F 5 Anime σειρές για ενηλίκους - FilmBoy 5 Anime σειρές για ενηλίκους - FilmBoy
  • Latest News

    5 Anime σειρές για ενηλίκους


    'Anime; 
    Εννοείς αυτά που βάζει το Star Channel για τα μωρά το πρωί;
    Ναι αυτά εννοώ και ναι, κάνεις λάθος αν νομίζεις οτι τα anime είναι μόνο για παιδιά.

    Οι Ιάπωνες έχουν τεράστια παράδοση στο animation με πασίγνωστες ταινίες και δημιουργούς (όλοι ξέρουμε τον Miyazaki, το studio Chibli και τα Spirited Away, Princess Mononoke και αμέτρητα άλλα αριστουργήματα). 


    Τεράστια παράδοση έχουν όμως και στην τηλεόραση, όπου τα anime αποτελούν το κύριο πιάτο για μικρούς και μεγάλους.

    Στην Ελλάδα τα γνωρίσαμε με τα Kabamaru, Dragon Ball, Pokemon, Digimon, One Piece κ.α. 


    Καθώς όμως τα anime φιλτραρίστηκαν απο την κουλτούρα μας, όπου ότι είναι animation είναι παιδικό, και αφού πχ το One Piece (Καπετάνιος Ντρέικ στα ελληνικά) κόπηκε απο το ΕΣΡ λόγω βίαιων εικόνων, η πλειοψηφία του κοινού ποτέ δεν γνώρισε ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της βιομηχανίας θεάματος που απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικους.   

    Εγώ λοιπόν ως φαν του είδους απο πιτσιρικάς και αφού πλέον με την βοήθεια του ίντερνετ μπορώ να έχω πρόσβαση σε υλικό που η τηλεόραση δεν μου δίνει, μάζεψα 5 επιλογές για όσους απο εσάς είστε ολίγον καχύποπτοι με το είδος, θα ήθελαν να ξεκινήσουν να βλέπουν αλλά δεν ξέρουν απο πού, βλέπουν και θα ήθελαν να κάνουν το βήμα παραπάνω και να δουν κάτι πιο σοβαρό απο τo Bayblade.

    Μερικά tips:
    Πάντα να επιλέγετε την ιαπωνική γλώσσα. 

    Οι άνθρωποι ξέρουν τι κάνουν, θα σας ξινίσει λίγο αλλά θα το ξεπεράσετε και θα δείτε το πόσο ταιριάζει η γλώσσα τους, με το γεμάτο εκφραστικότητα σχέδιο.


    Black Lagoon 


    Είδος: Action, Crime fiction, Black comedy, Drama
    Επεισόδια: 24+5 special

    Υπόθεση: Μια ομάδα λαθρέμπορων και πειρατών, δραστηριοποιούνται στις θάλασσες νότια τις Ασίας, της Ιαπωνίας μέχρι και το Βιετνάμ. 

    Δουλεύουν με την Ιαπωνική μαφία Yakuza, την Κινέζικη Triad και γαλλικά καρτέλ. 

    Κύριος εργοδότης τους είναι η ρώσικη οργάνωση Hotel Moscow. 
    Η ομάδα που αποτελείται απο τον Rock, έναν πρώην υπάλληλο που εντάσσεται στην ομάδα αφού το αφεντικό του τον εγκατέλειψε στα χέρια τον λαθρέμπορων για να καλύψει τις δουλειές του, την Revy μια κλέφτρα και δολοφόνο που είναι ειδική στη μάχη και στα όπλα, τον Dutch ο οποίος είναι ο αρχηγός της ομάδας, πρώην πεζοναύτης και οδηγός του σκάφους τους. 

    Την τετράδα κλείνει ο Benny, ένας πανέξυπνος φοιτητής μηχανικός και ειδικός στους υπολογιστές.

    Η ομάδα μπλέκει σε υποθέσεις που πάντα καταλήγουν σε αιματηρές μάχες, πολλούς θανάτους και κατεστραμμένα μαγαζιά και σπίτια. 

