F Dracula Untold trailer: Πρώτη γεύση από τις σκοτεινές δυνάμεις του νέου Δράκουλα - FilmBoy Dracula Untold trailer: Πρώτη γεύση από τις σκοτεινές δυνάμεις του νέου Δράκουλα - FilmBoy
  • Latest News

    Dracula Untold trailer: Πρώτη γεύση από τις σκοτεινές δυνάμεις του νέου Δράκουλα


    Δεν είναι η πρώτη και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία δουλειά βασισμένη στο lore του διασημότερου και ιστορικότερου -κυριολεκτικά και μεταφορικά- βρικόλακα όλων των εποχών. 

    Το επερχόμενο Dracula Untold του Gary Shore και της Universal έρχεται να προσθέσει ακόμη μια ερμηνεία στην υπόσταση του ανασκολοπιστή μονάρχη της Βλαχίας.

    Στο ατμοσφαιρικό trailer της ταινίας - που σίγουρα δανείζεται στοιχεία από την αποτύπωση του Βλαντ του 3ου σύμφωνα με το βαμπιρικό φολκλόρ του Bram Stoker - ο Βλαντ δε φαίνεται τόσο αιμοσταγής και σαδιστής όσο η ιστορία τον ‘θυμάται’, αλλά αποτυπώνεται με πιο τυπικά χαρακτηριστικά ήρωα που θέλει να προστατέψει την οικογένεια και το λαό του από την επέλαση των Οθωμανών.

    Για να το επιτύχει αυτό, φαίνεται πως στρέφεται στις σκοτεινές δυνάμεις που τον μεταμορφώνουν σε βρικόλακα, ώστε να αποκτήσει τη δύναμη να συνθλίψει (κυριολεκτικά, όπως φαίνεται) τις αναρίθμητες στρατιές του Μωάμεθ Β’ του Πορθητή.

    Η ταινία αρχικά ήταν να σκηνοθετηθεί από τον Alex Proyas, του λατρεμένου The Crow (θμηθείτε το εξαιρετικό αφιέρωμα στο The Crow: Οι Άνθρωποι που βάφτηκαν με το χαμόγελο των Σκιών)  υπό τον τίτλο Dracula: Year Zero, αλλά οικονομικές διαφορές έκαναν τη συνεργασία μεταξύ του σκηνοθέτη και της Universal να μην ευδοκιμήσει. 


    Γιατί, προφανώς, ή ο Proyas το παρακάνει με το μεγάλο budget για να οπτικοποιεί το κινηματογραφικό του όραμα κάθε φορά (είναι η δεύτερη πόρτα που τρώει μετά τη Legendary Pictures και το Paradise Lost) ή οι εταιρίες έχουν γίνει κάπως ‘τσίπιδες’ για τις απαιτήσεις του δημιουργού ή της τέχνης του filmmaking γενικότερα. 

    Έτσι τελικά η σκηνοθεσία δόθηκε στον Ιρλανδό Gary Shore.

    Το σενάριο υπογράφουν οι Matt Sazama και Burk Sharpless, ενώ ο πρωταγωνιστικός ρόλος ήταν του Sam Worthington, πριν δοθεί τελικώς στον Luke Evans - που αν θέλετε τη γνώμη μου, του πηγαίνει και περισσότερο. 


    Και καλό θα ήταν αν μην αρχίσουμε να λέμε «όχι, δεν είναι Gary Oldman» και τα σχετικά!

    Σαν setting φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. 

    Αλλά πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, οι διαφωνίες περί χρημάτων με κάνουν και ανησυχώ για το τελικό αποτέλεσμα -χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα κάτσω αρνητικά προδιατεθειμένος μπροστά στη ‘silver screen’.

    Anyway, μαζί με τον Evans θα δούμε τους Sarah Gadon (Mirena), Dominic Cooper (Μωάμεθ Β’), Samantha Barks (Baba Yaga), Zach Mc Gowan (Shkelgrim) και Charlie Cox

    Τα γυρίσματα έγιναν στη βόρεια Ιρλανδία.

    Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες στις 17 Οκτωβρίου, ενώ σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες θα είναι διαθέσιμη και πιο πριν ...όπως στην Ελλάδα, που θα το δούμε στις 9 Οκτωβρίου 2014.


    Δείτε το trailer και μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας!

    Αργύρης Σταματόπουλος.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Dracula Untold trailer: Πρώτη γεύση από τις σκοτεινές δυνάμεις του νέου Δράκουλα Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top