F Review: Ο Αγγελιοφόρος Πρέπει να Πεθάνει - Kill The Messenger - FilmBoy Review: Ο Αγγελιοφόρος Πρέπει να Πεθάνει - Kill The Messenger - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Ο Αγγελιοφόρος Πρέπει να Πεθάνει - Kill The Messenger


     
    Το  Hollywood έχει ρίξει όλο το βάρος του στα κόμικ-remake-reboot, ωστόσο δείχνει να μην αμελεί τις αληθινές ιστορίες. 
    Τέτοια είναι και το Kill The Messenger, μια ιστορία η οποία δεν είναι και ιδιαιτέρως γνωστή, μάλλον για τους προφανείς λόγους.

    Το κεντρικό μότο του Kill The Messenger είναι το Some stories are just too true to tell σε μια ιστορία που επισκιάστηκε από το σκάνδαλο Lewinski, αλλά η αλήθεια είναι ότι επειδή η ταινία ασκεί κριτική στις τακτικές της CIA, μάλλον "θαφτηκε".

    Βασiσμένο στο βιβλίο Dark Alliance, το Kill The Messenger ασχολείται με τον ρεπόρτερ
    Gary Webb (Jeremy Renner, American Hustle), ο οποίος έχει στα χέρια του ένα θέμα εθνικής ασφάλειας, κατά το οποίο αποδεικνύεται ότι η CIA όπλιζε τον στρατό των Κόντρας στη Νικαράγουα, με χρήματα που έβγαζε από βαρόνους ναρκωτικών που εισάγανε κοκαΐνη στην Καλιφόρνια. 

    Ο Webb αποφασίζει να σκάψει ακόμα πιο βαθιά στην υπόθεση, αλλά γρήγορα γίνεται στόχος όχι μόνο η καριέρα του, αλλά και η ζωή του ίδιου και της οικογένειας του.

    Πολλές φορές σε τέτοιου είδους ταινίες υπάρχει μια περιέργεια για το πως θα το χειριστούν οι συντελεστές της, διότι μιλάμε για ένα θέμα το οποίο δεν ...υμνεί κιόλας την CIA και τις πρακτικές της, με ό,τι συνέπειες κι αν έχει αυτό στο Χόλιγουντ.

    Το Kill The Messenger έχει ως επί το πλείστον μια σφιχτοδεμένη πλοκή, που μαζί με τον πρωταγωνιστή της κρατούν την ταινία στο μεγαλύτερο της διάστημα και κυρίως στα πολύ καλά πρώτα 2/3 της. 


    H ταινία βγάζει έναν δυναμισμό και αρκετά γρήγορο ρυθμό, ο οποίος πέφτει αρκετά προς το τέλος, κάτι αποτελεί και το μειονέκτημα της, μιας και το ότι βασίζεται σε αληθινή ιστορία δεν μπορεί να αλλάξει και πολλά στην έκβαση της.

    Ψάχνοντας την αληθινή ιστορία, μπορώ να πω ότι το Kill The Messenger την έχει αποτυπώσει αρκετά καλά, όσο γίνεται φυσικά για μια ταινία λιγότερο από δυο ώρες. 


    Αν και όπως έχω αναφέρει προτιμώ να βλέπω την ταινία για αυτό που είναι μακριά από τις υπόλοιπες πηγές που υπάρχουν. 


    Πάντως θεωρώ ότι στις τελευταίες στροφές της, ίσως θα μπορούσε να προσφέρει κάτι παραπάνω, χωρίς φυσικά να αναφέρω κάτι περισσότερο, για να μην κάνω και κάποιο spoiler.

    Φυσικά, πρέπει να αναφέρουμε ότι ο πρωταγωνιστής Jeremy Renner είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορούσαν να γίνουν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο και καταφέρνει να είναι ταυτόχρονα cool, αγχωμένος, νευριασμένος, γεμάτος ένταση και γενικότερα να αποτυπώσει στην οθόνη με ακρίβεια αλλά και ρεαλισμό όλα τα συναισθήματα του κεντρικού χαρακτήρα.

    Δυστυχώς αρκετοί από τους υπόλοιπους χαρακτήρες που μπορούσαν να αξιοποιηθούν και έχουν σημαντική θέση στο φιλμ, δεν μπορούν να βρουν παραπάνω χρόνο σε αυτήν, καθότι μερικούς ηθοποιούς όπως ο Michael Sheen (Admission) ή ο Michael Keneth Williams (RoboCop) θα θέλαμε να τους δούμε λίγο παραπάνω στην οθόνη.


    Γενικά, η ταινία μπορούμε να πούμε ότι είναι καλογυρισμένη, ενδιαφέρουσα, χωρίς να το παρατραβάει στα "κρίσιμα" σημεία (και εκεί που άλλες συνήθως μακρηγορούν και γίνονται λίγο "Αμερικανιές"), ωστόσο πιστεύω ότι το μοναδικό αρνητικό στοιχείο της ταινίας είναι ότι στο δεύτερο μέρος της προς το τέλος θα μπορούσε να προσφέρει κάτι μεγαλύτερο και να μην τρενάρει ξαφνικά τον ρυθμό της. 

    Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι η ταινία ξαφνικά "χαλάει" ποιοτικά, γιατί το ενδιαφέρον της δεν χάνεται ποτέ.

    Σε μια ενδιαφέρουσα χρονιά όπως εξελίσσεται, το Kill The Messenger είναι μια ακόμα αξιόλογη ταινία που αξίζει να προσέξετε. 


    Έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμα δείγμα καλού κινηματογράφου, το οποίο βάζει σε πρώτο πλάνο την ιστορία της και τον κεντρικό χαρακτήρα της και δεν καταφεύγει σε υπερβολές και φανφάρες.

    Από 13 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους.

    Νίκος Δρίβας.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Ο Αγγελιοφόρος Πρέπει να Πεθάνει - Kill The Messenger Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top