F Το Μικρό Σπίτι στο Χωράφι: Βραβευμένο horror comedy short από την Κρήτη - FilmBoy Το Μικρό Σπίτι στο Χωράφι: Βραβευμένο horror comedy short από την Κρήτη - FilmBoy
  • Latest News

    Το Μικρό Σπίτι στο Χωράφι: Βραβευμένο horror comedy short από την Κρήτη


    Θυμάστε τον Μάνο Μακρυγιαννάκη;
     

    Τον 12χρονο μαθητή, κινηματογραφιστή και storyteller που μας κρατούσε συντροφιά με τα Film Stories πριν από 3 χρόνια, και που κάποτε, όταν γίνει σπουδαίος και διάσημος (γιατί θα γίνει), το FilmBoy θα υπερηφανεύεται ότι φιλοξένησε άρθρα του και τις πρώτες του ταινίες;

    Λοιπόν, ο μικρός φίλος μου μεγάλωσε αρκετά ώστε να φτιάξει την δεύτερη μικρού μήκους ταινία του, μετά το Cupboard τον Σεπτέμβρη του 2011.

    Τίτλος: Το Μικρό Σπίτι στο Χωράφι.

    Ο Μάνος μαζί με τον φίλο του Βαγγέλη Κυρλάκη έγραψε και σκηνοθέτησε ένα 10λεπτο horror comedy, που σκοπό έχει να παρωδήσει τα κλισέ του είδους – και τα καταφέρνει ικανοποιητικά.

    Δυο φίλοι (ο Μάνος και ο Βαγγέλης) περιπλανιούνται στην εξοχή όταν βρίσκουν μια ετοιμόρροπη παράγκα, η οποία δυστυχώς ανήκει σε έναν δολοφόνο με πριόνι.

    Εκτός από το σενάριο και τη σκηνοθεσία, ο Βαγγέλης Κυρλάκης ανέλαβε και τις κατασκευές για τη καλύβα της ταινίας, ενώ ο Μάνος επιμελήθηκε το μοντάζ, τη κάμερα σε κάποια σημεία, τη μουσική επιμέλεια και τα ειδικά εφέ.

    Παίζει επίσης ο Χάρης Μελεσσανάκης στο ρόλο του δολοφόνου, ο οποίος έκανε τη παραγωγή μαζί με τους δύο πρωταγωνιστές και βοήθησε στη κάμερα και στις κατασκευές.

    Επίσης βοήθησαν σημαντικά και οι φίλοι τους Εμμανουήλ Χειρακάκης και Γιώργος Αλεβιζάκης, που χειρίστηκαν την κάμερα στο μεγαλύτερο μέρος του φιλμ, ενώ ο πρώτος ήταν βοηθός σκηνοθέτη και ο τελευταίος βοήθησε στη μουσική επιμέλεια.

    Όπως ο ίδιος ο Μάνος αναφέρει, το σενάριο είχε κάποια θεματάκια, κυρίως γιατί αποτελείται ως επί το πλείστον από αυτοσχεδιασμούς.

    Ωστόσο, η ταινία πήρε το 2ο βραβείο στο Φεστιβάλ Camera Zizanio, που διεξάγεται στην Ολυμπία, στη κατηγορία 13-16 χρονών.

    Όσο το βλέπω, σκέφτομαι ότι σε τέτοια ηλικία, πολλοί μεγάλοι κινηματογραφιστές δεν τολμούσαν να πιάσουν κάμερα στα χέρια τους…



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το Μικρό Σπίτι στο Χωράφι: Βραβευμένο horror comedy short από την Κρήτη Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top