F Stonewall trailer: Ο Roland Emmerich βγάζει τις gay κοινότητες στα κάγκελα - FilmBoy Stonewall trailer: Ο Roland Emmerich βγάζει τις gay κοινότητες στα κάγκελα - FilmBoy
  • Latest News

    Stonewall trailer: Ο Roland Emmerich βγάζει τις gay κοινότητες στα κάγκελα


    Η πρώτη επανάσταση υπέρ των ομοφυλόφιλων στον κόσμο με τα επεισόδια του Stonewall, έγιναν ταινία από τον Roland Emmerich, που θα βγει στις Αμερικάνικες αίθουσες στις 25 Σεπτεμβρίου και ήδη από το trailer και μόνο γίνεται της τρελής.

    Τι ακριβώς συνέβη στο ιστορικό bar, Stonewall Inn της Christopher Street; 

    Ήταν η εποχή και η περιοχή τέτοια που ευνοούσε τα πάντα. 
    Ήταν η εποχή της αμφισβήτησης, του Woodstock, της εξέγερσης των πανεπιστημίων, της σεξουαλικής επανάστασης. 

    Ήταν και η περιοχή του Greenwich Village, όπου κάθε είδους καλλιτέχνης, διαφορετικός, λευκός ή μαύρος, gay ή λεσβία, τρανσέξουαλ ή πόρνη, drag queen και bisexual, βρίσκονταν εκεί για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

    Οι ταραχές του Stonewall, είναι γνωστές σαν τα γεγονότα που έβαλαν τις βάσεις για το σύγχρονο κίνημα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και ήταν μια σειρά από αυθόρμητες, βίαιες διαδηλώσεις από μέλη της ομοφυλοφιλικής κοινότητας, έναντι μιας επιδρομής της αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε Stonewall Inn στις 28 Ιουνίου 1969. 

    Με το που βγήκε όμως το trailer της ταινίας, άρχισαν οι διαμαρτυρίες. 
    Και είναι σπάνιο ένα trailer ταινίας του Hollywood να είναι τόσο αμφιλεγόμενο ώστε να οδηγεί τους ανθρώπους να τη μποϋκοτάρουν, ειδικά όταν η ταινία έχει ως στόχο να απεικονίσει τον αγώνα και την αντίσταση των gay της δεκαετίας του ’60. 



    Αν κάποιος παρακολουθήσει το trailer για το Stonewall, θα νομίζει ότι οι ήρωες της εξέγερσης ήταν γενναία αρρενωπά λευκά αρσενικά. 

    Στην πραγματικότητα όμως, στα επεισόδια έχυσαν το αίμα τους, trans, έγχρωμοι, λεσβίες, drag queens, ιερόδουλες, gay, bi και πανηδονιστές, όλοι ενωμένοι με στόχο να αποκτήσουν δικαιώματα και αξιοπρεπή αντιμετώπιση σε μια εποχή που θεωρούνταν παράνομο να είσαι gay στις ΗΠΑ.

    Στη ταινία πρωταγωνιστούν οι Joey King, Jonathan Rhys Meyers, Ron Perlman, Jeremy Irvine και άλλοι.

    Δείτε το trailer που προκάλεσε τόσες αντιδράσεις.

    Νίκος Μουρατίδης.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Stonewall trailer: Ο Roland Emmerich βγάζει τις gay κοινότητες στα κάγκελα Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top