F TV Series review: Houdini (season 1) - FilmBoy TV Series review: Houdini (season 1) - FilmBoy
  • Latest News

    TV Series review: Houdini (season 1)


     
    Οι ταινίες με μάγους με ενθουσιάζουν πάρα πολύ. 
    Οι μάγοι/illusionists σου δημιουργούν αυτόν τον αγνό θαυμασμό και την έκπληξη που ένιωθες και όταν ήσουν μικρό παιδί και ίσως εκεί είναι και το μυστικό της επιτυχίας. 

    Θέλουν να σε κάνουν να νιώσεις την τεράστια απορία «καλά πως το έκανε αυτό;» και να σε βάλει στο τριπάκι να καταλάβεις πιο είναι το κόλπο.
     

    Ταινίες που ασχολούνται με αυτό το θέμα λοιπόν με συναρπάζουν και παραδείγματα είναι το τεράστιο Prestige του Nolan, αλλά και το Now you see me που είχε αυτό το fan στοιχείο που θα με τραβήξει να το δω όταν βγει το sequel σε ένα ή δύο χρόνια. 

    Όλο αυτό το κλίμα κατάφερε να μου το περάσει και η νέα mini σειρά του History Channel με όνομα Houdini, η οποία είναι βασισμένη στο βιβλίο “Houdini: A Mind in Chains: A Psychoanalytic Portrait” του Bernard C. Meyer πατέρα του σεναριογράφου της σειράς Nicholas Meyer.

    Το Houdini είναι μια σειρά δύο επεισοδίων (μιάμιση και μια ώρα) που ακολουθεί τον νεαρό Erich Weiss στην πορεία του ώστε να γίνει ο πιο διάσημος μάγος της ιστορίας. 

    Η σειρά χωράει μέσα σε δυόμιση ώρες ολόκληρη την ζωή του Houdini, μερικά από τα πιο εντυπωσιακά κόλπα του και μια πτυχή της ζωής του που δεν ήταν και τόσο γνωστή. 

    Η αφήγηση είναι πολύ γρήγορη και πηγαίνει μπρος πίσω για να μας δείξει τα περισσότερα στοιχεία που έφτιαξαν τον χαρακτήρα του μάγου.

    Γιος ενός αποτυχημένου εβραίου ιερέα, ο Erich γοητεύτηκε όταν είδε έναν πλανόδιο ταχυδακτυλουργό και αμέσως προσπάθησε με τον αδερφό να μάθει μερικά κόλπα τα οποία του έφεραν και το πρώτο χαρτζιλίκι.

    Η εικόνα του αποτυχημένου πατέρα, αλλά και τις καλόκαρδης μητέρας που πάντα πίστευε στις δυνάμεις του γιού της δημιούργησαν μια σχέση μητέρας-γιού που θα έκανε τον Φρόιντ να τρίβει τα χέρια του από την χαρά…



    Στο πρώτο επεισόδιο παρακολουθούμε την γρήγορη άνοδο του μάγου που ειδικεύτηκε στις αποδράσεις και έγινε τόσο διάσημος σε Αμερική και Ευρώπη που η μυστικές υπηρεσίες ζήτησαν την βοήθεια του για να διαπιστώσουν πόσο σοβαροί ήταν οι φόβοι για επικείμενο παγκόσμιο πόλεμο και την άνοδο Γερμανίας και Ρωσίας (λίγο πριν τον πρώτο παγκόσμιο). 

    Έτσι εμείς βλέπουμε τις προσπάθειες του Houdini να διατηρηθεί στην κορυφή βγάζοντας καινούρια και πιο επικίνδυνα κόλπα, φέρνοντας στο όριο τόσο την ζωή του όσο και τη σχέση του με την γυναίκα του. 

    Ο Adrien Brody (InaPPropriate Comedy) είναι φανταστικός στον ρόλο του, και σε εκπληκτική φόρμα, καλός σε δραματικές και χιουμοριστικές στιγμές, ενώ και ο Evan Jones (A Million Ways To Die in West) ήταν πολύ καλός στον ρόλο του βοηθού/εφευρέτη σε έναν πιο κωμικό ρόλο. 

    Η Kristen Connolly (The Bay) γοητευτικότατη σε έναν μικρό και λίγο άχαρο ρόλο. 

    Πριν μερικά χρόνια οι mini σειρές ήταν σειρές που βγαίνανε για να γεμίσουν κενά στο πρόγραμμα τον καναλιών. 

    Πλέον όμως δείχνουν ότι είναι ικανά να συγκριθούν σε ποιότητα με οποιαδήποτε σειρά (θυμηθείτε Fargo, True Detective κτλ), ενώ το History Channel δείχνει ότι μπορεί να παλέψει για κοινό, με τις σειρές του που καταφέρνουν να τραβήξουν την προσοχή. 

    Το Vikings, η πρώτη σειρά του καναλιού, έχει το κοινό του, αν και δεν μπόρεσε να με κρατήσει εμένα, οπότε νομίζω ότι η επιλογή των mini σειρών είναι η καλύτερη. 

    Σειρές δύο-τριών επεισοδίων που δεν σε κάνουν να βαρεθείς με το ιστορικό τους υπόβαθρο, είναι η καλύτερη επιλογή για ένα κανάλι που τώρα κάνει τα πρώτα βήματα στο είδος.

    Τάσος Σαμπάρ.
               
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TV Series review: Houdini (season 1) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top