F Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το X-men: Days of Future Past και teaser πριν το επίσημο trailer! - FilmBoy Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το X-men: Days of Future Past και teaser πριν το επίσημο trailer! - FilmBoy
  • Latest News

    Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το X-men: Days of Future Past και teaser πριν το επίσημο trailer!


    Το νέο X-Men φιλοδοξεί να είναι όχι μόνο η μεγαλύτερη ταινία του franchise αλλά και μία από τις μεγαλύτερες ταινίες κόμικ όλων των εποχών.

    Ζήλεψε φαίνεται η Fox την επιτυχία της Marvel Studios και των Εκδικητών και σαν αλεπούδες που είναι (λογοπαίγνιο intended!) αποφάσισαν να εμπνευστούν από κορυφαία ιστορία των 70's, να ενώσουν το καστ από την αρχική τριλογία αλλά και το X-Men: First Class, να μας μπολιάσουν με ηθοποιάρες (Stewart, McKellen, McAvoy, Fassbender, Jackman, Lawrence και δεν συμμαζεύεται!) αλλά και μύριους τόσους χαρακτήρες παλιούς και καινούριους.

    Εν αναμονή του trailer που καταφτάνει την Τρίτη (άιντε...ανάσταση!) θα έχετε την ευκαιρία να προετοιμαστείτε με όλες τις πρόσφατες συνεντεύξεις αλλά και όλο το οπτικό υλικό από το περασμένο Comic-Con του San Diego μέχρι και τις καινούριες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν αυτές τις μέρες.

    Καταρχάς το  X-Men: Days of Future Past, θα μεταπηδάει από το παρόν στο μέλλον, με την υπόθεση του να εκτυλίσσεται το 1973, έντεκα χρόνια μετά από το First Class, με τους X-Men του μέλλοντος να στέλνουν την ψυχή του Wolverine στον σώμα του στο παρελθόν, για να συνεργαστεί με τον νεαρό Xavier του James McAvoy.

    Ο τελευταίος επιχειρεί να αποτρέψει ένα χρονοδιάγραμμα, κατά το οποίο οι μεταλλαγμένοι αποστέλλονται σε κατασκηνώσεις-φυλακές, που φυλάσσονται από φρουρούς ρομπότ (Sentinels), πράξεις που θα οδηγούν στο να αποτραπεί ένα παρόμοιο ζοφερό μέλλον εξόντωσης των μεταλλαγμένων που φαίνεται να τα έχουν βρει σκούρα μετά από το θετικό φινάλε του X-Men III: The Last Stand ...που φαίνεται να μην κράτησε για πολύ.

    WOLVERINE 



    Ο Wolverine του Hugh Jackman θα είναι για μια ακόμα φορά ο πρωταγωνιστής και ενώ δεν θα θέλαμε να δούμε άλλο ένα "Wolverine and The X-Men"...αυτή τη στιγμή και έτσι όπως έχουν μεταφέρει τους χαρακτήρες στο κινηματογραφικό franchise, δεν υπάρχει πιο δημοφιλής χαρακτήρας-ηθοποιός που να μπορεί να βγει μπροστάρης στα X-τεκταινόμενα.

    Ο ίδιος ο Hugh Jackman δήλωσε στα Access Hollywood και The Daily Beast σχετικά με την ταινία, τους συντελεστές και μια πιθανή σκηνή σύγκρουσης με τον νεαρό Magneto του Michael Fassbender:

    "Από τότε που έκατσα δίπλα σε ολόκληρο το εξαιρετικό καστ, στο πάνελ του περασμένου Comic-Con του San Diego, επιμένω να δηλώνω πως είναι σαν να βλέπεις δύο ταινίες σε μία ...αλλά με το μέγεθος της ταινίας ουσιαστικά είναι σαν τρεις ταινίες!

    Η ταινία θα εκπλήξει πραγματικά τον κόσμο και πιστεύω πως ο Bryan Singer είναι ο πρώτος σκηνοθέτης που κάθε φορά παραδίδει και μια καλύτερη ταινία σε franchise."