    Να το δεις γιατί είναι μια σκληρή απεικόνιση της ζωής και των περιπετειών μιας ομάδας πειρατών/λαθρεμπόρων, με πολύ δράση και αιμα αλλά συγχρόνως με πολύ καλό μαύρο χιούμορ.





    Hellsing 


    Είδος: Action, Biopunk, Drama, Horror,Science fantasy
    Επεισόδια: 13 + 10 special

    Υπόθεση: Ο Van Hellsing ίδρυσε τους Royal Order of Protestant Knights και γύρω απο αυτούς ιδρύθηκε η οργάνωση Hellsing, που έχει ως σκοπό να προστατέψει τη Βασίλισσα και τη Βρετανία απο τις δυνάμεις του κακού. 


    Αρχηγός της οργάνωσης είναι η Integra Fairbrook Wingates Hellsing, η οποία σκληραγωγήθηκε απο μικρή και κληρονόμησε την οργάνωση απο τον πατέρα της σε νεαρή ηλικία. 

    Έχει τη βοήθεια του butler και πρώην δολοφόνου Walter C. Dornez, του Alucard, ενός πανίσχυρου vampire που μπήκε στην οργάνωση 100 χρόνια πριν όταν τον είχε νικήσει ο Van Hellsing και της Seras Victoria, πρώην αστυνομικός και νεότερο μέλος της ομάδας που ο Alucard μετέτρεψε σε vampire για να την σώσει.

    Κύριοι αντίπαλοι είναι οι εναπομείναντες Ναζιστές Millenium, που θέλουν να αναστήσουν το 3ο Ραιχ με την βοήθεια ενός στρατού απο vampire. 


    Απέναντι του θα βρουν την Οργάνωση Hellsing και το Βατικανό το οποίο και αυτό έχει την προσωπική του ατζέντα. 
    Στο τέλος θα καταλήξουν σε μια τεράστια μάχη τριών μετώπων.

    Να το δεις γιατί είναι μια εκπληκτική νεο noir περιπέτεια, με έναν απο τους καλύτερους αντι ήρωες που έχω δει και τρομερές μάχες. 


    Πολύ ενδιαφέρον έχει και η ιστορία της Seras Victoria που προσπαθεί να καταλάβει την νέα ζωή της ως vampire.

    tip: τα δέκα special επεισόδια με τίτλο Hellsing Ultimate πιάνουν την ιστορία απο την αρχή και ακολουθεί το manga (comic) πιο πιστά απο την αρχική τηλεοπτική μεταφορά. 

    Προτείνω να δείτε μόνο special και θα μείνετε ικανοποιημένοι. 




    Gungrave 


    Είδος: crime, science ficton
    Επεισόδια: 26

    Υπόθεση: Το anime ξεκινά δεκατρία χρόνια μετα την προδοσία του Bradon Heat απο τον Harry McDowell. 


    Ο Brandon ανασταίνεται απο μια επαναστατική τεχνολογία και προσπαθεί να προστατέψει την κόρη της πρώην αγάπης του και να εκδικηθεί τον MacDowell. 

    Μετά το πρώτο επεισόδιο γυρνάμε 20 χρόνια πίσω που βλέπουμε βήμα βήμα την άνοδο των δύο φίλων στην μαφιόζικη οργάνωση της πόλης και καταλήγουμε στο λόγω της προδοσίας, και την τελική μάχη του Brandon Heat με την προηγούμενη οργάνωση του.

    Να το δεις γιατί είναι περισσότερο μια μαφιόζικη crime ιστορία παρά science fiction. 

    Οι χαρακτήρες είναι όλοι μοναδικοί και το κλίμα θυμίζει God Father και Sopranos

    Γιατί ο Brandon Heat είναι βασισμένος στον Brandon Lee (ηθοποιό του The Crow και γιο του Bruce Lee), ενώ ο Big Daddy είναι βασισμένος στον Al Pacino (όταν έπαιζε τον Michael Carleone στο The Godfather Part III).




    Monster 


    Είδος: Mystery, Horror, Psychological Thriller
    Επεισόδια: 74

    Υπόθεση: Στο Βερολίνο λίγα χρόνια μετά απο την πτώση του τείχους, ο Dr Tenma ένας νεαρός αλλά ταλαντούχος νευροχειρουργός θα σώσει ένα παιδί απο πυροβολισμό. 

