F Το Slamdance Film Festival ανακοινώνει το πρόγραμμά του - FilmBoy Το Slamdance Film Festival ανακοινώνει το πρόγραμμά του - FilmBoy
  • Latest News

    Το Slamdance Film Festival ανακοινώνει το πρόγραμμά του


    Το Slamdance Film Festival κλείνει τα είκοσί του και ετοιμάζεται να μας συστήσει νέους ανεξάρτητους κινηματογραφιστές.

    Ανακοινώθηκαν οι ταινίες που θα προβληθούν στο φετινό Slamdance Film Festival


    Το ιδιαίτερα σημαντικό αυτό φεστιβάλ, το οποίο λαμβάνει χώρα στην Utah των Ηνωμένων Πολιτειών παράλληλα με το πιο δημοφιλές Sundance Festival, κλείνει φέτος τα 20 του χρόνια και υπόσχεται να μας συστήσει αρκετούς νέους δημιουργούς. 

    Το συγκεκριμένο φεστιβάλ - ένα φεστιβάλ που διοργανώνεται από κινηματογραφιστές για κινηματογραφιστές - είναι πραγματικά ξεχωριστό μιας και στοχεύει στην ανάδειξη νέων ταλέντων του ανεξάρτητου κινηματογράφου: κατά βάση σε αυτό παρουσιάζονται έργα πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών με budget κάτω του $1 εκατομμυρίου. 

    Για όσους το όνομα του φεστιβάλ είναι άγνωστο, αξίζει να σημειωθεί πως εξαιτίας του γνωρίσαμε σκηνοθέτες όπως ο Marc Foster (Monster's Ball), Jared Hess (Napoleon Dynamite) και φυσικά ο Christopher Nolan (Memento). 

    Η περσινή αποκάλυψη του φεστιβάλ ήταν η καναδική παραγωγή The Dirties του Matt Johnson (θυμηθείτε το trailer εδώ), μια ταινία σχόλιο πάνω στο ακανθώδες πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας. 

    Φέτος, τουλάχιστον 5.000 συμμετοχές έφτασαν στο Slamdance Film Festival
    Οι καλύτερες από αυτές - δέκα ταινίες μυθοπλασίας και εννέα ντοκιμαντέρ - θα παρουσιαστούν αυτόν τον Ιανουάριο στην Utah. 

    Το Filmboy θα επανέλθει σχετικά με το φετινό Slamdance με μια παρουσίαση των ταινιών που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς σε αυτό.

    Μιχαήλ Ζωντός.
     


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το Slamdance Film Festival ανακοινώνει το πρόγραμμά του Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top