    Όσο για πιθανή σκηνή με τον νεαρό Magneto:

    "Θα ήταν δίκαιο να πω ...πως δεν τα πηγαίνουμε και πολύ καλά.
    Με στέλνουν πίσω στο παρελθόν και ο Magneto δεν έχει καμία ιδέα για το ποιος είμαι αλλά μπορείτε να φανταστείτε πως αυτό το κομμάτι της υπόθεσης θα είναι...διασκέδαση για τον Wolverine."

    YOUNG PROFESSOR X 



    Ο James McAvoy ως η νεαρή εκδοχή του Professor X/Charles Xavier έχτισε ένα ιδανικό ερμηνευτικό δίδυμο μαζί με τον Michael Fassbender και πραγματικά, δεν θα μπορούσαν να είχαν επιλέξει καλύτερους ηθοποιούς για το prequel του First Class.

    Επιστρέφοντας σε αναπηρική καρέκλα για το Days of Future Past, ο McAvoy μάς έφτιαξε καλά με τις δηλώσεις του στο Ign.com:

    "Υπάρχει μια ομάδα λαμπρών ηθοποιών στην ταινία και πρόκειται να είναι η μεγαλύτερη, πιο επική ταινία X-Men που έγινε ποτέ.
    Νομίζω πως είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγή που έκανε ποτέ η Fox, μετά το Avatar κάτι που επιδιώκουν σίγουρα.

    Το να εργαστώ και πάλι με τον Michael Fassbender ήταν φοβερό.
    Πέρασα πάρα πολύ χρόνο με τον Nick Hoult (Hank McCoy/Beast) και περιέργως, τα άτομα με τα οποία πέρασα τον περισσότερο χρόνο αυτή τη φορά, όσον αφορά την υποκριτική, δεν ήταν ο Michael αλλά ο Hugh Jackman και ο Nick.

    Παρόλο που θρηνούσα για την 'απώλεια' του φίλου μου Michael, αυτή αναπληρώθηκε και με το παραπάνω από το γεγονός πως ο Hugh και ο Nick είναι καταπληκτικοί άνθρωποι."

    Και το καλό ζουμάκι:

    "Η τελευταία ημέρα γυρισμάτων του Patrick Stewart ήταν η πρώτη δική μου και αυτό ήταν ...μετά τελειώσαμε ...αλλά κάναμε crossover και έχουμε μία σκηνή μαζί."

    Το ό,τι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε έστω και για λίγο τις δύο διαφορετικές εκδοχές του Charles Xavier να τα λένε μεταξύ τους, σε ερμηνείες των Patrick Stewart και James McAvoy...νομίζω πως θα είναι από τις πιο nerd-tastic σκηνές της ταινίας!

    Τα λόγια είναι περιττά!

    MYSTIQUE 



    Προχωρώντας στους κακούς, η Mystique της Jennifer Lawrence με τις "muntant and proud" διδαχές της, άλλαξε στρατόπεδο στο φινάλε του X-Men: First Class, παράτησε τον παράλυτο Charles Xavier και εισχώρησε στην νεοσύστατη αδελφότητα του Magneto.

    Στο Days of Future Past αναμένεται να δούμε ακόμα περισσότερο την μετάβαση της στην πραγματική Mystique που γνωρίζουμε και η ίδια δήλωσε σχετικά στο SciFiNow:

    "Σε αυτή την ταινία θα είναι διαφορετική, καθώς πάλευε όπως και πολλοί άνθρωποι γύρω της με την εξωτερική της εμφάνιση.
    Στην πρώτη ταινία κάλυπτε συνεχώς την κανονική της εμφάνιση αλλά αυτή τη φορά θα είναι "μεταλλαγμένη και περήφανη.

    Γι'αυτό το λόγο κυκλοφορούσα κυρίως γυμνή, με το look της Mystique να είναι λίγο διαφορετικό αυτή τη φορά αν και χρησιμοποιήσαμε την ίδια βαφή κι χρώμα."


