F Cast, teaser και όσα πρέπει να ξέρετε για το mega comic sequel Avengers: Age of Ultron - FilmBoy Cast, teaser και όσα πρέπει να ξέρετε για το mega comic sequel Avengers: Age of Ultron - FilmBoy
  • Latest News

    Cast, teaser και όσα πρέπει να ξέρετε για το mega comic sequel Avengers: Age of Ultron


    Η 2η Κινηματογραφική Φάση των Marvel ταινιών έχει ήδη ζεσταθεί για τα καλά, με την έλευση του 2ου Thor και το πρώτο trailer του Captain America: The Winter Soldier.

    Με τους Guardians of The Galaxy να αναμένονται κι αυτοί ως ένα-όχι απαραίτητα-άμεσο ενδιάμεσο φιλμ, τα πράγματα αναμένεται να κορυφωθούν στο πολυαναμενόμενο sequel με την ονομασία Age of Ultron.

    Παρακάτω θα διαβάσετε συνεντεύξεις και όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το sequel των υπερεπιτυχημένων Εκδικητών που το 2012 ξετίναξε τα ταμεία και αποτέλεσε μία από τις πιο ανόθευτα fun κινηματογραφικές εμπειρίες των τελευταίων χρόνων (και ίσως την καλύτερη καθαρά κομικίστικης αισθητικής, φλασάτη υπερπαραγωγή όλων των εποχών).


    ULTRON: O ΝΕΟΣ ΚΑΚΟΣ

    Ο Ultron πρωτοεμφανίστηκε στο Avengers #55 του 1968 αποτελώντας έναν από τους χαρακτηριστικότερους κακούς των Avengers που επανήλθε αρκετές φορές τις επόμενες δεκαετίες, με παραλλαγμένες μορφές και ονομασίες.

    Η δημιουργία του προέρχεται από το ιδρυτικό μέλος των Εκδικητών, Dr. Henry Pym/Ant-Man, ο οποίος βάσισε τον Ultron στα πρότυπα του δικού του εγκεφάλου.

    Όταν ο Ultron ανέπτυξε σταδιακά τη δική του νοημοσύνη, επαναστάτησε και εναντιώθηκε στο δημιουργό του αποκτώντας στην πορεία ένα μίσος για την ανθρωπότητα.

    Ήταν μάλιστα αυτός που δημιούργησε και το ανδροειδές Vision, έναν χαρακτήρα που αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως όπλο απέναντι στους Avengers που αργότερα άλλαξε πλευρό και αποτέλεσε μέλος των Εκδικητών.

    Ο Joss Whedon δήλωσε σχετικά:

    "Είχα δώσει έμφαση στον Ultron πριν πάρω την δουλειά για την πρώτη ταινία. Σκεφτόμουν πως δεν ξέρω αν θέλω να το κάνω, αλλά στο δεύτερο θα πρέπει οπωσδήποτε να βάλω τον Ultron.

    Ο λόγος ήταν πως ο Ultron ήταν το αγκάθι στο πλευρό των Εκδικητών περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον χαρακτήρα όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα στα δικά μου χρόνια.

    Είναι φοβερός, ένα πραγματικό πρόβλημα για τους Avengers και είναι κάποιος που μπορεί να δώσει δυναμική στα πράγματα.
    Δεν είναι ο κακός που θα τους κάνει την ζωή δύσκολη μόνο για 20 λεπτά και αυτό είναι κάτι που δεν το βρίσκεις πάντα εύκολα."

    Ο τίτλος όμως, έκανε το κοινό να πιστεύει αρχικά πως θα βασιστούν στο φετινό 10τευχο mega crossover Age of Ultron των Brian Michael Bendis, Bryan Hitch και Carlos Pacheco που κυκλοφόρησε φέτος από τη Marvel Comics.



    Η ιστορία αυτή ήθελε τον Ultron να έχει σπείρει την απόλυτη μεταποκαλυπτική καταστροφή σε μια εναλλακτική πραγματικότητα και την προσπάθεια των Wolverine και Invisible Woman να γυρίσουν πίσω στον χρόνο προκειμένου να σκοτώσουν τον Henry Pynn aka Ant-Man, πριν δημιουργήσει τον Ultron.

