F Won't Back Down - FilmBoy Won't Back Down - FilmBoy
  • Latest News

    Won't Back Down

    Κάθε χρόνο σχεδόν, το Hollywood αποφασίζει να φτιάξει μια ταινία (ή και δύο) για την κατάσταση του συστήματος δημόσιας εκπαίδευσης στην Αμερική.

    Ακόμα και οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι οι ΗΠΑ υστερούν σε σχέση με άλλες ανεπτυγμένες χώρες σε αυτό το τομέα, αν εξαιρέσουμε βέβαια τα πανεπιστήμια και τον αξιοκρατικό τρόπο που προσφέρουν τη μάθηση σε φοιτητές από κάθε φυλή της Γης.

    Η διαφωνία τους ωστόσο είναι το είδος των μεταρρυθμίσεων, τί και πώς πρέπει να αλλάξει.

    Στο Hollywood όμως, τείνουν να υπεραπλουστεύουν ένα μαζικά σύνθετο ζήτημα, και να προσηλώνονται σε έναν τομέα χρησιμοποιώντας τις ιδέες του κάθε κινηματογραφιστή ως πανάκεια για ολόκληρο το χαλασμένο σύστημα.

    Από την άλλη, ο Έλληνας μπορεί να βλέπει αποστασιοποιημένος τη προσπάθεια των Αμερικανών να καυτηριάσουν το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας τους, αφού ο ίδιος ζει σε μια χώρα που έχει λύσει προ πολλού τέτοια προβλήματα (…).


    Μια τέτοια ταινία λοιπόν είναι το Won't Back Down, σε σκηνοθεσία Daniel Barnz (του Beastly).



    Απογοητευμένη με τους εκπαιδευτικούς που αγνοούν συνεχώς τις ανάγκες της δυσλεκτικής κόρης της Malia (Emily Alyn Lind, J.Edgar), η Jamie (Maggie Gyllenhaal, Hysteria) θυμώνει με το Δημοτικό Σχολείο Adams και εκπλήσσεται με την ανεκτικότητα που δείχνει η κοινότητα σε ένα σχολείο που δεν βοηθά τους μαθητές του.

    Αφού αποτυγχάνει να τη γράψει σε ιδιωτικό σχολείο, η Jamie βάζει στόχο να πάρει τον έλεγχο του σχολείου, και να επαναπροσδιορίσει τις αρμοδιότητες των δασκάλων και τους εκπαιδευτικούς του στόχους.

    Πείθει τη δασκάλα Nona (Viola Davis, Beautiful Creatures) να ενταχθεί στην επανάσταση και ξεκινά τη προσπάθεια να βρει υποστηριχτές στο εγχείρημα.



    Θα της ασκήσει αφόρητη πίεση η τοπική ένωση καθηγητών, με την εκπρόσωπο της Evelyn (Holly Hunter) να επιχειρεί να συνεχίσει τη δουλειά της, αν και τα αφεντικά της επιμένουν σε ύπουλες τεχνικές για να σταματήσουν την τοπική επανάσταση.

    Με το δικό της παιδί να έχει να αντιμετωπίσει ένα επίσης σκληρό ακαδημαϊκό μέλλον, η Nona διαθέτει ολόκληρο τον εαυτό της για τον αγώνα, ενώ η Jamie βρίσκει το χρόνο για ένα ειδύλλιο με τον καθηγητή Michael (Oscar Isaac, The Bourne Legacy), έναν εκπαιδευτικό που πιστεύει στην αξία των συνδικάτων, αλλά δεν μπορεί και να αρνηθεί τη δυνατότητα ενός πρότυπου σχολείου, όπως το ονειρεύεται η Jamie.

    Το Won’t Back Down δεν έχει καλές κριτικές, αλλά βγήκε στις αίθουσες της Αμερικής στις 28 Σεπτεμβρίου 2012.

    Στην Ελλάδα λογικά δεν θα έρθει ούτε σε DVD, αφού το θέμα είναι καθαρά αμερικάνικο και δεν μας αφορά.
    Είπαμε, εμείς τα έχουμε λύσει αυτά. 



    Won't Back Down trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Won't Back Down Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top