F Review: Φίλοι ή κάτι παραπάνω; - What if - FilmBoy Review: Φίλοι ή κάτι παραπάνω; - What if - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Φίλοι ή κάτι παραπάνω; - What if


     
    Ο  ντροπαλός διοπτροφόρος Daniel Radcliffe σαν «ένας νεαρός Hugh Grant»  συμμετέχει στην κλασικά ελκυστική και παραμυθένια ρομαντική κωμωδία What If.

    Μια σύγχρονη ελαφρώς τετριμμένη και ροκανισμένη έκδοση του  When Harry Met Sally, προσαρμοσμένη στον 21ο αιώνα.  

    Το αιώνιο θέμα του αν υπάρχει φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών ανακυκλώνεται και στην παρούσα θεματολογία μέσα από προβλέψιμη αλλά απόλυτα ενδιαφέρουσα τροπή.  

    Ο Wallace (Daniel Radcliffe, The Woman in Black) και η Chantry (Zoe Kazan, Ruby Sparks) είναι τόσο άνετοι μέσα στο δέρμα των χαρακτήρων τους με αποτέλεσμα η χημεία τους να μας κραταει σε πραγματικό χρόνο και όχι σαν να νιώθεις πως είσαι σε μια σελίδα σεναρίου. 

    Η χαμηλών τόνων σχέση τους βιώνεται απόλυτα  ρεαλιστικά. 

    Ο καλύτερος του φίλος Allan (Adam Driver, Inside Llewyn Davis) και η κοπέλα του Nichole (Mackenzie Davis, That Awkward Moment) εκφορτώνουν αστεία με τις κωμικές  κινήσεις τους, υποστηρίζοντας τους κεντρικούς χαρακτήρες με απλότητα και συνοχή  δίχως  να ξεπροβάλλουν  αυθαίρετα μέσα στη πλοκή μόνο και μόνο για να προωθηθεί το σενάριο. 


    Η ροή της ταινίας είναι πολύ ευχάριστη και αυτό οφείλεται εξ ολοκλήρου στο καστ. 

    Η σκηνοθεσία ικανοποιητική με κάτι περιστασιακές σειρές κινούμενων σχεδίων που αισθάνονται από μόνα τους εκτός τόπου προσθέτοντας ένα στρώμα παράταιρο με το υπόλοιπο της ταινίας.  

    Αυτές οι τονικές ασυνέπειες υπονομεύουν την προσπάθεια του σκηνοθέτη Michael Dowse να κάνει κάτι διαφορετικό με το είδος. 

    Ένα plus είναι πως η ταινία είναι μια συμπαραγωγή με το Ιρλανδικό   Κινηματογραφικό συμβούλιο και τα αεροπλάνα απογειώνονται και προσγειώνονται στο Τορόντο και στο Δουβλίνο αρκετά για να μας εντυπωσιάσει με την εναλλακτική κινηματογράφηση σκηνικών.

    Από εκεί και περά τα ήσσονος σημασίας ζητήματα συσσωρεύονται και εκτονώνονται ειδυλλιακά ώστε να σου παρέχει ένα καλό one night stand ταινίας δίχως μακροχρόνια επίδραση.

    Από 9 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους.

    Γεωργία Ξανθάκου.


    What If trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Φίλοι ή κάτι παραπάνω; - What if Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top