    BOLIVAR TRASK 



    Θα έχουμε και νέο κακό όμως με αρκετή Game of Thrones επίγευση, στο πρόσωπο του Peter Dinklage που θα ερμηνεύσει τον Bolivar Trask, στρατιωτικό επιστήμονα, επικεφαλής της Trask Industries και κατασκευαστή των Sentinels, των γιγάντιων ρομπότ με μοναδικό σκοπό να κυνηγούν και να εξοντώνουν μεταλλαγμένους.

    Ο ίδιος δήλωσε σχετικά στο EW:

    "Δεν ήθελα να παίξω τον κακό και ο Bolivar Trask δεν πιστεύει πως είναι κάτι τέτοιο, γιατί όσα κάνει τα βλέπει ως κάτι καλό.
    Είναι ένας άνθρωπος των εφευρέσεων και των ανακαλύψεων αλλά πρόκειται για έναν πολύ αλαζόνα χαρακτήρα που τον υποκινεί η τυφλή φιλοδοξία.

    Όλη του ζωή αγωνιζόταν για έναν ορισμένο σεβασμό και προσοχή από τους γύρω του και στην ταινία θα έρθει αντιμέτωπος μέχρι και με τον Πρόεδρο Richard Nixon καθώς ο τελευταίος βάζει εμπόδια στα σχέδια του Trask."


    QUICKSILVER 



    Στη συνέχεια, ο Evan Peters του American Horror Story που θα υποδυθεί τον Quicksilver aka Pietro Maximoff που στην πραγματικότητα είναι γιος του Magneto.

    Ο ηθοποιός μάς διαφώτισε λίγο περισσότερο σχετικά με τον χαρακτήρα του, σε πρόσφατες δηλώσεις στο io9:

    "Θα εμφανίζομαι κανονικά με τα ασημένια μαλλιά των κόμικ και θα είναι κουλ.
    Τα ρούχα που θα φοράω όμως θα είναι πολιτικά, ένα σακάκι και ένα παντελόνι στο στυλ των 70's."

    Σχετικά με την απεικόνιση των υπερδυνάμεων ταχύτητας:

    "Ο χαρακτήρας μου είναι γενικά πολύ γρήγορος: τρέχει γρήγορα, μιλάει γρήγορα και όλα γύρω του φαίνονται υπερβολικά...αργόσυρτα εν συγκρίσει με τον ίδιο.
    Ο Bryan Singer βρήκε μια καινοτόμο προσέγγιση για να απαθανατίσει την υπερταχύτητα του Quicksilver.

    Αρχικά χτίστηκε ένα μεγάλο stage σε μέγεθος δωματίου προκειμένου να γυριστεί η σκηνή σε slow-motion και θα είναι τόσο έντονα γυρισμένη σε αργή κίνηση που θα μπορείτε να δείτε σταγόνες βροχής να παγώνουν στον αέρα.

    Είναι εκπληκτικό το πως μπορούν να δουλέψουν συγκεκριμένες κάμερες."

    Από αυτά που καταλάβαμε για τον Quicksilver (που δεν θα έχει καμία σχέση με τον αντίστοιχο του Avengers: Age of Ultron πέρα από τις ίδιες δυνάμεις και όνομα)  είναι πως θα συμμετέχει σε cameo εμφάνιση αν και δεν διευκρινίζεται κατά πόσο θα είναι ο γιος του Magneto.

    Με 11 χρόνια να έχουν περάσει από το X-Men: First Class και κρίνοντας από την ηλικία και εμφάνιση του Evan Peters, τότε ο Magneto θα πρέπει να είχε κάνει τις κουτσουκέλες του κάποια χρόνια πριν από το First Class. 



    ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ STORM ΚΑΙ...NIGHTCRAWLER

    Αυτοί που σίγουρα θα μείνουν για μια ακόμα φορά δυσαρεστημένοι είναι οι φαν της Storm αφού ο ρόλος της θα είναι ακόμα μικρότερος ελέω εγκυμοσύνης της Halle Berry.

