F TV Series review: Game of Thrones (Season 5, Episode 4) - FilmBoy TV Series review: Game of Thrones (Season 5, Episode 4) - FilmBoy
  • Latest News

    TV Series review: Game of Thrones (Season 5, Episode 4)


    Στον Βορρά οι Stark προσπαθούν να δουλέψουν τα συναισθηματικά τους, οι Lannister παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια διασκορπισμένοι, ενώ η Dainerys για ακόμα ένα επεισόδιο έπαιξε 5 λεπτά. 

    Αυτή είναι η ανασκόπηση/κριτική μας για το 4ο κεφάλαιο της της 5ης season της επικής σειράς Game of Thrones.

    Θυμηθείτε τον κανόνα μας για να γίνεται στα comments σωστή συζήτηση θα βάλουμε έναν και πολύ σημαντικό κανόνα:
    Απαγορεύονται τα spoilers από τους αναγνώστες των βιβλίων!



    Βορράς-Ακόμα να μάθεις οτιδήποτε Jon...

    Η Sansa έχει πλέον μεγαλώσει. 
    Το βλέπεις τόσο στην ηθοποιό (Sophie Turner) που έχει περάσει από την εφηβεία επιτυχημένα και δείχνει πλέον μια όμορφη νεαρή γυναίκα, όσο και από τον ρόλο της, που την θέλει ντυμένη σε μαύρα βαριά φορέματα και με ύφος που δεν είναι χαρούμενο ποτέ. 

    Και γιατί να είναι εξάλλου; 
    Είναι πίσω στο σπίτι της, στο οποίο κατοικούν οι άνθρωποι που σκότωσαν την μητέρα και τον αδερφό της ενώ είναι έτοιμη να παντρευτεί τον έναν έναν από αυτούς. 

    Σε μια ωραία συζήτηση (που κατέληξε σε ένα από τα πιο άβολα φιλιά που έχω δει στην τηλεόραση), ο Baelish (Aidan Gillen, Blitz) της λέει τον λόγο που έφερε την πτώση της αυτοκρατορίας των Targaryen, την απαγωγή δηλαδή της Lyanna Stark από τον Raegar 2-3 δεκαετίες πριν. 

    Στο τέλος καταλήγει στο σχέδιο το οποίο θέλει την Sansa να χρησιμοποιήσει την γυναικεία της πειθώ για να επιζήσει, μέχρι να φτάσει ο Stannis (Stephen Dillane, Zero Dark Thirty) και κατακτήσει το Winterfell. 

    Τα ενδιαφέροντα αρχίζουν τώρα για την Sansa. 
    Ίδωμεν...

    Από την άλλη, ο Jon (Kit Harrington, Pompeii) συνεχίζει να μας δείχνει τον ωριμότερο εαυτό του όντας πλέον ο διοικητής της Νυχτερινής Φρουράς. 

    Όπως λέει και ο όρκος τους, έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις και κινδύνους αλλά ποτέ δεν θυμάμαι να αναφέρονται δύο καλοσχηματισμένα στήθη κόκκινης ιέρειας!

    Η Melisandre με έχει ήδη πείσει ότι δεν είναι αυτό που λέει και το μυστήριο πίσω από τα κίνητρα της είναι ένα από τα στοιχεία που με ιντριγκάρουν πιο πολύ στην σειρά.



    Kings Lanting-Οι αμαρτωλοί θα πληρώσουν!

    Η οικογένεια Lannister έχει σπάσει εδώ και καιρό. Το μίσος ανάμεσα στα τρία αδέρφια είναι πλέον ορατό ανάμεσα σε όλους και ο καθένας έχει το προσωπικό του portofolio. 

    Η Sersei παίζει το παιχνίδι της πολιτικής φαινομενικά έξυπνα δίνοντας στον High Sparrow, τον αρχιεπίσκοπο δηλαδή, την δυνατότητα να επαναφέρει τον στρατό της εκκλησίας. Φαντάσου λοιπόν τι θα κάνει απο εδώ και πέρα η θρησκόληπτη μάζα που έχει αγανακτήσει με τους "αμαρτωλούς" πλούσιους, τώρα που έχουν την δυνατότητα να οπλιστούν νόμιμα. 

