F Ο Dr Strange των Marvel Studios βρήκε το σκηνοθέτη του! - FilmBoy Ο Dr Strange των Marvel Studios βρήκε το σκηνοθέτη του! - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Dr Strange των Marvel Studios βρήκε το σκηνοθέτη του!


    Τον λένε Άρχοντα των Μυστικιστικών Τεχνών και Sorcerer Supreme, είναι ο Dr Strange aka Stephen Strange και για μαντέψτε...θα είναι ο επόμενος χαρακτήρας της Marvel που θα μεταφερθεί για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη από την Marvel Studios!

    Εδώ και καιρό γνωρίζαμε για την πιθανή μεταφορά του Dr Strange με ορισμένες έντονες φήμες να ακούγονται παλιότερα για το όνομα του Johnny Depp στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

    Με την αναφορά του ονόματος του ήρωα στο Captain America: The Winter Soldier (στη σκηνή που ο γυαλάκιας πράκτορας Jasper Sitwell ανακρίνεται και τις τρώει από τους Cap και Black Widow στην οροφή ενός κτιρίου), καταλάβαμε πως μόνο τυχαίο δεν ήταν αυτό το easter egg, με τον Δόκτορα να ετοιμάζεται σίγουρα πλέον για την 3η Φάση των Marvel ταινιών μετά το Avengers: Age of Ultron.

    Και μπορεί ο Ant-Man που θα κυκλοφορήσει του χρόνου, να έχασε τον Edgar Wright του ο οποίος αποχώρησε λόγω δημιουργικών διαφορών (έπειτα από 8 χρόνια ενασχόλησης του με το πρότζεκτ), φαίνεται όμως πως ο Strange βρήκε με τη σειρά του τον δικό του τιμονιέρη.

    Το όνομα αυτού Scott Derrickson, μια ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον σκηνοθέτη ο οποίος ανέβασε στο twitter του, την φωτογραφία που θα δείτε παρακάτω.

    Η πρώτη εμφάνιση του Dr Strange πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 1963 στο Strange Tales νο110 και έμελλε να παραμείνει ως ένας από τους παλαιότερους και πιο δημοφιλείς μυστικιστικούς χαρακτήρες της Marvel έχοντας εμφανιστεί σχεδόν σε κάθε άλλο τίτλο της, από τον Spider-Man μέχρι και τους Fantastic Four αλλά και σε animated live σειρές των παραπάνω χαρακτήρων, γνωρίζοντας και τη δική του animated movie μεταφορά στο Doctor Strange: The Sorcerer Supreme του 2007.(καλύτερα να αφήσουμε απέξω την αποτυχημένη προσπάθεια για τηλεοπτική σειρά με την τηλεταινία του 1978).

    Η ιστορία του αφορούσε τον Dr Stephen Strange έναν ταλαντούχο αλλά εγωιστή νευροχειρούργο, ο οποίος θα πάρει ένα γερό μάθημα στη ζωή του όταν τα χέρια του τραυματιστούν θανάσιμα σε τροχαίο ατύχημα.



    Ανατρέχοντας στον Ancient One για να θεραπεύσει τα χέρια του, θα εκπαιδευτεί από εκείνον στις Μυστικιστικές Τέχνες και θα εξελιχθεί στον κύριο υπερασπιστή της Γης απέναντι σε κάθε μαγική και μυστικιστική απειλή.

    Ο Kevin Feige, πρόεδρος των Marvel Studios δήλωσε σχετικά στο SuperHeroHype:

    "Ο Doctor Strange είναι εντελώς διαφορετικός από οποιονδήποτε άλλο ήρωα έχουμε και πραγματικά θα ελέγξει κάποια κριτήρια που έχω."

    Προφανώς ο Feige θέλει να πει πως ο Dr Strange θα είναι πράγματι μια διαφορετικού ύφους Marvel ταινία που θα παίζει πολύ ανάμεσα στο μεταφυσικό και μυστικιστικό, από την επιτυχία του οποίου θα εξαρτηθούν πολλά για το αν και ποιοι άλλοι 'περίεργοι' χαρακτήρες της Marvel θα μεταφερθούν στο πανί.

    Η Marvel Studios έχει δύο ακόμα ημερομηνίες κλεισμένες στις οποίες πρόκειται να κυκλοφορήσει κάποια ταινία της.

    Η μία είναι η 8η Ιουλίου του 2016 και η άλλη η 5η Μαϊου του 2017 και με το sequel του Captain America να έχει ήδη ανακοινωθεί για τις 6 Μαϊου του 2016, είναι πολύ πιθανό να χωρέσουν τον Dr Strange στις δύο προαναφερθείσες ημερομηνίες (η μία από τις δύο, λογικά θα αφορά τον 3ο Thor).

    Αν εξαιρέσουμε στουντιακές αποτυχίες σαν το μετριότατο remake του The Day the Earth Stood Still, ο Derrickson έχει παραδώσει μόνο ταινίες τρόμου και μάλιστα καλού ψυχολογικού τρόμου που έπαιζε αρκετά με το υπερφυσικό όπως ο Εξορκισμός της Έμιλυ Ρόουζ αλλά και το πολύ καλό προπέρσινο Sinister με τον Ethan Hawke.

    Αναμένοντας τη νέα του δουλειά "Deliver Us From Evil" με τον Eric Bana, ο Derrickson φαντάζει ως η επιλογή που θα συμπλέει με τα νερά του franchise της Marvel αλλά θα μπορεί να δώσει και μια δική του ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο πρότζεκτ.

    Το κατάλληλο σενάριο να υπάρχει και λίγο ρίσκο από τη Marvel να ξεφύγει λίγο από την ασφάλεια των pg-13 ταινιών της και ίσως να έχουμε κάτι πρωτότυπο και διαφορετικό.

    Εν αναμονή ανακοινώσεων για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ποια η γνώμη σας για την επιλογή του Derrickson;


    Kostas Tsokos.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Dr Strange των Marvel Studios βρήκε το σκηνοθέτη του! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top