F Fifty Shades of Grey trailer: Αν δεν δεις αυτή τη ταινία με την κοπέλα σου, τότε ποια; - FilmBoy Fifty Shades of Grey trailer: Αν δεν δεις αυτή τη ταινία με την κοπέλα σου, τότε ποια; - FilmBoy
  • Latest News

    Fifty Shades of Grey trailer: Αν δεν δεις αυτή τη ταινία με την κοπέλα σου, τότε ποια;


    Από τα πιο δύσκολα κομμάτια του κινηματογράφου είναι η μεταφορά των βιβλίων στη μεγάλη οθόνη. 

    Τις περισσότερες φορές τα άτομα που έχουν διαβάσει πριν το βιβλίο είναι αυτοί που θα πουν την ατάκα "σαν το βιβλίο δεν ήταν" ή "το βιβλίο ήταν πολύ καλύτερο". 

    Αγαπητοί μου αναγνώστες, λυπάμαι που σας χαλάω τα όνειρα σας, αλλά ο Αι βασίλης δεν υπάρχει, και οι προθέσεις των συντελεστών δεν είναι να κάνουν μια ταινία σαν το βιβλίο.

    Αυτό γιατί; 
    Γιατί πάρα πολύ απλά, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να αποτυπωθούν όλες οι λεπτομέρειες του βιβλίου στη μεγάλη οθόνη - μην ξεχνάτε πως η ταινία κινηματογραφείται πάνω σε ένα σενάριο, το οποίο είναι γραμμένο πάνω σε ένα story, που είναι βασιμένο σε ένα βιβλίο! 

    Οπότε μετά από την πορεία του σπασμένου τηλεφώνου, σίγουρα θα υπάρχουν διαφορές.

    Κάθε αναγνώστης λοιπόν, διαβάζοντας το βιβλίο, κάνει ότι πιο φυσικό κάνει ο ανθρώπινος εγκέφαλος. 
    Μεταφράζει την ιστορία σε εικόνες. 

    Όταν λοιπόν, αυτές οι εικόνες δεν συμπίπτουν με τις εικόνες τις ταινίας, που είναι αναμενόμενο, πέφτει γερή κριτική.

    Μετά τον πρόλογο, (που θα ήθελα να πω κι άλλα, αλλά δεν θέλω να κουράσω), μιας και είμαστε στην εποχή της μόδας και των ιδεών που έχουν στερέψει, βλέπουμε το ένα best seller μετά το άλλο να γυρίζεται ταινία.

    Την σκυτάλη έχει πάρει το φαινόμενο 50 Αποχρώσεις του Γκρι (Fifty Shades of Grey) της E.L. James

    Το φαινομενικά γελοίο βιβλίο, το οποίο έχει στοιχειώσει τις σκέψεις του μισού πλανήτη, κυρίως των γυναικείων μυαλών, έρχεται την περίοδο του Αγίου Βαλεντίνου. 
    Λογικό θα μου πείτε.

    Ξέρετε μετά την επιτυχία του βιβλίου, πόσο εμφανή είναι η επιρροή στα ζευγάρια;​
     

    Μόνο οι γραβάτες που έχουν αγοραστεί τα τελευταία χρόνια, φτάνει. 
    Και μην νομίζετε ότι είναι για φόρεμα ...αλλού να πάει ο νους σας.

    Το βιβλίο που βγάζει όλες τις γυναικείες φαντασιώσεις στην επιφάνεια, διότι ντρέπονται να τα πουν στα ίσια (εξ ου και η επιτυχία του βιβλίου), παρουσιάζει ένα ανδρικό μοντέλο, που έχει όλα τα προνόμια του κόσμου. 

    Νέος, ωραίος, επιτυχημένος, πλούσιος, σωματαράς, τον θέλουν όλες οι γυναίκες, αλλά αυτός θα διαλέξει ανάμεσα σε όλα τα μοντέλα που του την πέφτουν την φτωχή πλην τίμια και συνηθισμένη φοιτήτρια που πάνω της όμως θα βγάλει όλα του τα γούστα​ (εκτός από το γεγονός ότι δεν είναι ο batman όλα τα άλλα τα έχει).

    Προφανώς η επιλογή του ηθοποιού γι αυτόν τον ρόλο δεν είναι εύκολη.
    Κυκλοφορούν άπειροι με τα παραπάνω χαρακτηριστικά στο Hollywood, αλλά το δύσκολο είναι ότι έπρεπε να βρεθεί κάποιος που να συμφωνεί με τις φαντασιώσεις του μεγαλύτερου ποσοστού γυναικών, που έχουν διαβάσει το βιβλίο.

    Ο  Jamie Dornan, που είναι αντικειμενικά εμφανίσιμος, σήκωσε αντιδράσεις, οι οποίες μετά από κάποιο διάστημα ξεθυμαίνουν ...διότι, τι να κάνεις; 
    Να τα βάλεις με το Hollywood δεν γίνεται!

    Ενδιαφέρον όμως, στην αρνητική κλίμακα προκάλεσε η πρόσφατη εμφάνιση του  Jamie Dornan και της  συμπρωταγωνίστριας του, Dakota Johnson στην απονομή των Χρυσών σφαιρών

    Στην παρουσίαση του βραβείου Best Supporting TV actress, οι δύο ηθοποιοί παρουσιάστηκαν λίγο κοιμισμένοι, λίγο να βαριούνται που ζούνε, λίγο η χημεία μεταξύ τους να είναι ανύπαρκτη. 

    Ότι και να ήταν, μόνο καλή εικόνα δεν ήταν, ειδικά για προώθηση ταινίας που έχει να κάνει με έρωτα, σεξ και χημεία!

    Βρε παιδιά, το ξέρω ότι κάτι σας χάλασε, κάτι σας ξίνισε. 
    Δείξτε όμως λίγη προθυμία! 
    Η ζωή είναι ωραία!! (άδικη αλλά ωραία!)

    Στη σκηνοθεσία έχουμε την Sam Taylor-Johnson, καθότι το project είναι γυναικεία υπόθεση!

    Το μήνυμα προς τους άντρες είναι οτι αν δείτε την ταινία με το έταιρον ήμιση​, δεν ξέρω ​αν θα βγείτε κερδισμένοι, μιας και οι γυναίκες είναι τα πιο απρόβλετα όντα στο σύμπαν. 

    Δοκιμάστε το πάντως, γιατί αν βγείτε κερδισμένοι, σας βλέπω να αγοράζετε και το Bluray version!
    Στις Ελληνικές αίθουσες στις 12 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους!

    Νάσος Ζώτης.

     
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Fifty Shades of Grey trailer: Αν δεν δεις αυτή τη ταινία με την κοπέλα σου, τότε ποια; Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top