F Review: Minions - FilmBoy Review: Minions - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Minions




    Once in a ...minion!

    Τα γνωρίσαμε το 2010 στην ταινία Despicable Me και τα λατρέψαμε! 
    Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά… 

    Το 2013 τα απολαύσαμε σε γερές δόσεις  μέσα από το Despicable Me 2 αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό! 
    Δύο χρόνια μετά, τα λατρεμένα κίτρινα πλασματάκια αποκτούν μια ολότελα δική τους ταινία!

    Τα Minions της Universal σαρώνουν ήδη στο πέρασμά τους τα απανταχού κινηματογραφικά ταμεία και επιτέλους ήρθε η στιγμή και για το ελληνικό κοινό να τα υποδεχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου!

    Τα Minions είναι πιο παλιά κ από τους δεινόσαυρους! 
    Κομμάτι της εξελικτικής πορείας της Γης, θα έλεγε κανείς πως θα μπορούσαν άνετα να είναι το κυρίαρχο είδος του πλανήτη αν δεν είχαν ένα μόνο ελάττωμα: την αναζήτηση του μεγάλου αφεντικού!

    Κομμάτι της φύσης των Minions είναι η ικανοποίηση του ότι υπηρετούν έναν αφέντη! 
    Όσο πιο δόλιος και κακός τόσο το καλύτερο για τα Minions. 

    Από την εποχή των δεινοσαύρων μέχρι και την Νέα Υόρκη του 1960, παρακολουθούμε την αναζήτηση των Minions για το υπέρτατο αφεντικό!

    Πρωτοπόροι στην αναζήτηση του υπέρτατου κακού που τα Minions θα υπηρετήσουν με ευλάβεια, είναι ο Kevin ο Bob και ο Stuart, οι οποίοι βρίσκουν το «Απόλυτο Αφεντικό» στο πρόσωπο της Scarlett Overkill (με τη φωνή της Sandra Bullock) η οποία μαζί με τον εφευρέτη δολοφονικών συσκευών κ σύζυγό της Herb (με τη φωνή του Jon Hamm) έχουν βαλθεί να κατακτήσουν τον κόσμο!

    Τι γίνεται όμως όταν γνωστά για της γκάφες τους Minions αρχίζουν να αποτελούν πρόβλημα για την Scarlett, σε βαθμό που να θέλει να τα ξεπαστρέψει όλα;!...

    Δείτε κι εσείς πως μέσα από σουρεαλιστικές καταστάσεις τα Minions περνάνε δια πυρός και σιδήρου, μέχρι την στιγμή που θα βρεθούν με τον νεαρό Gru, στην πιο ξεκαρδιστική animation ταινία της χρονιάς.

    Οικογενειακή κωμωδία που ικανοποιεί!

    Η αλήθεια είναι πως από όταν ανακοινώθηκε η δημιουργία της ταινίας “Minions” οι προσδοκίες ήταν μεγάλες! 
    Όταν δε ανακοινώθηκε και το όνομα της Sandra Bullock στον πρωταγωνιστικό ρόλο, περίμενα ήδη πολλά πριν καν παρακολουθήσω την ταινία!

    Τα “Minions” είναι μία οικογενειακή κωμωδία κινουμένων σχεδίων, με περισσότερες όμως δόσεις ενήλικου χιούμορ. 

    Αν βαθμολογούσαμε την πλοκή και το σενάριο δεν νομίζω να είχαμε υψηλή βαθμολογία, καθώς η πλοκή της ταινίας είναι απλή - σχεδόν παιδική συγκριτικά με τις ταινίας Despicable Me και Despicable Me 2,  ενώ οι πρωταγωνιστικοί χαρακτήρες που μας συστήνει δεν έχουν κανένα απολύτως ενδιαφέρον!

    Αυτό δεν σημαίνει πως η Sandra Bullock δεν είναι απολαυστική. 
    Ισα-Ισα, η Bullock έστω κ με την φωνή της, παίζει απόλυτα φυσικά και φαίνεται πως διασκεδάζει την συμμετοχή της στην ταινία. 



    Προσωπικά με έβαλε στο τριπάκι να θέλω να την δω σε παρόμοιο ρόλο σε live action ταινία. 

    Ωστόσο ο ρόλος της Scarlett στην ταινία δεν αναπτύσσεται όπως πρέπει, αφήνει κενά και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να φεύγεις από την αίθουσα με μία μικρή απογοήτευση σκεπτόμενος τις προσδοκίες που δημιουργεί το όνομα της Sandra Bullock.

    Κατά τα άλλα, η ταινία εκπληρώνει στο έπακρο αυτό που υπόσχεται: minions, minions, και minions να χαρίζουν απίστευτο γέλιο με γκάφες αλλά και ατάκες, καθώς για πρώτη φορά συνειδητοποιεί ο θεατής πως τα Minions έχουν μια δική τους γλώσσα που έχει επιρροές από αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά, κ.α  - και παίρνω όρκο πως άκουσα και ελληνικά! 

    Η ταινία κάνει δυναμικό ξεκίνημα δείχνοντας μας πως τα Minions πέρασαν από την εποχή των δεινοσαύρων μέχρι τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη! 
    Ένα δεκάλεπτο που κυριολεκτικά δεν σταματάς να γελάς! 

    Φυσικά όσο περνάει η διάρκεια το αδιάκοπο γέλιο φθίνει, αλλά η ταινία δεν κάνει καθόλου κοιλιά και με το που τελειώνει απλά λες “τι αυτό ήταν; 
    Δεν έχει άλλο;”   

    Η ταινία “Minions” είναι βάλσαμο για οποίον έχει ανάγκη από γέλιο και θέλει να διασκεδάσει με κάτι ανάλαφρο που θα του φτιάξει την διάθεση! 

    Δείτε την μεταγλωττισμένη προβολή με την οικογένεια σας, αλλά αν αποφασίσετε να πάτε απλά μια παρέα ενήλικων… παιδιών επιλέξτε την υποτιτλισμένη προβολή…  

    Το 7αρι από μένα μπαίνει γιατί ήθελα καλύτερη αξιοποίηση της Bullock από τους δημιουργούς.

    * Τα Highlights:

    - Στο ξεκίνημα, η μουσική υπόκρουση από το σήμα της Universal γίνεται από τα Minions, γεγονός που σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα!

    - Η οικογένεια κακών που βρίσκουν στον δρόμο τους τα Minions κάνοντας οτοστόπ! 
    Νομίζω πως θα τους ξαναδούμε στο μέλλον σίγουρα!

    - To απίστευτο τρολάρισμα που κάνουν οι σεναριογράφοι στην Βασίλισσα της Αγγλίας όταν εκείνη χάνει το στέμμα και τα πίνει σε Pub.

    - Το πρώτο 10λεπτο της ταινίας και οι τρόποι που τα Minions «χάνουν» τα αφεντικά τους!

    - Η εμφάνιση του Gru στο τέλος και οι απίστευτοι τίτλοι τέλους (μην σηκωθείτε και φύγετε δείτε τους όλους για να χορτάσετε minions αλλά και να πάρετε μια γεύση από το τι ετοιμάζουν για το “Despicable Με 3

    Στους κινηματογράφους από 24 Σεπτεμβρίου.

    Σπύρος Φώτης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Minions Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top