F Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 14/3/2013 - FilmBoy Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 14/3/2013 - FilmBoy
  • Latest News

    Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 14/3/2013

    51 χιλιάδες Αθηναίοι πήγαν σινεμά το προηγούμενο τετραήμερο, αριθμός ανησυχητικά χαμηλός, ακόμα και για Μάρτιο.

    Από τις 6 νέες ταινίες, ο Μάγος του Sam δε μπορεί να αισθάνεται περήφανος για τη 1η θέση, αφού έκανε ~22.000 εισιτήρια πανελλαδικά (14.000 στην Αθήνα) σε 84(!) αίθουσες.
    Do the math και θα καταλάβετε.

    Οι ιατρικές εμμονές του Soderbergh έφεραν 9.786 ανθρώπους στις αίθουσες (8.034 Αθηναίους), το Ρώσικο survivor που προβλήθηκε μόνο στην Αθήνα έκανε 1.967 εισιτήρια, ενώ το all-star-cast-με-τον-Efron-γαρνιτούρα θρίλερ έκανε μόλις 1.697 εισιτήρια στην Αθήνα …και άλλα 300 στην επαρχία!

     


    Περιπολία (End of Watch) (7/10), του David Ayer.

    Δυο μπάτσοι (Jake Gyllenhaal και Michael Pena), επιστρέφουν στο αστυνομικό τμήμα που ανήκουν αφού έχουν αθωωθεί από μια υπόθεση κατάχρησης βίας.  

    Το υπόλοιπο τμήμα τους έχει στην μπούκα και τους προειδοποιεί πως θα βρουν τον μπελά τους αν συνεχίσουν να κάνουν φασαρίες.

    Γι'αυτό τον λόγο αλλά και για προσωπική τους διασκέδαση, οι δυο συνεργάτες αποφασίζουν να ενσωματώσουν στην στολή τους μικροκάμερες που θα καταγράφουν την καθημερινότητα τους. 



    Σαββατοκύριακο στο Hyde Park (Hyde Park on Hudson) (3/10), του Roger Michell.

    Στην Αμερική του 1939 και της Μεγάλης Ύφεσης, έχει εκλεγεί για τρίτη συνεχόμενη φορά ως πρόεδρος ο Φρανκλίνος Ρούσβελτ (Bill Murray).

    Με δυο κατεστραμμένα πόδια λόγο πολιομυελίτιδας και άλλα προβλήματα υγείας, βρίσκεται απομονωμένος στην βίλα του στο Hudson, μαζί με τους πιστούς του συνεργάτες και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα της εποχής.

    Ωστόσο, όλη αυτή η τρέλα που επικρατεί τον έχει κουράσει, έτσι καλεί μια μακρινή του ξαδέλφη, την Daisy (Laura Linney), να τον επισκεφτεί και να του κρατήσει συντρόφια.



    Tad, Ο Χαμένος Εξερευνητής (Las Aventuras de Tadeo Jones) (4/10), του Enrique Gato.

    Ο Tadeus (Tad για τους φίλους) είχε από μικρός ένα όνειρο: να γίνει αρχαιολόγος, αλλά καταλήγει να δουλεύει ως χτίστης, μέχρι που η μοίρα αποφασίζει να του χαμογελάσει και βρίσκεται μπλεγμένος στο κυνήγι της χαμένης πόλης Παϊτίτι!

    Σύντροφοι του σε αυτή την περιπέτεια, ο πιστός του σκύλος, ένας Μεξικάνος απατεωνίσκος που επαγγέλλεται πωλητής των πάντων προκειμένου να μπορέσει να θρέψει την οικογένεια του, η Sara Lavrof, κόρη του καθηγητή Lavrof και ο μουγγός (!) παπαγάλος της!



    Τα Παιδιά Του Πολέμου (Lore) (6/10), της Cate Shortland.

    Η Lore είναι μια έφηβη, κακομαθημένη Αρια, που βρίσκεται ξαφνικά υπεύθυνη για την επιβίωση των αδερφών της και αυτό δεν της αρέσει καθόλου!

    Πέφτει στην ανάγκη ενός Εβραίου μορφονιού που θέλει να τη βοηθήσει.
    Τους φέρνει φαγητό, αλλά δεν καταδέχεται να φάει μαζί με έναν Εβραίο, διακατέχεται από σαρκική επιθυμία γι’αυτόν, αλλά και πάλι...είναι Εβραίος!

    Χρειάζεται κάποιον να στηριχθεί και να του μεταβιβάσει την «αρχηγία», αλλά τον μισεί γιατί... έτσι ξέρει!



    Ένα Πλοίο Για Την Παλαιστίνη, (1/10), του Νίκου Κούνδουρου.

    Στην Νότια Πελοπόννησο κάτι συμβαίνει με ένα πλοίο που μεταφέρει σιτηρά (μπορεί και όπλα) από τον Παναμά στην Παλαιστίνη (;) και αναμένεται να φτάσει στο μικρό λιμάνι της περιοχής.

    Όμως η στάση του στον Ελλαδικό χώρο δεν θα είναι τόσο αναίμακτη όσο θα φανταζόταν κάνεις.

    Εβραίοι, Τούρκοι, Ναζί και Μασόνοι εμπλέκονται σε μια τραγελαφική ιστορία χωρίς κανένα νόημα.

    Καλό Σινεμά.
    *Οι κριτικές για το Stolen και τον Ακάλυπτο που επίσης βγήκαν χθες, έρχονται...
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 14/3/2013 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top