F X-Men: Days of Future Past: Συνεντεύξεις, αποχωρήσεις, προσθήκες και περιγραφές σκηνών! - FilmBoy X-Men: Days of Future Past: Συνεντεύξεις, αποχωρήσεις, προσθήκες και περιγραφές σκηνών! - FilmBoy
  • Latest News

    X-Men: Days of Future Past: Συνεντεύξεις, αποχωρήσεις, προσθήκες και περιγραφές σκηνών!


    Την τελευταία φορά που μιλήσαμε για την πιο πολυαναμενόμενη κόμικ και μη ταινία του 2014, ήταν γύρω στα τέλη του Οκτώβρη όταν είδαμε το πρώτο και αρκετά δραματικό teaser.

    Αναμένοντας ένα αναθεματισμένο καινούριο trailer με περισσότερα εφέ, το πολυαναμενόμενο X-Men: Days of Future Past, η δεύτερη πιο ακριβή παραγωγή της 20th Century Fox μετά από το Avatar, κυκλοφόρησε αρκετά νέα στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα.

    Νέα που δείχνουν πως ο Bryan Singer εξακολουθεί να το παλεύει με το τι ακριβώς θα χωρέσει ή θα αφαιρέσει από την ταινία, με την μονταζιέρα να έχει πάρει φωτιά όπως φαίνεται.

    Πριν προχωρήσουμε όμως σε αυτά, θα ανατρέξουμε στις τελευταίες συνεντεύξεις που έδωσαν μερικοί από τους συντελεστές, επεξηγώντας λίγα παραπάνω πράγματα για την ταινία.

    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

    Ξεκινώντας με τον ίδιο τον σκηνοθέτη, ο Bryan Singer δήλωσε πρόσφατα για την ταινία στο Twitter του:

    "Αν και υπάρχει μεγάλη δόση χιούμορ, ο γενικός τόνος είναι λίγο πιο σκοτεινός από τις προηγούμενες ταινίες, κυρίως λόγω των όσων διακυβεύονται.
    Τα χρώματα, το στυλ και η μουσική θυμίζουν το σινεμά των 70s.

    Επίσης χρησιμοποίησα υλικό των 16 και 8mm το οποίο χειρίστηκα μόνος μου για ορισμένες σκηνές και ήταν διασκεδαστικό.

    Οι κανούργιοι χαρακτήρες είναι οι Blink, Bishop, Sunspot, Warpath, Ink, Quicksilver, ενώ θα ήθελα να χρησιμοποιήσω και τους Gambit, Deadpool και μερικούς άλλους που θα προτιμούσα να μην αναφέρω.

    Όσο για τον χαρακτήρα της Mystique, θα είναι ένας πολύ πιο σκληρός χαρακτήρας από ότι ήταν στο First Class...και ναι, θα δείτε όντως τα Sentinels εν δράσει!"

    Μιας και ο Singer αναφέρθηκε στην Mystique, προχωράμε στην Jennifer Lawrence, μία από τις καλύτερες νέες ηθοποιούς και από τα πιο καυτά ονόματα στο Χόλιγουντ τα τελευταία χρόνια.

    Όντας φρέσκια ακόμα από τα Hunger Games: Catching Fire και American Hustle, μίλησε πρόσφατα στο Ign.com, για το χαρακτήρα της Mystique και την εξέλιξη της στο Days of Future Past:

    "Βρίσκουμε τη Raven αποσχισμένη από τους Eric και Charles, όντας κατά κάποιο τρόπο μία αυτόνομη πράκτορας.
    Έχει αναλάβει την αποστολή να προσπαθήσει να δολοφονήσει κάποιον και θα είναι η πρώτη της απόπειρα να σκοτώσει κάποιον.
    Την έχουμε δει πως θα είναι στο μέλλον και αυτό που θα γίνει στην ταινία, αποτελεί κομβικό σημείο για τον χαρακτήρα της."