    Ο Joss Whedon ξεκαθάρισε επανειλημμένως πως η ταινία δεν θα ακολουθήσει αυτή την ιστορία και θα είναι απλά μια ιστορία προέλευσης για τον Ultron, που θα δανείζεται στοιχεία από την πολύχρονη ιστορία των κόμικ αλλά θα είναι διαφορετική από αυτά και δεν θα έχει καμία σχέση με τον Hank Pym/Ant-Man (ο οποίος θα ακολουθήσει μετά από το Age of Utron):

    "Θα κάνουμε την δική μας εκδοχή για την ιστορία προέλευσης του Ultron.
    Στην πλοκή του κόμικ Age of Ultron υπάρχει ο Hank Pym και έτσι πολύς κόσμος υπέθεσε πως θα είναι στην ταινία, αλλά δεν θα είναι.

    Βασικά παίρνουμε στοιχεία από τα comic που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στις ταινίες αλλά πολλά πράγματα πρέπει να μείνουν εκτός.
    Ο Ultron ήταν ο κύριος αντίπαλός τους και είναι "Ο" αντίπαλος των Avengers για τόσο πολύ καιρό.

    Εξεπλάγην που υπήρχαν άτομα που δεν περίμεναν να είναι αυτός στην ταινία.

    Δημιουργούμε την δική μας εκδοχή, στην οποία η ιστορία προέλευσής του έρχεται πιο άμεσα από τους Avengers που ήδη γνωρίζουμε και μάλιστα το sequel θα είναι λίγο πιο σκοτεινό από την πρώτη ταινία, ακριβώς γιατί θα έχει τον Ultron.

    Υπάρχει μάλιστα, ένα στοιχείο επιστημονικής φαντασίας στην υπόθεση που πιστεύω θα την κάνει πιο δυνατή από την πρώτη ταινία."

    Αυτό που έχει ήδη φουντώσει σαν φήμη είναι πως η κινηματογραφική εκδοχή του Ultron θα προέλθει από τον Tony Stark και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο βοηθός του, η τεχνητή νοημοσύνη του Jarvis.

    Η πρώτη απόδειξη υπάρχει σε ένα βίντεο-ανάλυση ενός κομμένου animatic scene από τους Avengers (δείτε το εδώ), όπου ο Jarvis φαίνεται να αναπτύσσει μια σκοτεινή πτυχή του εαυτού του ενώ η δεύτερη και πιο τρανταχτή υπάρχει στο teaser που θα δείτε στο τέλος, με τον Ultron να σχηματίζεται ουσιαστικά μέσα από τη στολή του Iron Man.



    Όσο για τον ηθοποιό που θα υποδυθεί το ρόλο, είτε με τη φωνή του είτε και με motion capture ερμηνεία αυτός δεν θα είναι άλλος από τον James Spader.

    Τον 53χρονο ηθοποιό που αυτό τον καιρό πρωταγωνιστεί στη σειρά The Blacklist του NBC, τον θυμόμαστε ως Dr Daniel Jackson από το Stargate, ως Alan Shore στις σειρές Boston Legal και The Practice (για τις οποίες έχει κερδίσει 3 βραβεία Emmy) αλλά και από τα Crash (του David Cronenberg), Endless Love, Tuff Turf, The Watcher και άλλα.

    Ο Joss Whedon συνέχισε σχετικά:

    "Ο Spader ήταν η πρώτη και μοναδική μου επιλογή.
    Έχει αυτή την υπνωτική φωνή που μπορεί να είναι παράξενα ήρεμη και συναρπαστική, αλλά είναι επίσης πολύ ανθρώπινος και αστείος.

    Ο Ultron δεν είναι ο Hal (από το 2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος) και ο Spader μπορεί να παίξει όλα τα επίπεδα.
    Είναι αυτός που θα σπάσει τους Avengers σε κομμάτια."

    Ο James Spader συνέχισε σχετικά:

    "Έχω ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία με εκτεταμένες φωτογραφήσεις, σκαναρίσματα του κεφαλιού και σώματος μου και πιστεύω πως θα είναι μια πολύ διασκεδαστική εμπειρία και πολύ νοσταλγική για μένα.

    Όταν ήμουν μικρός, ο καλύτερος μου φίλος είχε κορμούς από κόμικς και επειδή εγώ δεν είχα κανένα συνήθιζα να κοιμάμαι σπίτι του και να τα διαβάζω.
    Έχω επίσης τρεις γιους και οι δύο από αυτούς έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα κόμικς και είναι πολύ ενθουσιασμένοι που θα ερμηνεύσω το ρόλο."

