F Τί είδαμε στην ειδική παρουσίαση του The Man from UNCLE - FilmBoy Τί είδαμε στην ειδική παρουσίαση του The Man from UNCLE - FilmBoy
  • Latest News

    Τί είδαμε στην ειδική παρουσίαση του The Man from UNCLE


    Να ξεκαθάρισω εξ αρχής πως δεν πρόκειται για κριτική της ταινίας.  
    Εν μέσω του καταιγισμού των πολιτικών εξελίξεων, η Tanweer διοργάνωσε μια ειδική προβολή με εικοσάλεπτα περίπου στιγμιότυπα  από την επερχόμενη και πολυαναμενόμενη ταινία The Man from UNCLE που θα διανείμει προσεχώς στις αίθουσες. 

    Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά την ομότιτλης τηλεοπτικής σειράς της δεκαετίας του '60, η οποία παρακολουθούσε τις περιπέτειες ενός Αμερικάνου πράκτορα ονόματι Napoleon Solo (Robert Vaughn) και ενός  Σοβιετικού ονόματι Illya Kuryakin (David McCallum), οι οποίοι συνεργάζονται  κάτω από την ομπρέλα της UNCLE (United Network Command for Law and Enforcement) προκειμένου να σώσουν τον κόσμο από ένα σωρό μεγαλομανείς κακούς την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. 

    Η επιτυχία της σειράς ήταν τεράστια, προβαλλόταν για τέσσερις σεζόν και παρέλασαν από τα διάφορα επεισόδια σαν guest star, σχεδόν οι άπαντες της εποχής, από τον Vincent Price μέχρι την Nancy Sinatra. 

    Την κινηματογραφική μεταφορά ανέλαβε ο Guy Ritchie και στους αντίστοιχους ρόλους των δύο πρακτόρων συναντάμε τους Henry Cavill και Armie Hammer. 

    Από το σκάρτο εικοσάλεπτο που είδα λίγα μπορώ να πω για την υπόθεση, παρά μόνο ότι οι δυο τους πρέπει να βρουν και να προστατέψουν τη γυναίκα-κλειδί Alicia Vikander, η οποία μπορεί να τους βοηθήσει να σταματήσουν μια αδίστακτη τρομοκρατική οργάνωση ή κάτι τέτοιο. 

    Στο πολύ γενικό φυσικά,γιατί περισσότερο τα μάντεψα όλα αυτά παρά τα διαπίστωσα. 
    Η δράση πάντως στα σίγουρα εξελίσσεται στην ψυχροπολεμική Ευρώπη των αρχών της δεκαετίας του 60. 

    Ουσιαστικά είδα τρεις σεκάνς της ταινίας: μια αυτοκινητική καταδίωξη στο Βερολίνο με κατάληξη στο Τείχος, το χτίσιμο της σχέσης του πρωταγωνιστικού τρίο που λαμβάνει χώρα στη Ρώμη-με την Vikander να χορεύει απίθανα το αριστούργημα του Solomon Burke, «Cry to Me»- και τέλος μια απίθανη σεκάνς δράσης με κρις κραφτ ξανά κάπου στην Ιταλία που καταλήγει με τον Cavill να ακούει στο ράδιο τη μεγάλη ιταλική επιτυχία της εποχής «Che vuole questa musica stasera» του  Peppino Gagliardi. 


    Απίθανες οι δύο μουσικές επιλογές του Guy Ritchie, ο οποίος όσο τουλάχιστον μπορώ να κρίνω από αυτό το λίγο που είδα, έχει βάλει στην άκρη  το γνωστό εφετζίδικο σκηνοθετικό του στυλ, υιοθετόντας μια όμορφη ρετρό γοητεία και με αντίστοιχο υποθέτω soundtrack. 

    Ο Napoleon Solo του Cavill φαίνεται να είναι ο εντελώς cool και ατσαλάκωτος Αμερικάνος πράκτορας, σε αντίθεση με τον σφιγμένο Σοβιετικό  Illya Kuryakin του Hammer. 

    Για τον Hugh Grant που θα παίζει τον αρχηγό της UNCLE καθώς και τον Jared Harris o οποίος δεν ξέρω τι ακριβώς ρόλο θα έχει (όχι του κακού πάντως, αυτός θα είναι ο Ιταλός ηθοποιός Luca Calvani), δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί απλά ...δεν τους είδα. 

    Όσο λοιπόν μπορώ να κρίνω και με πάσα επιφύλαξη που λένε, η ταινία θα είναι μάλλον καλή με άφθονο χιούμορ και εντυπωσιακή δράση. 

    Δεν ξέρω βέβαια μήπως η διάρκεια της, που είναι από ότι διαβάζω -και κατά τα πρότυπα της εποχής μας - 156 λεπτά, αποτελέσει τροχοπέδη αλλά για όλα αυτά κοντός ψαλμός αλληλούια που λέμε (τι μανία πάντως και αυτή να τραβάνε τόσο πολύ σε διάρκεια τα blockbuster). 

    Άλλωστε σε ένα σχεδόν μήνα, κατά τα μέσα Αυγούστου πρόκειται να προβληθεί (Θεού θέλοντος) 

    Ως τότε καλό θα είναι να ψάξετε να ακούστε τα δύο τραγούδια που ανέφερα γιατί αφενός είναι αριστουργήματα, αφετέρου θα σας βάλουν κάπως στο κλίμα του The Man from UNCLE.

    Νίκος Παλάτος.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Τί είδαμε στην ειδική παρουσίαση του The Man from UNCLE Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top