F Οι ελληνικές κριτικές για το Dead Shadows - FilmBoy Οι ελληνικές κριτικές για το Dead Shadows - FilmBoy
  • Latest News

    Οι ελληνικές κριτικές για το Dead Shadows


    Ο Νίκος Κουλαυτάκης από το έγκυρο Cinemad  λάτρεψε το Dead Shadows, και είναι απολαυστικός:

    Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ηδονή από το να συναντάς νέους δημιουργούς με έξαλλη φαντασία, γόνιμα οράματα και εκρηκτικό κέφι και πάνω απ’ όλα βαθύ σεβασμό στους προπορευθέντες, που να σου χαρίζουν μια υπέροχα εφιαλτική ταινία γεμάτη αξιομνημόνευτες σκηνές.

    Νιώθω ευτυχισμένος που είδα αυτήν την ταινία.
    Με επιδεικτικά ελάχιστο budget, ο ευφυής νεαρός αποδεικνύει πως όταν μέσα σου καίει αδάμαστη η φλόγα, γράφεις στ’ αρχίδια σου τα γαμημένα τα λεφτά. 


    Το Χόλιγουντ με τα διάφορα πολυδάπανα Resident Evil, τα θνησιγενή Evil Dead και τα ασθενικά Paranormal Bulshit  μετά από αυτή την ταινία, καλά θα κάνει να δέσει σφιχτά μια πέτρα στο λαιμό του και να πάει να πνιγεί.
    Στη Γαλλία είναι που αναβλύζει γάργαρο το ταλέντο, άφθονη η πρωτοτυπία, διαπεραστικός ως το μεδούλι ο τρόμος. 
     



    Ο ίδιος στη Free Sunday γράφει:

    Η αναγέννηση των ταινιών τρόμου έρχεται από το Παρίσι.
    Ο γαλλοεβραίος νεαρός Χολεβά αποτίει φόρο τιμής στους πρωτεργάτες, μπλέκοντας αριστοτεχνικά τα είδη της μυθολογίας του φανταστικού.
    Εμπνευσμένος από Λάβκραφτ μέχρι Κάρπεντερ μας παρασύρει σε ένα υπέροχα τρομαχτικό όσο και διονυσιακά ηδονικό σύμπαν, δημιουργώντας ένα νεοκλασικό μικρό αριστούργημα.
    Μην διανοηθείτε να το χάσετε.
     



    Ο Κωνσταντίνος Κομματάς από το MyFilm το θεωρεί ‘Μια καταπληκτική προσπάθεια’:

    Η ταινία έχει  καλές ερμηνείες όπως αυτή του πρωταγωνιστή Fabian Wolfrom ο οποίος αποδίδει τον ρόλο με επίπεδο που παραπέμπει σε ηθοποιούς με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία, ενώ και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, (κυρίως τα οπτικά εφέ, τα οποία κατορθώνουν να διατηρήσουν μια ισορροπία ανάμεσα στην απαίτηση για χαμηλό κόστος και ρεαλισμό), δημιουργούν ένα συνολικό κινηματογραφικό αποτέλεσμα το οποίο δεν θα πρέπει να αφήσει ασυγκίνητους τους οπαδούς του φανταστικού κινηματογράφου αλλά και των ταινιών τρόμου. 

    Αλλά και ως συνολική κινηματογραφική δημιουργία αποτελεί μια ανάσα φρεσκάδας στο συγκεκριμένο τόσο ιδιαίτερο είδος  σινεμά! 


    Ο Θοδωρής Τσιάτσικας στο portal Monopoly.gr γράφει:

    Το «Dead Shadows» δανείζεται γνώριμα στοιχεία από ταινίες ζόμπι, σωματικού τρόμου, επιστημονικής φαντασίας και καταστροφής, αλλά με αρκετό κέφι και ευρηματικότητα.
    Παρά τις αδυναμίες του, το μείγμα έχει αρκετή ενέργεια, έξυπνη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του στα εφέ και κάποιες πετυχημένες σκηνές που θα διασκεδάσουν τους οπαδούς αυτών των ειδών.
     



    Η Βίκυ Λαμπρινού από το Moviemonsters.gr λέει:

    Σαν φόρος τιμής στον παλιό φαντασιακό κινηματογράφο, το 75λεπτο αυτό φιλμ μοιάζει σαν μια βαθιά ανάσα στον κόσμο του γαλλόφωνου σινεμά.
    …Η ισορροπία που επιτυγχάνεται ανάμεσα στο ρεαλιστικό και τον φαντασιακό κόσμο, στον τρόμο και την ευχαρίστηση, στον ενθουσιασμό και το «φρενάρισμα» των δημιουργών του, μετατρέπει την ταινία αν όχι σε απολαυστική, σε αξιοπρεπέστατη και τους δημιουργούς της, σε πολλά υποσχόμενους καλλιτέχνες.
     



    Ο Παναγιώτης Μήτσικας από το reel.gr το είδε στο SFF-Rated, και λέει:

    …πρόκειται γία μία αρκετά διασκεδαστική ταινία, που σίγουρα θα απολαύσουν οι φαν του είδους, παρά τα ελαττώματα της.
    Ικανή η σκηνοθεσία, φοβερά τα σκίτσα του Σαρπιέρι (κάτι αναμενόμενο), ξεκάθαρες οι επιρροές από τον Λάβκραφτ που θα κεντρίσουν τον στοχευμένα ενημερωμένο θεατή.
     



    Πολύ καλά λόγια λέει και το Moveitmag.gr μέσω του Joker:

    …Με όμορφο συντονισμό χιούμορ-τρόμου, ορισμένες αρκετά καλοφτιαγμένες σκηνές, θαραλλέα προσέγγιση στην εξέλιξη της δράσης του και ικανοποιητικές ερμηνείες, αποτελεί μια αξιοπρόσεκτη δημιουργία στο ανεξάρτητο σινεμά του φανταστικού, με τον σκηνοθέτη να πείθει για την προοπτική του, αν του δοθεί μεγαλύτερο budget μελλοντικά.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι ελληνικές κριτικές για το Dead Shadows Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top