    Αυτά σημαίνουν πως θα έχουμε μια κυρίως φωνητική ερμηνεία που θα βασίζεται όμως και σε ορισμένες σωματικές κινήσεις του Spader.



    BLACK WIDOW ΚΑΙ HAWKEYE: ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ


    Η Black Widow ξεχώρισε με την πονηριά, γενναιότητα και badass-ιλίκι της στην πρώτη ταινία, όντας ένας διασκεδαστικός και συνάμα καλογραμμένος θηλυκός χαρακτήρας, ένα κομμάτι στο οποίο ο Whedon ξέρει να ειδικεύεται περισσότερο από κάθε τι.

    Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο σκηνοθέτης-σεναριογράφος μίλησε σχετικά με τον ρόλο που θα έχει ο χαρακτήρας της Scarlett Johansson:

    "Η Natasha θα αποτελεί τεράστιο μέρος του sequel παρόλο που θα συμμετέχει και στο Captain America: The Winter Soldier, στο οποίο είναι περίφημη.

    Ο λόγος πως θέλουμε να επικεντρωθούμε πραγματικά στα μέλη της ομάδας που δεν έχουν δικό τους franchise, ενώ για μένα ήταν ο πιο διασκεδαστικός χαρακτήρας επειδή δεν είναι ηρωίδα αλλά κατάσκοπος κάτι που είναι διαφορετικό γιατί διαθέτει ένα ξεχωριστό σύνολο δεξιοτήτων.

    Αυτό είναι που την κάνει τόσο ενδιαφέρουσα για μένα και αυτά που ετοιμάζω για εκείνη στο sequel είναι φοβερά."

    Όσο για τον τοξοβόλο Hawkeye του Jeremy Renner, είχαν ακουστεί αρκετά αρνητικά σχόλια ειδικά από τον ίδιο τον ηθοποιό, ο οποίος είχε ρίξει τα βέλη του (pun intended) δηλώνοντας αρκετές φορές δυσαρεστημένος από τη σμίκρυνση του ρόλου του.

    Ο Whedon δηλώνει πως όλα αυτά θα αλλάξουν με το sequel και παρ'ότι θα έχουμε προσθήκες επιπλέον χαρακτήρων, ο ρόλος του Hawkeye δεν πρόκειται να μειωθεί:

    "Το Age of Ultron θα είναι μια παγκοσμίου βεληνεκούς ταινία των Εκδικητών και ένα μεγάλο κομμάτι της θα αφορά όχι μόνο τη θέση τους στην Αμερική αλλά σε όλο τον κόσμο.
    Ένα από τα διασκεδαστικά κομμάτια αυτή τη φορά, είναι και το γράψιμο για τον χαρακτήρα του Hawkeye.

    Στην πρώτη ταινία κατελήφθη από πολύ νωρίς από τις δυνάμεις του Loki και τον βλέπαμε να περιφέρεται σαν υπνωτισμένος στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας.
    Αυτή τη φορά θα είναι ωραίο να τον έχουμε να αλληλεπιδρά πραγματικά με τους υπόλοιπους χαρακτήρες."

    Μετά και από την εξαιρετική, βραβευμένη πρόσφατη σειρά των Matt Fraction και David Aja που εκτυλίσσεται αυτό τον καιρό στο κόμικ σύμπαν του "Marvel NOW!" νομίζουμε πως ήρθε η ώρα να δικαιωθεί ο Hawkeye και στο πανί.

    Άλλωστε αυτός και η Johansson φάνηκε να έχουν αρκετή προϊστορία και δυνατή αλληλεπίδραση μεταξύ τους που αξίζει να εξερευνηθεί περισσότερο.



    ΟΙ ΝΕΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ: ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ SCARLET WITCH ΚΑΙ QUICKSILVER


    Καινούριες προσθήκες σίγουρα περιμέναμε αλλά οι περισσότεροι υποθέταμε πως θα πρόκειται για χαρακτήρες-sidekicks που έχουμε ήδη δει ή θα δούμε στις solo Marvel movies (War Machine, The Falcon κλπ)

    Οι δύο νέες προσθήκες που δεν περιμέναμε και τελικά ήρθαν, θα είναι τα αδέρφια Quicksilver και Scarlet Witch, οι οποίοι θα κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνιση τους στους δεύτερους Εκδικητές.

