F Dragon Blade trailer: Ασιάτικη υπερπαραγωγή με Hollywood cast - FilmBoy Dragon Blade trailer: Ασιάτικη υπερπαραγωγή με Hollywood cast - FilmBoy
  • Latest News

    Dragon Blade trailer: Ασιάτικη υπερπαραγωγή με Hollywood cast


    Φανταστήκατε ποτέ ότι στην ίδια ταινία θα βρίσκατε τα ονόματα Jackie Chan, John Cusack και Adrien Brody
    Ναι θα μου πείτε. Σε άλλη μία μπατσοκωμωδία προφανώς! 
    Λυπάμαι χάσατε!

    Τα ονόματα αυτά θα τα δούμε όχι μόνο να παρελαύνουν μπροστά μας, αλλά να είναι μέρος μίας ταινίας εποχής, με τίτλο Dragon Blade,​ γυρισμένη στην Kίνα, υπερπαραγωγής και βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.

    Οκ πριν βάλετε τα γέλια, να σας προλάβω και να σας πω πως πρόκειται για ταινία με budget $65 εκατομμυρίων, την πιο ακριβή κινέζικη παραγωγή που έχει γίνει ως σήμερα. 

    Εντάξει μπορεί να μην λέει και πολλά αυτό, διότι δεν πρέπει να κρίνουμε την "αξία" μιας ταινίας, από τα χρήματα που δαπανήθηκαν γι αυτή. 

    Αλλά τουλάχιστον θέλω να πιστεύω στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου, πως οι Κινέζοι παραγωγοί δεν το έχουν χάσει όπως οι Αμερικάνοι και δεν χαλάνε άσκοπα τα λεφτά τους σε σενάρια γραμμένα στο πόδι.

    Στο Dragon Blade βρίσκουμε τους Ρωμαίους στρατιώτες υπό τις διαταγές του στρατηγού Tiberius (Adrien Brody) να προσπαθούν να διασχίσουν την Kίνα και να πάρουν υπό τον έλεγχό τους ένα μεγάλο εμπορικό κομμάτι με όνομα silk road, που θα ανοίξει τις εμπορικές σχέσεις της Δύσης με την Ανατολή κατά την περίοδο της δυναστείας του Han! 

    Καθόλου φαντασία μέχρι στιγμής. 
    Μάλλον όχι, γιατί από όσο ξέρουμε ο όρος "Silk Road" δεν είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι τότε και ο Στρατηγός Tiberius δεν διέσχισε ποτέ του την Κίνα. 

    Σίγουρα λοιπόν πρόκειται για ταινία βασισμένη/εμπνευσμένη  σε κάποια ιστορικά γεγονότα, και όχι μεταφορά μιας πραγματικής ιστορίας! 
    Μπερδευτήκατε;

    Για να ξεδιαλύνω κάποια πράγματα και debates που γίνονται κατά καιρούς, υπάρχει διαφορά στη μεταφορά των γεγονότων και στο "βασισμένη" σε γεγονότα, είτε ιστορικά είτε πλασματικά.

    Στην ταινία επίσης έχουμε και τον John Cusack (ο οποίος πηδάει από τον ένα ρόλο στον άλλον) στον ρόλο του Lucius τον ιδρυτή της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας, και τον αγαπημένο μας Jackie Chan, ο οποίος έχει γυρίσει πάνω από 120 ταινίες και έχει σπάσει πάνω από 120 κόκαλα (χαλαρά) αλλά αγγλικά δεν θα μάθει ποτέ!

    Τόσο δύσκολο είναι βρε αγόρι μου; 
    Εδώ εμείς και μιλάμε καλύτερα αγγλικά από ότι ελληνικά.

    Στην σκηνοθεσία βρίσκουμε τον Daniel Lee, και ενώ έχει οριστεί ημερομηνία πρεμιέρας στις 19 Φεβρουαρίου για την Κινα, δεν έχει βρεθεί ούτε εταιρεία διανομής για την Αμερική και ούτε ημερομηνία πρεμιέρας προφανώς!
    Καλά για την Ελλάδα δεν το σκεφτόμαστε καν! 

    Δείτε το trailer και αφήστε τις εντυπώσεις σας.

    Νάσος Ζώτης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Dragon Blade trailer: Ασιάτικη υπερπαραγωγή με Hollywood cast Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top