F TV Series Review: The Fades (season 1) - FilmBoy TV Series Review: The Fades (season 1) - FilmBoy
  • Latest News

    TV Series Review: The Fades (season 1)



    Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα υπερφυσικό δράμα που μας έρχεται απο την Βρετανία.

    Η σειρά "The Fades" του BBC είναι μια μίνι σειρά 6 επεισοδίων που παίχτηκαν το 2011 και που μου προξένησαν μεγάλη εντύπωση για την σταθερά ανοδική πορεία που είχε σε κάθε επεισόδιο, δίνοντας μου ένα ενδιαφέρον και γεμάτο αγωνία φινάλε.

    Ο Paul (Ian de Caestecker) είναι ένα σπασικλάκι που προσπαθεί με τον φίλο του Mac (Daniel Kaluuya, Johnny English Reborn) να βρούνε την θέση τους στον μικρόκοσμο τους και να δημιουργήσουν σχέσεις με τους υπόλοιπους ανθρώπους.

    Η (supernatural) ιστορία μας, ξεκινάει με τον Paul να ακολουθεί μια κοπέλα στα ερείπια του παλιού εμπορικού, μεσα στο οποίο θα δει έναν άντρα με όπλο και μια νεκρή κοπέλα.

    Σιγά σιγά θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται οτι βλέπει περίεργα πράγματα και θα μάθει πράγματα που θα τον σοκάρουν.

    Ο Paul θα μάθει λοιπόν οτι βλέπει τα πνεύματα των νεκρών, τα οποία περιπλανιούνται στον κόσμο μέχρι την ώρα της ανάληψης. 

    Κάποια απο αυτά όμως δεν μπορούν να αναληφθούν και παραμένουν
    στη γη. 


    Τα πνεύματα αυτά ονομάζονται Fades.


    Οι άνθρωποι που μπορούν να βλέπουν τα πνεύματα ονομάζονται Angelic, ιδιότητα που έρχεται με τις ανάλογες δυνάμεις και ευθύνες. 
    Στην πορεία οι Fades θα οργανωθούν και θα επιτεθούν στους ανθρώπους. 
    Ο Paul θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

    Μέσα απο 6 επεισόδια των 55λεπτών, βλέπουμε την εσωτερική πάλη του Paul, τις δυναμικές που αναπτύσσει στις σχέσεις τους υπόλοιπους ανθρώπους και τον σταδιακό έλεγχο που αποκτά πάνω στις δυνάμεις του.

    Η ερμηνεία του Ian De Caestecker είναι πολύ καλή. 

    Δεν πάνε όμως πίσω και οι υπόλοιποι. 

    Προσωπικά ξεχωρίζω τον Daniel Kaluuya ο οποίος προσφέρει την κωμική χροιά που χρειάζεται η σειρά μέσα απο τις περίεργες θεωρίες του, τα movie references, και το χιούμορ του.

    Τα πρώτα 2 επεισόδια αργούν να μπουν στο κλίμα, αλλά τα επόμενα θα σου εξηγήσουν γιατί είναι βραβευμένη, μία απο τις αγαπημένες μου και ο,τι αναμένω για την επόμενη season που ελπίζω κάποτε να έρθει.


    Τάσος Σαμπάρ.



     
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TV Series Review: The Fades (season 1) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top