F Οι τιμές των εισιτηρίων και η ...ήττα του Jurassic World - FilmBoy Οι τιμές των εισιτηρίων και η ...ήττα του Jurassic World - FilmBoy
  • Latest News

    Οι τιμές των εισιτηρίων και η ...ήττα του Jurassic World


    Η είδηση ότι ο μέσος όρος της τιμής του εισιτηρίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε κάτι μονάδες (από $8,38 το 2013 σε $8.61 φέτος) δεν λέει και τίποτα από μόνος του.

    Η τιμή του εισιτηρίου στην Αμερική έχει μεγάλες διαφορές ανά πόλη και επαρχία, αλλά και multiplex ή όχι.
    Δε μιλάμε φυσικά για τα 3D ή τα IMAX γιατί εκεί η τιμή εκτοξεύεται (από $11 μέχρι και $18!)

    Έτσι, ο Μέσος Όρος βγαίνει μέσα από τόσες πολλές διαφορετικές σταθερές, που ουδείς καταλαβαίνει κάποια πραγματική αλλαγή (εκτός ίσως από τα μεγάλα studio) και η αξία είναι μόνο στατιστική.

    Ωστόσο, διαβάζοντας τα νούμερα και τις αναλύσεις, σκέφτηκα ότι είναι ευκαιρία να καταλάβουμε γιατί οι αμερικανοί μετράνε τα εισιτήρια σε έσοδα και όχι σε νούμερο εισιτηρίων (όπως στην Ελλάδα).

    Επίσης, ότι πρέπει κάποιες φορές να διαβάζουμε πραγματικά τα νούμερα και να μην παρασυρόμαστε από ρεκόρ και πρωτιές, όταν πρόκειται για έσοδα και όχι εισιτήρια.

    Ως γνωστόν, το Jurassic World μπήκε στο #3 της λίστας με τις ταινίες με τα περισσότερα έσοδα από τον κινηματογράφο.
    Στην Αμερική μόνο, έχει κάνει $614 εκατομμύρια εισπράξεις.

    Κάνοντας ένα πρόχειρο υπολογισμό έναντι της μέσης τιμής του εισιτηρίου ($ 8.61), οδηγούμαστε σε μια υποθετική εκτίμηση ότι κόπηκαν περίπου 71.4 εκατομμύρια εισιτήρια στις ΗΠΑ για το Jurassic World



    Με τα ίδια μαθηματικά, το αρχικό Jurassic Park του Steven Spielberg ($ 357εκατομμύρια εισπράξεις διά $ 4,14 μέσου όρου τιμής του εισιτηρίου το 1993) έκοψε 86.2 εκατομμύρια εισιτήρια, σχεδόν 15 εκατομμύρια περισσότερα!
    Το 1993!

    Μόνο μελαγχολία προκαλεί η καθοδική πορεία των θεατών τα τελευταία χρόνια.
    Κι ας βγαίνουν περισσότερα χρήματα για όλους σήμερα.

    Φυσικά, οι αυξημένες κατά πολύ τιμές στα 3D και IMAX εισιτήρια (αλήθεια, ποιος θα είδε το Jurassic World σε 2D στην Αμερική;) δημιουργούν όλη αυτή τη παρανόηση ότι οι θεατές στην Αμερική αυξάνονται …αλλά δεν είναι έτσι.

    Τελικά, το σινεμά φέρνει τα λεφτά ή οι νέες τεχνολογίες;
    Και στα δικά μας, αν είχαμε πολλά 3D και IMAX στη χώρα μας, με τιμές κάπου στο 15άρι, πόσα τριψήφια νούμερα θα είχαμε στο ελληνικό box office; (γιατί εμείς μετράμε εισιτήρια ακόμα, δεν πονηρευτήκαμε).





    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι τιμές των εισιτηρίων και η ...ήττα του Jurassic World Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top