    Ξέροντας πως στα κόμικ, πέρα από μέλη των Εκδικητών αποτελούν ταυτόχρονα και...τα παιδιά του Magneto, εσείς μην μπερδευτείτε καθώς δεν πρόκειται να υπάρξει συσχετισμός ή πιθανό crossover με το σύμπαν της Fox και των X-movies.

    Τα μεταλλαγμένα παιδιά του Erik Lensherr δεν θα έχουνε καμία αναφορά στον πατέρα τους και τους X-Men, ενώ ήδη ξέρουμε πως στο X-Men: Days of Future Past θα υπάρξει ένας ρόλος/extended cameo για τον Quicksilver που θα τον υποδυθεί ο Evan Peters (American Horror Story), ο οποίος επίσης δεν θα έχει καμία σχέση ή αναφορά με το σύμπαν των Εκδικητών.

    Όλα αυτά προέκυψαν μέσα από διαμάχες και ειδικές συμφωνίες των στούντιο και μέχρι να έρθει η μέρα που η κάθε Marvel-ίτιδα θα ενωθεί προκαλώντας φρενίτιδα...μόνο τέτοιες συμφωνίες θα μπορούν να επιτυγχάνονται.

    Ο Joss Whedon συνέχισε:

    "Ένα από τα βασικά προβλήματα που είχα με την πρώτη ταινία, ήταν πως οι δυνάμεις των περισσοτέρων βασίζονταν στις μπουνιές.
    Οι δυνάμεις των δυο τους είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες από οπτικής άποψης.

    Ο Quicksilver διαθέτει υπερταχύτητα, η Scarlet Witch μπορεί να υφαίνει ξόρκια και να μπαίνει στο κεφάλι σου ενώ διαθέτει και λίγη τηλεκίνηση και πρόκειται για δυνάμεις που θα αποτελέσουν καλό υλικό, κρατώντας φρέσκια τη συνταγή μας."

    Τους ρόλους θα υποδυθούν η εξαιρετική Elizabeth Olsen την οποία επιβεβαίωσε εδώ και κάποιο διάστημα, ο ίδιος ο Samuel L. Jackson/Nick Fury ενώ για τον Quicksilver μόλις επιβεβαιώθηκε και επίσημα από το The Wrap πως έπεσαν οι τελικές υπογραφές με τον Aaron Taylor-Johnson (λέγε τον και Dave Lizewski/Kick-Ass).

    Ο ρόλος είχε προταθεί εδώ και λίγους μήνες στον ηθοποιό αλλά δεν είχε απαντήσει επίσημα όσο κι αν έδειχνε θετική διάθεση, λόγω γεμάτου προγράμματος αφού θα συμπρωταγωνιστήσει με την Elizabeth Olsen και στο reboot του Godzilla.

    "Αισθάνομαι πραγματικά κολακευμένος και τιμημένος που ήρθαν σε εμένα γι'αυτό τον ρόλο και πιστεύω πως είναι ένας ενδιαφέρων χαρακτήρας."

    Αυτό που πρέπει να σκεφτείς για το Avengers 2 και τον Quicksilver είναι πως πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο παιδί.

    Αυτός και η αδερφή του (Scarlet Witch) έχουν εγκαταλειφθεί, ζουν στην Ανατολική Ευρώπη και αν αυτό είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις να δουλέψει, πρέπει να έχεις κάτι που να μπορείς να το συνδέσεις με τους Εκδικητές.

    Ο Quicksilver έχει 50 χρόνια ιστορίας από την οποία μπορούμε να δανειστούμε πράγματα και ο Joss Whedon είναι φοβερός σε αυτό.

    Είναι πολύ καλός και λατρεύω αυτό που έκανε στο The Avengers.

    Είχε ένα πραγματικά δύσκολο έργο να αντιμετωπίσει και νομίζω πως το χειρίστηκε άψογα."


    ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ 



    Ο νεκραναστημένος (;) πράκτορας Phil Coulson του Clark Gregg ήταν από τους πιο συμπαθείς μπατσο-FBI-CIA κλπ χαρακτήρες της μεγάλης οθόνης και η επιστροφή του στη σειρά Agents of S.H.I.E.L.D. αφήνει γερά υπονοούμενα πως κάτι περίεργο έχει παιχτεί με την πάρτη του.

