F Review: Το Μονοπάτι του Θανάτου - Α Walk Among the Tombstones - FilmBoy Review: Το Μονοπάτι του Θανάτου - Α Walk Among the Tombstones - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Το Μονοπάτι του Θανάτου - Α Walk Among the Tombstones


     
    O Ιρλανδός σταρ Liam Neeson, τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε μεγάλο action star, παίζοντας σε ταινίες που δεν τον είχαμε συνηθίσει παλαιότερα και κανείς δεν το φανταζόταν πριν μερικά χρόνια. 

    Από το Taken και μετά, με την τεράστια επιτυχία που είχε, έχει καθιερωθεί στον χώρο της δράσης, αν και  το Walk Among The Tombstones, δεν είναι μια από τα ίδια.

    Στο δραματικό θρίλερ του Scott Frank, o Neeson (A Million Ways to Die in the West) υποδύεται έναν κουρασμένο πρώην αστυνομικό, που δουλεύει ως Ιδιωτικός Ερευνητής - κάνει “προσωπικές χάρες σε φίλους που τον χρειάζονται”, όπως λέει και ο ίδιος - και αναλαμβάνει μια πολύ προσωπική και σκοτεινή υπόθεση. 

    Ένας σύζυγος (Dan Stevens, Night at the Museum: Secret of the Tomb) τον προσλαμβάνει να βρει αυτούς που απήγαγαν την γυναίκα του (Razane Jammal) και του ζήτησαν λύτρα για να μην την σκοτώσουν και να σταματήσουν να την βασανίζουν. 

    To A Walk Among The Tombstones δεν έχει μόνο έντονες σκηνές δράσης όπως στις προηγούμενες ταινίες που έχει κάνει ο Neeson από το 2008 και μετά, αλλά καταφέρνει να κάνει και την διαφορά μιας και μιλάμε για μια ταινία με καλή πλοκή αλλά και σωστό συνδυασμό με την δράση, η οποία είναι λίγο πιο ωμή σε σχέση με άλλες ταινίες.

    Η ταινία δίνει βάση στο αστυνομικό κομμάτι της και καταφέρνει να τραβήξει το ενδιαφέρον του θεατή, βάζοντας τους πρωταγωνιστές να συλλέξουν ένα ένα τα κομμάτια του παζλ ώστε να μπορέσουν να φτάσουν σε μια λύση, χωρίς να παραμερίζεται και η δράση. 


    Αρκετά ατμοσφαιρική με αρκετά μουντά πλάνα και λίγα χρώματα, που δίνουν άλλη αίγλη και δυναμική στην ταινία.

    Στα θετικά και το γεγονός ότι δεν επιλέγει να εστιάσει στον Liam Neeson αλλά αναδεικνύει και αρκετούς από τους υπόλοιπους που συμμετέχουν, όπως ο Dan Stevens και φυσικά στον εκπληκτικό πιτσιρικά Astro που κλέβει την παράσταση σε αρκετές σκηνές.

    Και ενώ όλα πάνε ρολόι μέχρι το φινάλε, δίνοντας μας την εντύπωση ότι πρόκειται για την περιπέτεια της χρονιάς, το τελευταίο ημίωρο κάπως τρενάρει τον ρυθμό της, με μια τραβηγμένη σκηνή δράσης, η οποία δεν είναι καθόλου ρεαλιστική, αλλά και μια χρονική διάρκεια που θα μπορούσε (και θα έπρεπε) να είναι πιο μικρή. 

    Αυτό βέβαια δε χαλάει τη θετική αίσθηση της ταινίας, αλλά αναμφίβολα σε εκείνο το σημείο, περιμένεις το κάτι παραπάνω.

    Το A Walk Among The Tombstones είναι μια διασκεδαστική (και διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει) περιπέτεια την οποία απολαμβάνεις σε μεγάλο βαθμό, αλλά κυρίως νιώθεις ότι βλέπεις κάτι που δεν είναι αντιγραφή άλλης ταινίας και σίγουρα αποτελεί μια αξιόλογη επιλογή για κάποιον που θέλει μια χορταστική και σκεπτόμενη περιπέτεια.

    Από 25 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους.

    Νίκος Δρίβας.





    A Walk Among the Tombstones trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Το Μονοπάτι του Θανάτου - Α Walk Among the Tombstones Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top