F Το αριστουργηματικό βιβλίο I Am Legend ξανά στη μεγάλη οθόνη - FilmBoy Το αριστουργηματικό βιβλίο I Am Legend ξανά στη μεγάλη οθόνη - FilmBoy
  • Latest News

    Το αριστουργηματικό βιβλίο I Am Legend ξανά στη μεγάλη οθόνη


    Αν υπάρχει ένα βιβλίο, το οποίο το Hollywood δεν έχει καταφέρει να μεταφέρει «σωστά» στη μεγάλη οθόνη, παρά τις επανειλλημένες προσπάθειες, αυτό είναι το I Am Legend του Richard Matheson.

    Πρόκειται για ένα από τα σπάνια αριστουργήματα, όχι μόνο της λογοτεχνίας του φανταστικού, αλλά της λογοτεχνίας γενικότερα. 

    Ο Matheson με πρόσχημα την επικράτηση των βρυκολάκων στον πλανήτη, και με ήρωα τον τελευταίο άνθρωπο επί της γης, έγραψε ένα συγκλονιστικό δοκίμιο πάνω στο μυστήριο της ανθρώπινης φύσης και τη μοναξιά της ανθρώπινης ύπαρξης. 

    Ο ήρωας του είναι ένα πλάσμα που προσπαθεί να επανακαθορίσει τη θέση του στον κόσμο, αγωνίζεται να κρατηθεί από όσα τον συνδέουν με το παρελθόν, αδυνατώντας να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. 

    Σκοτώνει βρυκόλακες σε μια προσπάθεια να επαναφέρει τα πράγματα στην αρχική τους κατάσταση, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί μάταια να ανακαλύψει το φάρμακο που θα σώσει τον κόσμο. 
    Τον κόσμο, όπως τον θυμάται. 

    Τελικά, οι βρυκόλακες τον πιάνουν, και τον σκοτώνουν. 
    Την τελευταία στιγμή πριν πεθάνει, συνειδητοποιεί πως αυτός είναι πλέον το τέρας σε αυτόν το νέο κόσμο, ο κακός στις παιδικές ιστορίες, ο μπαμπούλας, ο θρύλος.

    Αυτό το αριστουργηματικό βιβλίο, όπως προείπαμε, έχουν γίνει απόπειρες αρκετές να μεταφερθεί στον κινηματογράφο. 

    To The Last Man on Earth του 1964 με τον Vincent Price, το  Omega Man του 1971, και το πιο πρόσφατο I Am Legend του 2007 με τον Will Smith.

    Κοινό χαρακτηριστικό και των τριών είναι πως απέτυχαν να συλλάβουν και να μεταφέρουν στην οθόνη την ουσία του βιβλίου. 

    Τη σύγκρουση του ήρωα με τον ίδιο του τον εαυτό, την αδυναμία κατανόησης του νέου κόσμου, μέσα στον οποίο πλέον ζει. 

    Στην τελευταία ταινία, έγινε μια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά παρουσιάζοντας τους βρυκόλακες ως κτήνη χωρίς λογική ή συναίσθημα, χάθηκε κάθε σύνδεση μεταξύ παλιού και νέου, και συνεπώς κάθε λειτουργική συνάφεια μεταξύ των δύο. 

    Έγινε ένα απλό monster movie, όταν προφανώς η ιστορία του Matheson είναι τόσο πολύ περισσότερα από αυτό.

    Απ’ ότι μαθαίνουμε, το στούντιο της Warner Bros. προσπαθεί εδώ και χρόνια να γυρίσει ένα νέο I Am Legend, με ιδέες που καλύπτουν από prequel μέχρι sequel. 

    Απ’ ότι φαίνεται, έχουν καταλήξει σε ένα νέο remake της ταινίας, και μάλιστα έχουν καταλήξει σε ένα σενάριο του πρωτοεμφανιζόμενου Gary Graham

    Για πρώτη φορά, τα νέα για τη δημιουργία ενός ακόμη remake πραγματικά με χαροποίησαν, καθώς αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία να μεταφερθεί αυτό το βιβλίο, όπως πραγματικά του αξίζει στη μεγάλη οθόνη. 

    Αναδημοσίευση από Horrorant.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το αριστουργηματικό βιβλίο I Am Legend ξανά στη μεγάλη οθόνη Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top