F Jupiter Ascending trailer: Απίστευτο sci-fi από τους δημιουργούς του Matrix - FilmBoy Jupiter Ascending trailer: Απίστευτο sci-fi από τους δημιουργούς του Matrix - FilmBoy
  • Latest News

    Jupiter Ascending trailer: Απίστευτο sci-fi από τους δημιουργούς του Matrix


    Οι Andy και Lana Wachowski (πρώην Larry), προσέφεραν κάποτε με το πρώτο Matrix ένα από τα πιο επιδραστικά πρόσφατα δείγματα στο είδος του sci-fi που επηρέασε βαθύτατα και την ευρύτερη ποπ κουλτούρα, ενώ ήταν υπεύθυνοι για το σενάριο και την παραγωγή του V for Vendetta, μίας από τις καλύτερες κόμικ και μη ταινίες, όλων των εποχών.

    Από κει και πέρα, πνιγμένοι μέσα στην αγάπη τους για τα anime, την επιστημονική φαντασία, τις φιλοσοφικές, υπαρξιακές και θρησκευτικές αναφορές κατέληξαν σε περιττά ανεγκέφαλα sequel (Matrix Reloaded - Revolutions), βαρύγδουπα φιάσκα όπως το Speed Racer (2008) ενώ το Cloud Atlas δίχασε την κριτική και εισπρακτικά πήγε άπατο, αν και από οπτικής-σκηνοθετικής προσέγγισης και ερμηνειών, είναι μάλλον από τις αδικημένες ή και παρεξηγημένες ταινίες του είδους που θα άξιζε να μπει στη λίστα με τις καλύτερες της περσινής χρονιάς.

    Η νέα τους προσπάθεια, φαίνεται πιο κοντά στους "είναι ο Εκλεκτός" ηρωισμούς του Matrix, κρατώντας την πολυποίκιλη sci-fi φαντασμαγορία του Cloud Atlas.

    Σύμφωνα με τη σύνοψη:

    "Η Jupiter Jones (Mila Kunis) γεννήθηκε κάτω από έναν νυχτερινό ουρανό και τα σημάδια έδειχναν ότι προοριζόταν για μεγάλα πράγματα.

    Όντας ενήλικη πια, η Jupiter ονειρεύεται τα αστέρια αλλά ξυπνάει στην ψυχρή πραγματικότητα μιας δουλειάς στην οποία καθαρίζει τουαλέτες και έρχεται αντιμέτωπη με μια ατελείωτη σειρά από κακοτυχίες.

    Όταν ο Caine (Channing Tatum), ένας γενετικά τροποποιημένος πρώην κυνηγός του στρατού, καταφθάνει στην Γη για να την εντοπίσει, η Jupiter αρχίζει να παίρνει μία ιδέα της μοίρας που την περίμενε όλον αυτό τον καιρό: Η γενετική της υπογραφή την καθιστά επόμενη στην σειρά για μία εξαιρετική κληρονομιά που θα μπορούσε να μεταβάλει την ισορροπία του σύμπαντος.
    "

    Όπως προείπαμε, το trailer δείχνει μια ταινία εκπληκτική και πολυποίκιλη στο sci-fi σύμπαν της, αν και με αρκετά δάνεια από Blade Runner, Total Recall remake, Avatar και Star Trek στην αισθητική του, ενώ ο Channing Tatum φαίνεται να παραδίδει-παραδόξως-μια αξιόλογη ερμηνεία.

    Δίπλα στον Tatum και την Kunis συμπρωταγωνιστούν οι Sean Bean, Eddie Redmayne, Douglas Booth, Tuppence Middleton, Doona Bae, James D’Arcy και Tim Pigott-Smith και αν λάβουμε υπόψη τα 11 κινηματογραφικά κλισέ, τότε γνωρίζουμε από τώρα ποιος θα πεθάνει.

    Η πρεμιέρα αναμένεται για 25 Ιουλίου και σε 3D από τις Warner Bros. και Village Roadshow Pictures.


    Kostas Tsokos.




    Jupiter Ascending trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Jupiter Ascending trailer: Απίστευτο sci-fi από τους δημιουργούς του Matrix Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top