    Σειρά για τις ηθοποιάρες Patrick Stewart και Ian McKellen, οι οποίοι μίλησαν πρόσφατα στην Wall Street Journal, για το X-Men: Days of Future Past και τη συνεργασία με τα νεότερα alter ego των James McAvoy και Michael Fassbender.

    Patrick Stewart:

    "Υπήρχε μία χαρούμενη γοητεία στο να συναντιέμαι με τον νεότερο εαυτό μου.
    Όταν γυρίσαμε εκείνη την σκηνή ήταν η πρώτη ημέρα του James McAvoy και η τελευταία δική μου.
    Έτσι, εγώ έλεγα αντίο στους X-Men και εκείνος έλεγε "γεια".

    Ο James έχει δει όλα όσα έχω κάνει, εγώ έχω δει όλα όσα έχει κάνει εκείνος.
    Απεικονίζει μία εποχή στην ζωή του Charles Xavier η οποία ήταν πολύ διαφορετική από την εποχή που ζούσα εγώ στις προηγούμενες τρεις ταινίες, και απλά το αφήσαμε να κυλήσει.
    Νομίζω πως και οι δυο ανυπομονούσαμε πολύ να γυρίσουμε αυτή την σκηνή."

    Ian McKellen:

    Να πω την αλήθεια ...δεν καταλαβαίνω πάντοτε την πλοκή αυτών των ταινιών, μέχρι να έρθει η ώρα να τις παρακολουθήσω μαζί με κάποιο κοινό.
    Στη συγκεκριμένη ξέρω απλά πως γυρνάμε πίσω στο παρελθόν ...μόνο που εγώ δεν θα έχω αυτή την ευκαιρία και ελπίζω να μην σας το χάλασα.
    Θα είμαστε όμως στην αρχή της ταινίας, όταν ξεκινάει να κινείται η πλοκή.

    Νομίζω δεν συζητήσαμε ποτέ με τον Michael Fassbender για το αν θα παίξουμε τον ίδιο χαρακτήρα με τον ίδιο τρόπο.
    Το έκανε σαφές πως ήθελε να είναι ο δικός του Magneto και αυτό ταιριάζει στην φύση της ιστορίας και στον ρόλο του σε αυτήν.

    Και τον Bryan Singer σαφώς δεν τον πειράζει που ο Michael Fassbender κι εγώ, δεν μοιάζουμε πολύ μεταξύ μας ...αν και έχουν βγάλει μία αφίσα όπου αναμειγνύονται τα πρόσωπά μας και όταν την βλέπω και σκέφτομαι "Θεέ μου, δεν ήξερα πως είμαι τόσο όμορφος"!...και τότε συνειδητοποιώ πως το κομμάτι που είναι όμορφο δεν είμαι εγώ, αλλά o Fassbender!

    Η αντίθεση του Magneto με τον Gandalf είναι πως ο δεύτερος είναι ένας ξεκάθαρα καλός χαρακτήρας ενώ ο πρώτος είναι και καλός και κακός.
    Μπορεί να έχει καλές προθέσεις αλλά οι πολιτικές του απόψεις δεν είναι και πολύ καλές και δεν είμαι σίγουρος ό,τι σύμφωνω με τις τακτικές του."

    Τελευταίο αφήσαμε τον σεναριογράφο Simon Kinberg, ο οποίος εξήγησε στο The Hollywood Reporter τον λόγο για τον οποίο άλλαξε η ιστορία του κόμικ και εστάλη ο Wolverine στο παρελθόν, αντί της Kitty Pryde/Shadowcat:

    "Πήραμε αυτή την απόφαση για πολλούς λόγους, μερικούς από τους οποίους ήταν πιο προφανείς και άλλοι πιο περίπλοκοι.
    Ένας λόγος είναι πως ο Wolverine είναι ο πρωταγωνιστής του franchise, και πιθανώς ο πιο αγαπητός χαρακτήρας στο ευρύ κοινό.
    Ο κυριότερος λόγος ήταν πως όταν αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τις υλικοτεχνικές πραγματικότητες του να στείλουμε την συνείδηση της Kitty πίσω στον χρόνο και στον νεότερο εαυτό της ...ήταν αδύνατο.