    Αυτή του η πράξη θα ξεκινήσει ένα ντεμπαράζ εξελίξεων, τόσο για την καριέρα του όσο και για την υπόλοιπη Γερμανία. 

    Ο νεαρός Johan δεν είναι είναι ένα παιδί σαν όλα τα υπόλοιπα. 
    Είναι όμορφος γλυκομίλητος και πιστικός. 
    Είναι όμως και φονικός. 

    Ο Tenma θα αφήσει πίσω την καριέρα του, θα κυνηγηθεί για μια σειρά δολοφονίες που απο πίσω κρύβεται ο Johan, και θα τον ψάξει σε όλη την Γερμανία για να τον βρει και να τον σκοτώσει. 

    Θα βρει απέναντι του τόσο τον ίδιο τον Johan, όσο και διάφορες οργανώσεις που θα βλέπουν τον νεαρό ως τον κατάλληλο αντικαταστάτη του Hitler.

    Να το δεις γιατι είναι ένα απο τα καλύτερα ψυχολογικά θρίλερ που υπάρχουν ανεξάρτητα απο το format που παρακολουθείς συνήθως. 


    Ο Johan είναι ο πιο αγνά κακός χαρακτήρας που έχω δει και ο τρόπος που λειτουργεί απο τις σκιές ενω εμείς παρακολουθούμε τις προσπάθειες του Tenma κρατάει την αγωνία στα ύψη ενω με κάθε επεισόδιο μας δίνει και ένα μικρό στοιχείο για τις αιτίες, τα κίνητρα και το παρελθόν. 

    H New Line Cinema έχει πάρει τα δικαιώματα για live action μεταφορά, ενω ακούγεται οτι το HBO έχει παραγγείλει πιλοτικό με παραγωγή και σκηνοθεσία απο Guillermo Del Toro.





    Berserk 


    Είδος: Medieval, Dark fantasy, Action
    Επεισόδια: 25 + 3 ταινίες

    Υπόθεση: Ο Guts είναι ένας νεαρός μισθοφόρος που μπαίνει στην ομάδα Band of the Hawk, μια μισθοφορική ομάδα που διοικείται απο τον επίσης νεαρό Griffith. 

    Η ομάδα πηγαίνει απο μάχη σε μάχη με τον Griffith να έχει ως όνειρο να φτιάξει μια δική του χώρα. 

    Τα πράγματα όμως δεν θα πάνε όπως θέλουν, ανώτερες δυνάμεις θα εμφανιστούν και η μοίρα θα παίξει τρομερά παιχνίδια στον Guts και την ομάδα του.

    Να την δεις γιατί είναι μια εκπληκτική σειρά γεμάτη αίμα, βαρβαρότητα, μάχες και ανατροπές. 

    Είναι το αγαπημένο μου, με τον Guts να είναι ένας απο τους πιο Badass χαρακτήρες που υπάρχουν. 

    Μετά απο ένα σημείο δεν θα ξέρεις τι είναι αυτό που βλέπεις. 
    Τρομερή τραγικότητα, φωτογραφία και σενάριο. 
    To anime πραγματεύεται την φιλία, το κόστος πραγματοποίησης των ονείρων, την θυσία και τον έρωτα.

    Το anime έχει βγει σε 25 επεισόδια αλλά δεν έχει ολοκληρώσει την ιστορία.


    Πρόσφατα κυκλοφόρησαν τρεις ταινίες με πολύ καλό animation οι οποίες θα συνεχιστούν και θα καλύψουν όλο την ιστορία. 
    Σας προτείνω να ξεκινήσετε με τις ταινίες και μετά να δείτε και τα επεισόδια. 



    Οι παραπάνω επιλογές δεν είναι top 5, υπάρχουν πολλά ακόμα που θα μπορούσαν να μπουν στην λίστα όπως το Ghost in the Sell, Elfen Lied, Neon Genesis Evangelion, τα οποία τα άφησα έξω για επόμενο αφιέρωμα.

    Τάσος Σαμπάρ.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 5 Anime σειρές για ενηλίκους Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top