F Δείτε το Batman: Strange Days, το πρώτο επετειακό animated short για τα 75 χρόνια του Νυχτερίδα! - FilmBoy Δείτε το Batman: Strange Days, το πρώτο επετειακό animated short για τα 75 χρόνια του Νυχτερίδα! - FilmBoy
  • Latest News

    Δείτε το Batman: Strange Days, το πρώτο επετειακό animated short για τα 75 χρόνια του Νυχτερίδα!


    Την περσινή χρονιά είχαμε τον εορτασμό για τα 75 χρόνια του Superman (δείτε εδώ κι εδώ), αλλά φέτος ήρθε η ώρα για τον επόμενο παλαίουρα και εξίσου θρυλικό ήρωα της DC Comics.

    Ο δεύτερος πιο μακροχρόνιος και δημοφιλής ήρωας των mainstream, υπερηρωικών και μη κόμικ (ακολούθησε το Μάη του 1939, δύο χρόνια μετά τον Superman), ο πολυεκατομμυριούχος, ψυχοπλακωμένος, ορφανός γκατζετάκιας των Bob Kane και Bill Finger, δημιουργήθηκε κάποτε ως το πιο ανθρώπινο και σοβαρό αντίβαρο στον υπεράνθρωπο Superman, αποτελώντας για 75 χρόνια μεγάλη επιρροή στην ποπ κουλτούρα, με ένα franchise από αμέτρητα κόμικ, ταινίες, σειρές, videogames, καρτούν να ακολουθούν (ξέχασα τις θήκες για κολατσιό και τα παπλώματα αλλά ...ένα μυαλό το 'χουμε!).

    Η DC δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και ήδη ετοιμάζει νέες κόμικ σειρές, videogames και animated ταινίες, την ίδια ώρα που το πολυαναμενόμενο Batman/Superman ετοιμάζεται να ξεκινήσει την παραγωγή του.

    Μέσα στις καινούριες κινήσεις που θα δούμε είναι και κάποια επετειακά short films, με το "Strange Days" να αποτελεί ένα από τα δύο ολοκαίνουρια animated short που έχουν παραχθεί και θα προβληθούν μέσα στη χρονιά.

    Η υπόθεση απλή και βασική, με τον Batman να προσπαθεί να σώσει μια "damsel in distress" από τα χέρια των Solomon Grundy και Hugo Strange (εκ των παλαιότερων villain του Μπατμανίδη, ρίξτε ένα βλέφαρο και στην κορυφαία 90's ιστορία "Batman: Prey" ) χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που μπορεί, από όπλα και οχήματα μέχρι μπουνιές, χωρίς να αφήνει απέξω την εξυπνάδα του και την σκοτεινή, σκιώδη προσέγγιση εν μέσω ομιχλώδους και γκρίζου ατμοσφαιρικού σκηνικού.

    Υπεύθυνος γι'αυτό δεν είναι άλλος από τον παμμέγιστο και τιτανοτεράστιο Bruce Timm, υπεύθυνο για την αριστουργηματική βραβευμένη με Emmy animated σειρά "Batman: The Animated Series" που βλέπαμε στις τηλεοράσεις μας τα πρωινά των σαββατοκύριακων, ο οποίος αποτέλεσε στη συνέχεια τεράστια επιρροή (χαρακτηριστικά τα τετράγωνα σαγόνια) για όλο το υπερεπιτυχημένο animated σύμπαν της DC (Superman, Batman Beyond, Justice League, Justice League Unlimited και δεν συμμαζεύεται!).

    Το short διαρκεί κάτι λιγότερο από τρία λεπτά και μην περιμένετε να δείτε Joker ...ντε ή οτιδήποτε άλλο!

    Πρόκειται όμως για έναν ωραιότατο φόρο τιμής και throwback στα monster features των Hammer Films και Universal, γεμάτος από noir ατμόσφαιρα με λίγη από την αισθητική των κλασικών 40's καρτούν του Superman από τα Fleischer Studios (που ήταν ανέκαθεν και η μεγαλύτερη επιρροή του Bruce Timm).

    Δείτε παρακάτω το Batman: Strange Days και αφήστε τη γνώμη σας!


    Kostas Tsokos.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Δείτε το Batman: Strange Days, το πρώτο επετειακό animated short για τα 75 χρόνια του Νυχτερίδα! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top