F Ένα 60χρονο Party Girl θα ανοίξει την κατηγορία 'Un certain regard' στο Φεστιβάλ των Καννών! - FilmBoy Ένα 60χρονο Party Girl θα ανοίξει την κατηγορία 'Un certain regard' στο Φεστιβάλ των Καννών! - FilmBoy
  • Latest News

    Ένα 60χρονο Party Girl θα ανοίξει την κατηγορία 'Un certain regard' στο Φεστιβάλ των Καννών!


    Η επιτροπή του Φεστιβάλ των Καννών μόλις ανακοίνωσε ότι η γαλλική ταινία Party Girl θα αποτελέσει την έναρξη για την κατηγορία Un certain regard του διάσημου φεστιβάλ που συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον κοινού και κριτικών. 

    Ήδη γνωρίζουμε ότι το διαγωνιστικό κομμάτι ανοίγει με το Grace of Monaco, την πολυαναμενόμενη ταινία του Olivier Dahan με πρωταγωνίστρια την Nicole Kidman, στο ρόλο της αδικοχαμένης Grace Kelly.
     

    Το τμήμα του Un certain regard συνήθως μας συστήνει νέα ταλέντα και είναι γνωστό για τις καινοτόμες και αποκαλυπτικές ταινίες που συμπεριλαμβάνει. 

    Ενώ λοιπόν πέρυσι, το Un certain regard πρότεινε την ταινία της Sofia Coppola, The Bling Ring , φέτος με το Party Girl, μας παρουσιάζει τη ζωή της Angélique, μιας 60χρονης γυναίκας που δουλεύει ακόμα σε club και συνεχίζει να λατρεύει τους άντρες και την ξέφρενη διασκέδαση. 

    Η Angélique όμως τώρα βρίσκεται σε ένα τέλμα, αγχώνεται με την ηλικία της και αποφασίζει να παντρευτεί τον σταθερό της πελάτη, Michel. 

    Πρόκειται για την ιστορία μίας ελεύθερης γυναίκας που ζει στα όρια και αμφισβητεί την κοινωνία και την καθιερωμένη και συμβατική ζωή. 
    Με απόλυτο ρεαλισμό, τον ρόλο ενσαρκώνει η πραγματική Angélique.
     

    Το σενάριο της ταινίας υπογράφει και συν-σκηνοθετεί η Marie Amachoukeli, η οποία έχει κερδίσει αρκετά βραβεία για τις ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησε μαζί με τους υπόλοιπους σκηνοθέτες του Party Girl (Claire Burger, Samuel Theis).
     

    Περιμένουμε με ανυπομονησία περισσότερα νέα για τις ταινίες που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ των Καννών, το οποίο θα λάβει χώρα από τις 15 ως τις 26 Μαΐου.

    Σοφία Μπαγατέλα.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ένα 60χρονο Party Girl θα ανοίξει την κατηγορία 'Un certain regard' στο Φεστιβάλ των Καννών! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top