F Review: Εscape from Planet Earth - FilmBoy Review: Εscape from Planet Earth - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Εscape from Planet Earth


     
    Τα τελευταία χρόνια οι ταινίες κινουμένων σχεδίων αποτελούν ό,τι πιο αξιόπιστο έχει να επιδείξει το Hollywood, δεδομένου ότι είναι πολύ σπάνιο να απογοητεύσουν είτε τους πιτσιρικάδες, είτε (κατά κύριο λόγο, όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό) το ενήλικο κοινό.

    Έχουμε δει μια δεκαετία τουλάχιστον τώρα πολλά μικρά αριστουργήματα από την Pixar (κατα βάση) αλλά και τα άλλα studio.

    Πολλές εξ' αυτών μάλιστα κατείχαν μια θέση στην καθιερωμένη 10αδα μας με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, που φτιάχνουμε όλοι στο μυαλό μας στο τέλος κάθε χρόνου (εγώ φέτος θα τη φτιάξω και για το FilmBoy). 

    Yπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις (δεν μπορεί να είναι όλες οι ταινίες, επιτυχημένες), οι οποίες πάντως αξίζουν και αυτές την προσοχή του κοινού. 

    Μια τέτοια είναι και το  Εscape from Planet Earth, μια ταινία που δεν θα καθηλώσει τον θεατή, αλλά θα τον κάνει να περάσει ευχάριστα κάποιες ώρες με τα παιδιά του. 

    Κυρίως σε πολύ παιδικό κοινό απευθύνεται η συγκεκριμμένη ταινία για την ακρίβεια, διότι οι ενήλικες δεν θα την δούν και με απόλυτη προσήλωση.

    Στον πλανήτη Βaab, οι πάντες λατρεύουν τον αστροναύτη Scorch Supernova (με τη φωνή του Brendan Frazer, Furry Vengeance). 

    Πάντα πρώτος σε καθετί παράτολμο και πάντα με τη σιωπηλή συνοδεία του αδελφού του, Gary (Rob Corddry, Warm Bodies), του «φυτούκλα» προϊσταμένου της BASA. 

    Όταν η αρχηγός της BASA, η Lena (Jessica Alba, Spy Kids: All the Time in the World), προειδοποιεί τα αδέλφια για μια έκκληση βοήθειας από ένα διαβόητο επικίνδυνο πλανήτη, ο Scorch αγνοεί τις φοβίες του Gary και ορμάει για μια νέα περιπέτεια. 

    Όταν, όμως, αυτός βρίσκεται αιχμάλωτος στην περίφημη Περιοχή 51 του δικού μας πλανήτη, είναι στο χέρι του Gary να τον διασώσει. 

    Το Εscape from Planet Earth είναι μια αξιοπρεπής παραγωγή κινουμένων σχεδίων αρκετά φροντισμένη σε τεχνικό επίπεδο, αλλά και αρκετά αδύναμη σεναριακά, ειδικά αν αναλογιστούμε αντίστοιχες παραγωγές.


    Tα χρώματα και η δημιουργία των ηρώων και του σύμπαντος είναι εντυπωσιακά, ενώ υπάρχουν και μερικοί γνωστοί ηθοποιοί (ως συνήθως) στις φωνές που ενδεχομένως να λειτουργήσουν ως "κράχτες" για τους ενήλικους θεατές.

    Xλιαρό χιούμορ υπάρχει, όχι όμως τέτοιο που να σε κάνει να λυθείς στα γέλια. 
    Η δράση υπάρχει ανά μερικά διαστήματα, δεν εντυπωσιάζει ωστόσο προσφέρει κάποια εντυπωσιακά πλάνα, ειδικά για κάποιον που θα την δεί σε τηλεόραση υψηλης ευκρίνειας. 

    Κανείς δε θα μπορούσε να μην αναγνωρίσει πως η ταινία είναι εξαιρετικά καλοφτιαγμένη. 

    Είπαμε, σε τεχνικό κομμάτι η ταινία είναι εντυπωσιακή και σε μερικά σημεία σε αφήνει με ανοιχτό το στόμα. 
    Οι πιτσιρικάδες δεν το συζητάω, θα πάθουν την πλάκα τους.

    Ωστόσο είναι μέχρι εκεί. 
    Έχει πιάσει ταβάνι, διότι όσο έχει δουλευτεί στο κομμάτι του σχεδιασμού, άλλο τόσο δεν έχει δουλευτεί στους διαλόγους και στην πλοκή. 

    Μιλάμε τώρα με γνώμονα αντίστοιχες παραγωγές, αλλά και το πως το βλέπει όχι μόνο ένας ενήλικας αλλά και ένα παιδί άνω των 12-13 ετών. 

    Δεν υπάρχουν και πολλά να πούμε για το  Εscape from Planet Earth, καθώς είναι μια ταινία περιορισμένων δυνατοτήτων και κοινού. 

    Αν έχετε παιδιά, αφήστε τα να χαζεύουν την ταινία, κάντε άφοβα τις δουλειές σας και είναι σίγουρο ότι για 1,5 ώρα δεν θα σας ενοχλήσουν. 

    Αν πάλι θέλετε να την δείτε και εσείς, δεν θα σας χαλάσει κιόλας, θα περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας.

    Έκανε πρεμιέρα στην Αμερική στις 15 Φεβρουαρίου με άνοιγμα τριημέρου $16 εκατομμύρια και συνολικό box office στα $57 εκατομμύρια (στις ΗΠΑ μόνο).

    Νίκος Δρίβας.

     
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Εscape from Planet Earth Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top