    Προφανώς όσα είναι να μάθουμε, θα τα ανακαλύψουμε στη σειρά και μόνο εκεί καθώς σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο σκηνοθέτης Joss Whedon μίλησε σχετικά με πιθανή επιστροφή του Agent Coulson:

    "Θα μπορούσε να επιστρέψει αλλά αυτή την στιγμή δεν είναι κάτι που επιδιώκω επειδή έχω τόσα πολλά που συμβαίνουν στο "Age of Ultron".
    Το να ανακαλύψουμε πως ο Coulson είναι ζωντανός θα πρέπει να είναι ένα ολόκληρο κομμάτι της ιστορίας και έχω ήδη πολύ υλικό για την ταινία, που είναι καλύτερο από αυτό.

    Έχουμε όμως και τις ταινίες και την τηλεόραση και πρέπει να σιγουρευτούμε πως θα υπάρχουν κάποια περάσματα από το ένα στο άλλο, αλλά όχι τόσο πολύ ώστε ο κόσμος να σκέφτεται: "Δεν χρειάζεται να δω αυτή την ταινία, το είδα στην τηλεόραση." 
    Εάν το κάνουμε αυτό ο Kevin Feige (πρόεδρος παραγωγής της Marvel) θα με κυνηγήσει με τρίαινα!"

    Δηλώσεις είχε κάνει όμως και η Gwyneth Paltrow η οποία είπε πως δεν την έχει καλέσει κανείς για το Avengers 2 και πιθανότατα δεν θα εμφανιστεί.



    Σε ερώτηση για το αν θα ήθελε να πρωταγωνιστήσει σε δική της spin-off ταινία, δήλωσε πως δεν θα τη χάλαγε πάντως (στα κόμικ δοκιμάζει μια στολή και μετατρέπεται στην δική της ηρωίδα με το όνομα Rescue πoυ περισσότερο στέλνεται σε ανθρωπιστικές αποστολές)

    Το Iron Man 3 άφησε κάποιες ψιλές νύξεις προς τα εκεί και ίσως για λόγους συνέχειας θα μπορούσαμε να τη δούμε για λίγο όπως και στους πρώτους Avengers...αλλά να πούμε την αλήθεια δεν καιγόμαστε κιόλας.



    Αυτά όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής!

    Επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας έχει ανακοινωθεί η 1η Μαϊου του 2015 και τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Μάρτιο στην Αγγλία οπότε από του χρόνου θα έχουμε μπόλικο υλικό να αναλύουμε.

    Τα συμπεράσματα δείχνουν προφανώς πως ο "απόλυτος Marvel villain" Thanos που μας χαμογέλασε σαρδόνια στην mid-credits σκηνή των Avengers ήταν ένα tease και αφού εμφανιστεί ξανά για λίγο στους Guardians of The Galaxy, η Marvel θα τον ετοιμάσει λογικά για τους 3ους Εκδικητές που αν όλα πάνε όπως τα υποθέτουμε, θα είναι ένα διαστημικό crossover έπος, με το Age of Ultron να στέκει ως ένα ενδιάμεσο φιλμ, πιο σκοτεινό και προσωπικό.

    Δεν μας χαλάει καθόλου, γιατί ο Ultron είναι ένας κακός εξίσου συνυφασμένος με τους Avengers και το σύμπαν της Marvel ενώ με τέτοιο καστ και άλλες τόσες ταινίες να μας έχουν ψήσει προηγουμένως...δεν μπορούμε παρά να ανυπομονούμε για αυτό το πιο σκοτεινό και προσωπικό sequel.

    Τα είχε πει και ο Whedon κάποτε πως η συνέχει δεν θέλει να είναι επικότερη αλλά..."more personal".

    Υ.Γ.: Φινάλε στο υπερτιτανοτεραστιοτρισμέγιστο (ανάσα!) post με το teaser της ταινίας και ένα διαφωτιστικό βιντεάκι σχετικά με την ιστορία του νέου κακού Ultron.


    Kostas Tsokos.








    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Cast, teaser και όσα πρέπει να ξέρετε για το mega comic sequel Avengers: Age of Ultron Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top