    Προφανώς στο κόμικ είναι η Kitty, αλλά μιλάμε για μία ηθοποιό (Ellen Page) που, στην εποχή των Michael Fassbender και James McAvoy, θα ήταν μείον 20 ετών.

    Έτσι, αρχίσαμε να το ξανασκεφτόμαστε, και η πρώτη αντανακλαστική απάντηση ήταν ένας χαρακτήρας που δεν γερνάει.
    Ο Wolverine είναι ο μοναδικός χαρακτήρας που φαίνεται ίδιος το 1973 όπως και στο μέλλον."

    Κανένα πρόβλημα από μας...αρκεί να μην δούμε πάλι Wolverine and The X-Men...όσο κι αν μου είναι συμπαθής ο loner Logan! 



    ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

    Όσο για αποχωρήσεις και προσθήκες, το Days of Future Past αναμένεται να κυκλoφορήσει σε 4,5 μήνες και φαίνεται πως ακόμη κόβουν και ράβουν με τόσο αχταρμά μεταλλαγμένων που έχει μαζευτεί.

    Σαν αποτέλεσμα, η Rogue της Anna "True Blood" Paquin έφαγε κόψιμο με τον Bryan Singer να κόβει στο μοντάζ μία σκηνή διάσωσης της (κάτι φάνηκε και στο teaser) η οποία είχε γυριστεί τις πρώτες ημέρες της παραγωγής και στην οποία συμμετείχαν οι Ian McKellen (Magneto), Patrick Stewart (Professor X) και Shawn Ashmore (Iceman).

    Σαν αποτέλεσμα η Rogue κόβεται παντελώς από την ταινία αφού δεν είχε άλλη σκηνή, με τον Singer να δηλώνει σχετικά στο Entertainment Weekly:

    "Μέσα από την διαδικασία του μοντάζ, έκρινα πως η σκηνή ήταν περιττή.
    Είναι μία πολύ καλή σκηνή και κατά πάσα πιθανότητα θα περιλαμβάνεται στο DVD ώστε να την δει το κοινό...αλλά όπως πολλά πράγματα στο μοντάζ, ήταν ένα από αυτά που έπρεπε να κοπούν.

    Δυστυχώς, ήταν η μία και μοναδική σκηνή της Anna Paquin, του χαρακτήρα της Rogue.
    Παρόλο που αποτελεί μέρος της πραγματοποίησης της ταινίας, δεν θα εμφανιστεί σε αυτήν.
    Μιλήσαμε γι'αυτό με την Anna και κατανόησε πλήρως τους λόγους.

    (αρκεί να πληρωθεί όμως έστω και τα όσα λίγα δικαιούται θα λέγαμε μεις...)

    Η απροσδόκητη προσθήκη της τελευταίας στιγμής (κύριε Singer να δούμε τι...'τραγούδι' θα μας πεις στο τέλος με τόσες προσθαφαιρέσεις...) αφορά στον χαρακτήρα του Toad που τον είχε υποδυθεί ο Ray Park στην πρώτη πρώτη X-ταινία του 2000.

    Τον ρόλο της νέας εκδοχής του Toad, θα υποδυθεί ο Evan Jonigkeit του Calendar Girl, ο οποίος δήλωσε σχετικά για τον χαρακτήρα στο MTV:

    "Διαβάζω πολλά κόμικ και έμαθα την ιστορία του χαρακτήρα μου και του ποιος είναι ο Toad.
    Οι φαν των X-men θα γνωρίζουν πως τον υποδύθηκε ο Ray Park στην πρώτη ταινία.
    Είναι μία ιστορία δημιουργίας του πως έγινε αυτό που είναι.
    Η εμφάνιση και αισθητική του χαρακτήρα θα είναι αρκετά διαφορετική, είναι πολύ cool και θα έλεγα πως είναι πιο σκοτεινός."

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΣΚΗΝΩΝ

    Και ερχόμαστε στο σημείο αποκαλύψεων ορισμένων σκηνών από την ταινία.