    Πρώτο θύμα ο Loras Tyrell που φυλακίζετε για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις (ούτε στη Ρωσία να βρισκόταν) και ακολουθούν και άλλοι. Πάντως ήταν χάρμα οφθαλμών να βλέπω τον καημένο φλωράκο βασιλιά να προσπαθεί να τα βρει ανάμεσα στις δύο μέγαιρες...

    Μην ξεχνάμε πάντως, οτι αν κάποιος στο Kings Lanting θεωρείτε σεξουαλικά "κατάπτυστος"  είναι αυτή που έχει κάνει παιδιά με τον αδερφό της. Τροφή για σκέψη...

    Dorn-One and a Half Men   

    O Bronn και ο Jamie έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους στην χώρα των φιδιών. Τα πράγματα όμως δεν πάνε καλά αφού το βασικότερο πρόβλημα είναι οτι δεν γίνεται να κάνεις μυστική αποστολή με ένα απο τα διασημότερα πρόσωπα του βασιλείου ακριβώς στην περιοχή που τον μισούν περισσότερο!

    Οι δυο τους θα αντιμετωπίσουν τέσσερις καβαλάρηδες που θύμιζαν άραβες και εμείς παρακολουθήσαμε την αγωνιώδης προσπάθεια του Jamie να νικήσει έναν. Η περηφάνια αυτού του ανθρώπου έχει πληγωθεί σοβαρά και αυτό προβλέπω να το πληρώνει στα κοντά.  

    Είχαμε επίσης και μια πρώτη ματιά στα Φίδια της Ερήμου, τις κόρες δηλαδή του Oberyn. Οι κόρες συνολικά είναι εννιά και εμείς είδαμε τις τρεις απο αυτές. Τα Φίδια είναι στον δρόμο της εκδίκησης και της αναζήτησης του Jamie. Στόχος τους είναι να ξεκινήσουν πόλεμο ανάμεσα στο βασίλειο και το Dorn, αρα να υποθέσουμε οτι η Marsella Lannister κινδυνεύει?  



    Myrin 

    H Dainerys δεν καταδέχτηκε να εμφανιστεί στην οθόνη μας για επάνω απο 5 λεπτάκια αλλά το φινάλε μας (σχεδόν) αποζημίωσε με μια ωραία μάχη ανάμεσα στους Γιους της Άρπυιας και τους Άσπιλους + sir Barristan μεταγραφή!

    Η μάχη ήταν αγωνιώδης, σε κλειστό χώρο και οι Άσπιλοι τα βρήκαν σκούρα με την ξαφνική επίθεση των ανταρτών που έχουν βάλει οι πλούσιοι της πόλης για να πιέσουν την Dainerys. Τελικά ήρθε ο παππούς και βοήθησε με τους δυο αξιωματικούς, τον Graywarm και τον Barristan Selmy να κείτονται με σοβαρά τραύματα στο φινάλε τους επεισοδίου. 


    Συμπεράσματα

    Το επεισόδιο ήταν άδειο για ακόμα μια φορά απο σημαντικά γεγονότα αλλά αυτή τη φορά είδαμε ωραίες στιγμές απο την συνήθη ύποπτο Jon, μια σχεδόν συγκινητική στιγμή πατέρα-κόρης ανάμεσα στον Stannis και την κόρη του, αρκετό γυμνό και δράση. Σωστό Game of Thrones δηλαδή!

    Περιμένω με αγωνία τα δύο επόμενα κεφάλαια της ιστορίας μας. τα επεισόδια 5-6 κάθε season κρύβουν σοβαρές και μεγάλες εξελίξεις...

    Εσείς είδατε το επεισόδιο; Ποιες οι απόψεις σας;

    Τάσος Σαμπάρ 

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TV Series review: Game of Thrones (Season 5, Episode 4) Rating: 5 Reviewed By: Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος
    Scroll to Top