F Review: Magic Mike XXL - FilmBoy Review: Magic Mike XXL - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Magic Mike XXL



    Η παρέα των στρίπερ του Magic Mike  επιστρέφει-με κάποιες απουσίες-για μια τελευταία παράσταση. 

    Η ταινία του 2012 σε σκηνοθεσία του Steven Soderbergh ήταν μια από τις μεγάλες επιτυχίες-έκπληξη εκείνης της χρονιάς, αφού με ένα πολύ χαμηλό μπάτζετ κατάφερε να κάνει εισπράξεις πολλών εκατομμυρίων και να έχει και μια κάποια κριτική αποδοχή.

    Παρά το θέμα της που ήταν η είσοδος ενός νεαρού εργάτη στον κόσμο του αντρικού στριπτίζ, δεν ήταν η ταινία-χαβαλές όπως θα φανταζόταν κάποιος διαβάζοντας την υπόθεσή της. 

    Ήταν κάτι αρκετά πιο βαθύ, αφού χάρη στη σκηνοθεσία του Soderbergh  και το καλογραμμένο σενάριο, αναδείκνυε έναν έντονο προβληματισμό για τα αδιέξοδα της φτωχής εργατικής νεολαίας των ΗΠΑ. 

    Το sequel τρία χρόνια μετά, έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους καθώς ναι, είναι αυτό ακριβώς που περιμένει να δει κάποιος κρίνοντας από την υπόθεση του φιλμ. 

    Την σκηνοθεσία αντί του Soderbergh έχει αναλάβει ο συνήθως βοηθός σκηνοθέτη Gregory Jacobs, με δεύτερη πιο τρανταχτή απουσία να είναι αυτή του Matthew McConaughey από το βασικό καστ. 

    Το σενάριο-που πρέπει λογικά να έχει χωρέσει σε μια σελίδα Α4 -θέλει τον Mike (Channing Tatum, Jupiter Ascending) να αποδέχεται την πρόσκληση της παλιοπαρέας για να κάνουν μια τελευταία εμφάνιση στο συνέδριο στριπτίζ  που λαμβάνει χώρα στο Myrtle Beach της ανατολικής ακτής  των ΗΠΑ. 

    Έτσι ξεκινάνε ένα road trip από τη Florida εώς τη South Carolina, κατά τη διάρκεια του οποίου τους συμβαίνουν διάφορες περιπέτειες. 


    Αυτές κάποιες (λίγες) φορές είναι αστείες και χαβαλεδιάρικες όπως π.χ. ο αυτοσχέδιος χορός του Big Dick Richie (Joe Manganiello, Sabotage) σε τελειωμένο μίνι μάρκετ της εθνικής οδού, κυρίως όμως είναι βαρετές και πολύ μεγάλες σε διάρκεια, όπως η στάση τους στο σπίτι της παλιόφιλης του Mike ονόματι Rome (Jada Pinkett Smith, Gotham) η οποία τραβάει  αδικαιολόγητα πολύ, χωρίς να προσφέρει σχεδόν τίποτα. 

    Μέχρι δε να φτάσουν στο συνέδριο (μην περιμένετε να δείτε τίποτα κουστουμάτους  μπροστά από πίνακες διαγραμμάτων, έτσι;) όπου η παρέα μπροστά σε εκατοντάδες λυσσασμένες γυναίκες θα παρουσιάσει το σόου της, με τον  Tatum να τα δίνει όλα επί σκηνής και την τεστοστερόνη να χτυπάει κόκκινο, θα έχετε προλάβει να διαβάσετε όλα τα άρθρα του καλοκαιρινού αντρικού περιοδικού τύπου με τίτλο «Κάντε την μπάκα πλάκα» και να ρίξετε και ένα τηλέφωνο στον Γιάννη Σπαλιάρα για να αναλάβει το προσωπικό σας training.


    Γιατί το ας πούμε love story του Mike με την Zoe (Amber Heard, Machete Kills) είναι εντελώς επιδερμικό και ανούσιο, οι κανούριοι χαρακτήρες που εμφανίζονται (όπως ο Donald Glover του  Community, ποιος θα το φανταζόταν) απλά περιφέρονται κι έτσι το μόνο που μένει είναι η απίστευτη ενέργεια του Tatum και τα άψογα νούμερα  όλων των μελών της ομάδας, για τα οποία όμως μοιάζει ότι πρέπει να περιμένεις μια αιωνιότητα για να τα απολαύσεις.

    Από 9 Ιουλίου στους κινηματογράφους.

    Νίκος Παλάτος.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Magic Mike XXL Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top