    Το ComicBookMovie.com διέρρευσε κάποιες σκηνές από σελίδες σεναρίου της Fox (οι οποίες κατέβηκαν γρήγορα από κάθε site), αλλά κάτι πρόλαβαν όλοι να περιγράψουν στα post τους.

    Στη μία από τις σκηνές παρακολουθούμε την Mystique της Jennifer Lawrence να βρίσκεται σε ένα αεροδρόμιο προκειμένου να προλάβει μια πτήση και να ολοκληρώσει μια αποστολή που της ανατέθηκε από τον Magneto.

    Στο δρόμο της τη συναντάει ο Charles Xavier/Professor X ο οποίος προσπαθεί να τη μεταπείσει χωρίς να βρίσκεται σε αναπηρική καρέκλα...οπότε υποθέτουμε πως πρόκειται για κάποια από τις αστρικές του, τηλεπαθητικές προβολές.

    Κάποια στιγμή της λέει: "Πρέπει να τους αποδείξουμε πως δεν είμαστε όλοι σαν τον Erik (Magneto)".

    Φυσικά η Mystique/Raven Darkholme δεν θα μεταπειστεί, με τον Charles να καταλήγει λέγοντας της: "Όπου κι αν πας...ότι κι αν κάνεις...θα σε βρω Raven. Και αν χρειαστεί...θα σε σταματήσω."

    Δεύτερη σκηνή, μία με τους νεαρό Magneto και Wolverine, όπου και μαθαίνουμε πως αποστολή του Wolverine στο παρελθόν είναι να βρει και να σταματήσει τη Mystique από αυτό που πάει να κάνει.

    Σε μια σκηνή που αποκάλυψε ο Bryan Singer στο Empire ακούγεται και ένας διάλογος ανάμεσα τους:

    Magneto: "Ξόδεψες τα επόμενα πενήντα χρόνια προσπαθώντας να με σταματήσεις;"

    Wolverine: " Ναι...λίγο πολύ..."
    Magneto: "Και πως εξελίχθηκε αυτό για σένα;"

    Η τρίτη σκηνή που είναι πολύ πιθανόν να δούμε, αφορούσε μια μάχη ανάμεσα στον Colossus του Daniel Cudmore και ένα Sentinel που λογικά θα εκτυλίσσεται στο μεταποκαλυπτικό μέλλον με το οποίο θα ξεκινάει η ταινία.

    Σε αυτήν ο Peter Rasputin παίρνει τη μεταλλική του μορφή για να αντιμετωπίσει το Sentinel, μια κίνηση που κάνει και το ρομπότ παίρνοντας κι αυτό την ίδια μορφή και αρχίζοντας να τον κοπανάει μετά μανίας.

    Για το αν θα πεθάνει ο Colossus σε αυτή τη σκηνή ή όχι...δεν το γνωρίζουμε.

    Το θέμα είναι να δούμε επιτέλους να δούμε τα ρομποτοειδή σε όλη την αμείλικτη τους δράση..να ησυχάσουμε ρε αδερφέ!

    Αυτά από τους νέους X-men και το υπερτιτανοτεραστιοτρισμέγιστο (ανάσα!) post.

    Μέχρι την επόμενη φορά τσεκάρετε μερικές νέες φωτό (στη μία φαίνεται και ο Quicksilver του Evan "American Horror Story" Peters) αλλά και ένα ψευδοντοκιμαντερίστικο βιντεάκι, όπου αφήνεται να εννοηθεί πως ο Magneto του Michael Fassbender ήταν αναμεμειγμένος στην δολοφονία του John F. Kennedy επηρεάζοντας την πορεία της θανάσιμης σφαίρας, με τις δυνάμεις ελέγχου του μαγνητισμού και των μετάλλων που διέθετε.


    Kostas Tsokos.














    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: X-Men: Days of Future Past: Συνεντεύξεις, αποχωρήσεις, προσθήκες και περιγραφές σκηνών! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top