F Έσβησε ξαφνικά ο Tony Soprano/James Gandolfini στα 51 του‏ - FilmBoy Έσβησε ξαφνικά ο Tony Soprano/James Gandolfini στα 51 του‏ - FilmBoy
  • Latest News

    Έσβησε ξαφνικά ο Tony Soprano/James Gandolfini στα 51 του‏


    Γράφει ο Kostas Tsokos.

    Ίσως η πιο δυσάρεστη ξαφνική είδηση μετά τον θάνατο του Michael Clarke Duncan.
    Δυστυχώς, ο James Gandolfini, απεβίωσε την Τετάρτη 19 Ιουνίου σε ηλικία 51 ετών.

    Ο Gandolfini, ήταν μια ήρεμη προσωπικότητα και ένας συμπαθέστατος ηθοποιός που ήταν οικείος σε όλους μας, έχοντας αφήσει το σημάδι του στην ευρεία ποπ κουλτούρα ως ο μαφιόζος Tony Soprano από τη δημοφιλέστατη σειρά Sopranos (1999-2007) του HBO.


    Καταγόμενος από το New Jersey, αποφοίτησε από το Rutgers University και αρχικά δούλεψε ως σερβιτόρος πριν ασχοληθεί με την υποκριτική...



    Πρώτος του ρόλος ήταν στο Broadway, δίπλα στους Jessica Lange και Alec Baldwin για το "Λεωφορείον ο Πόθος"και μέχρι να αναδειχθεί αλλά και να αναδείξει τους Sopranos, υπήρξε ένας βετεράνος καρατερίστικων ρόλων σε ταινίες όπως τα  "Get Shorty" "Crimson Tide" αλλά και το "True Romance" (χαρακτηριστικός ο Virgil του) ενώ αργότερα συνέχισε με τα  The Mexican, The Last Castle με τον Robert Redford, "8MM" με τον Nicolas Cage (τον θυμόμαστε στο ρόλο του κακού), "The Man Who Wasn't There" των αδελφών Coen, "In the Loop", The Taking of Pelham 1 2 3 με John Travolta και Denzel Washington, "Where the Wild Things Are".


    Με τον ρόλο του ως ο αγχώδης αρχιμαφιόζος Tony Soprano παρέδωσε έναν από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες της μικρής οθόνης και όχι μόνο, έχοντας βρεθεί 6 φορές υποψήφιος για βραβείο Emmy, κερδίζοντας τις χρονιές 2000, 2001 και 2003.

    Στις Χρυσές Σφαίρες βρέθηκε τέσσερις φορές υποψήφιος κερδίζοντας μία φορά ενώ του είχαν απονεμηθεί και τρία βραβεία Screen Actors Guild Awards, ένα για τον ίδιο και άλλα δύο ως μέρος του συνολικού καστ των Sopranos.

    Η The Television Critics Association επίσης τον τίμησε τρεις φορές (1999, 2000, 2001) με το βραβείο Individual Achievement in Drama και είναι ο μόνος ηθοποιός που το κατάφερε τρεις φορές.

    Μετά το τέλος των Sopranos το 2006, συνέχισε δουλεύοντας πάνω σε παραγωγές για το HBO, κερδίζοντας υποψηφιότητες Emmy για το ντοκιμαντέρ  "Alive Day Memories: Home From Iraq" και την τηλεταινία "Hemingway and Gellhorn".



    Πέρυσι εμφανίστηκε σε διαμετρικά αντίθετους ρόλους, στα Not Fade Away (κινηματογραφικό ντεμπούτο για τον David Chase του Sopranos), το Zero Dark Thirty της Kathryn Bigelow και το Killing Them Softly του Andrew Dominik ενώ μόλις είχε τελειώσει τις σκηνές του για το επερχόμενο Animal Rescue της Fox Searchlight, με συμπρωταγωνιστές τους Tom Hardy και Noomi Rapace.

    Οι άνθρωποι του κινηματογράφου είχαν να λένε για έναν εξαιρετικό συνάδελφο, ταπεινό και αρκετά ντροπαλό με τα media.


    Το κανάλι του HBO δήλωσε:

    "Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι και νιώθουμε ανυπολόγιστη θλίψη για την απώλεια ενός αγαπημένου μέλους της οικογένειας μας.

    Ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ένα σπουδαίο ταλέντο αλλά το πιο σημαντικό μια ευγενική προσωπικότητα που αντιμετώπιζε τον καθένα ως ίσο και με σεβασμό, ανεξάρτητα από τη θέση του.

    Άγγιξε πάρα πολλούς από εμάς όλα αυτά τα χρόνια, με το χιούμορ, την ζεστασιά και την ανθρωπιά που τον διέκρινε.
    "
     


    O σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός των Sopranos, David Chase, δήλωσε σχετικά:


    "Ήταν μια μεγαλοφυία και το έλεγε όποιος κι αν τον έβλεπε, ακόμα και στους πιο μικρούς ρόλους.
    Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς αυτής ή και οποιασδήποτε εποχής.

    Μεγάλο μέρος της ιδιοφυίας του κατοικούσε σε αυτά τα λυπημένα μάτια και τέτοια νέα σε συνθλίβουν...είναι κακό για τον υπόλοιπο κόσμο.

    Δεν ήταν πάντα και ο πιο εύκολος άνθρωπος...αλλά ήταν ο συνεργάτης μου...ο αδερφός μου...με έναν τρόπο που δεν θα μπορέσω και δεν θα είμαι ποτέ πλέον, σε θέση να εξηγήσω."

    Ο Chris Albrecht, επικεφαλής στο HBO κατά την περίοδο που προβαλλόταν το Sopranos, πρόσθεσε:



    "Ο Jimmy ήταν ο πνευματικός πυρήνας της οικογένειας που είχαμε στους Sopranos και είμαι συντετριμμένος από αυτή την απώλεια.

    Ήταν μεγάλο ταλέντο αλλά ακόμα καλύτερος ως άνθρωπος.
    Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια του."

    Τα αίτια του θανάτου του, ήταν μια καρδιακή προσβολή που υπέστη ενώ βρισκόταν για διακοπές στην Ιταλία.

    Άφησε την σύζυγό του, Deborah Lin και δύο  παιδιά, την Liliana και τον Michael.

    Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ξαναδούμε ένα tribute βίντεο για πάρτη του.

    R.I.P. James...

     
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Έσβησε ξαφνικά ο Tony Soprano/James Gandolfini στα 51 του‏ Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top