ψυχαγωγία στον Έλληνα μέσα στη κρίση, ούτε δίωρη απόδραση"

    Στο άρθρο μου με τίτλο Ερασιτέχνες υποτιτλιστές, η διαδικασία, οι μύθοι, η νομοθεσία και άλλα καταλήγω έτσι:
    Αυτό που προσπαθώ να υποστηρίξω είναι ότι ο νόμος θα πρέπει ακόμα και τις εταιρείες να τις βοηθήσουν, όταν υπάρχει κερδοσκοπία και αισχροκέρδεια με τα προϊόντα τους. Όταν υπάρχουν σελίδες στην Ελλάδα που προσφέρουν υπηρεσίες παράνομου streaming και downloading με συνδρομές και τεράστια διαφημιστικά κέρδη τότε ναι, βρες τους, κλείσε την επιχείριση τους και βάλε τους ένα βαρύτατο πρόστιμο.

    Όταν ασχολείσαι όμως με τον τύπο που κάθεται πληρώνει για server 600 ευρώ από την τσέπη του για να κάνει ένα υπότιτλο και να τον διανείμει δωρεάν, τότε ο νόμος γίνεται φερέφωνο του κερδοσκοπικού συστήματος και το Δίκαιο δεν είναι δίκαιο...

    Για το Gamato μιλούσα προφανώς. 
    Κάπου εδώ πρέπει να μιλήσουμε για τα κέρδη. 



    Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναφέρει στο δελτίο τύπου της, ότι οι προβολές του «gamatotv.com» έφταναν τις 930.000 ημερησίως με τους διαφυγόντες φόρους να φτάνουν τα 230.000.000 ευρώ. 
    Η δε ζημιά για τους δικαιούχους, σύμφωνα με την Αστυνομία, έφτανε τα 465.000.000 ευρώ.

    Τα νούμερα είναι τραγικά καθώς αν πιστέψεις ότι υπήρχαν 930.000 κλικ ημερησίως σε αυτές τις διαφημίσεις, με τα κέρδη να υπολογίζονται από 100.000 έως 200.000 ημερησίως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τότε με απλά μαθηματικά έβγαζαν 100.000*30μέρες x 12μήνες = 36.000.000 ευρώ!!!

    Ο αριθμός αυτός δείχνει αυτό που είπα και πιο πάνω. 
    Το κράτος και δη η αστυνομία είναι, ήταν και θα είναι η τσούλα  ...παραδουλεύτρα των εταιρειών. 

    465 εκατομμύρια διαφυγόντα  κέρδη δικαιούχων! 
    Ας μας ενημερώσει ο αρχισυντάκτης μας εδώ, ο κ. Χατζηπαππάς που ασχολείται με το ελληνικό Box Office αν υπάρχει πιθανότητα να βγάλουν ποτέ οι Κινηματογράφοι τέτοια λεφτά στην Ελλάδα.

    Αναρωτιέμαι γιατί δεν κάνουν το ίδιο και οι εταιρίες για να βγάζουν τόσα και παραπάνω. 
    Μια σελίδα με δωρεάν streaming ταινίες και 2-3 διαφημίσεις και είσαι ο επόμενος εκατομμυριούχος!

    Τώρα για τα 36 εκατομμύρια τον χρόνο κέρδη, τι να πω. 
    Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο θα διακινδύνευα να έχω το παράνομο μου site για δεύτερο χρόνο, όταν με τα 36 μύρια που έβγαλα την πρώτη χρονιά μπορώ να ζήσω "πιπίλα" μέχρι να πεθάνω εγώ και τα εγγόνια μου. Χαζαμάάάρες...



    Έπειτα βγαίνουν οι διαχειριστές της σελίδας, διαψεύδουν τα παραπάνω και λένε οτι έβγαλαν όλο κι όλο 25.000 ευρώ
    Ψίχουλα δηλαδή. Αμελητέα ποσά. Χαρτζιλίκι.

    Εγω ασχολούμαι με το ίντερνετ 3 χρόνια και μόνο πληρώνω. 
    Οι άλλοι βγάζουν υπότιτλους και σπαταλάνε ώρες για το χόμπι τους και δεν μπορούν να αντέξουν τα κόστη των σέρβερ και κλείνουν. 

    Το Gamato πόσταρε λινκ, χρησιμοποιούσε την δουλειά άλλων και έβγαλε 25.000 ευρώ.

    Καλά έκαναν και το έκλεισαν και μακάρι να κλείσουν και τα υπόλοιπα.

    Τρόπος υπάρχει και για να βλέπεις τη σειρά σου και την ταινία σου σε πολύ καλύτερη ανάλυση και να μην πληρώνεις site όπως το gamato που καπηλεύεται την δουλειά άλλων. 

    Kαι ψάξου λίγο ρε φίλε. 
    Μην πέφτεις στην παγίδα του λαϊκισμού κατηγορώντας αμέσως την κακή Ελληνική Αστυνομία που έπιασε την αγαπημένη σου σελίδα που σε κορόιδευε στην μάπα. 
    Κράξε την Αστυνομία γιατί και αυτή σε δουλεύει με την σειρά της...

    Τάσος Σαμπάρ


    Πηγές: Huffpost Greece
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το Gamato έκλεισε ...όλοι στους δρόμους! Rating: 5 Reviewed By: Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος
    Scroll to Top