    Αν είναι τόσο χάλι η Berry...γιατί δεν το κάνατε όπως η Marvel Studios με καμιά αλλαγή ηθοποιού και μετέπειτα επιμήκυνση του ρόλου;

    Μιλάμε για κλασικό χαρακτήρα με σοφία και αρχηγική, θεϊκή παρουσία που θα πάει άκλαφτη τελικά σε όλο το franchise (όπως και ο Cyclops).

    H ίδια η ηθοποιός έχει δηλώσει πάντως πως θα της συμβεί κάτι σοκαριστικό και αποκαλυπτικό που θα μας δώσει περισσότερα για την εικόνα της ηρωίδας.

    Κάτι μου λέει πως η Storm θα πεθαίνει στην ταινία αλλά για περισσότερες υποθέσεις και μαντεψιές, θα περιμένουμε το trailer.

    Όσο για τον Nightcrawler, είναι από τις πιο αδικημένες περιπτώσεις σε όλο το franchise των X-Men.

    Ο χαρακτήρας που υποδύθηκε ο Alan Cumming έλαμψε στην αρχή του X-Men 2 αλλά από κει και πέρα, οι συντελεστές του έριξαν ...εξαφανιζόλ! (εκτός αν έτυχε να ρίξει κανείς μια ματιά στο βιντεοπαιχνίδι X-Men III: The Official Game που κάλυπτε τα κενά ανάμεσα σε X-men 2 και 3).

    Ο Alan Cumming είχε δηλώσει σχετικά στην Belfast Telegraph πως παραλίγο να συμμετάσχει στην νέα ταινία:

    "Υπήρξε μια εποχή που επρόκειτο να συμβεί αλλά δεν ήμουν διαθέσιμος και έτσι δεν συνέβη.
    Για να πω την αλήθεια, δεν πέθαινα να μπω ξανά στη διαδικασία του μέικ-απ, του να κρέμομαι από καλώδια και να έχω ουρά.

    Μην με παρεξηγείτε...μου άρεσε στ'αλήθεια που συμμετείχα στο Χ-2, πιστεύω πως ήταν μια σπουδαία ταινία αλλά δεν ήταν και η πιο αγαπημένη εμπειρία της ζωής μου.

    Πάντως αν μου το ζητούσαν πραγματικά, θα έδινα μια ακόμα ευκαιρία."

    Είναι να απορείς πάντως για ποιο λόγο ο Kurt Wagner/Nightcrawler με το εντυπωσιακό δαιμονικό παρουσιαστικό, την ικανότητα να τηλεμεταφέρεται και την σύνδεση του με τη Mystique (είναι η μητέρα του αλλά δεν αναφέρεται ποτέ στις ταινίες) δεν μπορεί να συμπεριληφθεί από τη στιγμή που η Jennifer Lawrence χρησιμοποιεί ολόσωμο μπλε κοστούμι.

    Θα μπορούσαν να κάνουν κάτι ανάλογο και με τον Nightcrawler και έτσι να γλίτωναν το πολύωρο μακιγιάζ.

    Για όσους πάντως επιθυμούν να δουν μεταλλαγμένους με παρόμοιες δυνάμεις, θα υπάρχει και η Blink της Fan Bing Bing, την οποία αποφάσισε να συμπεριλάβει στο καστ ο Bryan Singer.

    Μία από τους πολλούς νέους χαρακτήρες που μάλλον (;) θα οδηγηθεί στο spin-off των X-Force που θα προκύψει μέσα από το Days of Future Past (οι τρεις ουσιαστικά ταινίες, στις οποίες αναφέρθηκε ο Hugh Jackman).

    Για την ομάδα των X-Force θα τα πούμε σε επόμενο post!

    Σας αφήνουμε με ένα διαφημιστικό της Stark Industries, μια πλειάδα φωτογραφιών και promos για τα Sentinels (λίγο πιο...γούτσου σε σχέση με τα κόμικ αλλά να δούμε πως θα γράφουν και στο πανί!) και φυσικά...το teaser του trailer, το οποίο καταφτάνει την Τρίτη σε όλο του το μεγαλείο!


    Kostas Tsokos.



























    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το X-men: Days of Future Past και teaser πριν το επίσημο trailer! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top