F Death of a Superhero - FilmBoy Death of a Superhero - FilmBoy
  • Latest News

    Death of a Superhero

    Πικραμένο 15-χρονο αγόρι στο Δουβλίνο, το οποίο πεθαίνει από καρκίνο, καταφεύγει σε ένα comic book σύμπαν δικής του δημιουργίας, προκειμένου να τα φέρει βόλτα γνωρίζοντας τον αναπόφευκτο θάνατό του.

    Στη θεωρία,  αυτή η περιληπτική σύνοψη του Death of a Superhero το κάνει να ακούγεται ανυπόφορα surreal και άνοστο, ειδικά για αυτούς που θα περίμεναν ένα πιο εναλλακτικό Avengers ίσως.

    Αλλά η ταινία του Ian Fitzgibbon, μια προσαρμογή του μυθιστορήματος του Anthony McCarten με το ίδιο όνομα, παρά τις διάσπαρτες animated σκηνές, λειτουργεί περισσότερο σαν ένα περιστασιακό δράμα για το πώς χειρίζονται οι άνθρωποι τη συνειδητοποίηση της θνητότητας.

    Ο Donald Clarke (Thomas Brodie-Sangster, Bright Star) έχει επιλέξει να βυθίζει τον εαυτό του σε έναν κόμικ φανταστικό κόσμο που σχετίζεται με τους φόβους του - εξάλλου, οι περισσότερες ζωγραφιές του δείχνουν ένα πλάσμα που λέγεται Glove και αντιπροσωπεύει για αυτόν τον Άγγελο του Θανάτου, τη Νέμεσή του, τον καρκίνο...




    Σε αντίθεση με τη μητέρα του (Sharon Horgan), η οποία προσπαθεί να διατηρήσει μια επίμονα θετική προοπτική στη δύσκολη θέση του γιου της, ο Donald διατηρεί μια πιο «ρεαλιστική» στάση, κάτι που τον οδηγεί σε περιστασιακές απόπειρες αυτοκτονίας, καθώς και σε πράξεις πολιτικής ανυπακοής, που τον οδηγούν σε μπελάδες με την αστυνομία και τους αξιωματούχους του σχολείου.

    Το γεγονός ότι ο Donald παρομοιάζει τη ζωή σαν μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια, δίνει μια ιδέα της κοσμοθεωρίας του.



    Οι γονείς του ανησυχούν με τη συμπεριφορά του, και ζητούν τη βοήθεια ενός ψυχιάτρου, του Adrian King (Andy Serkis, The Hobbit: An Unexpected Journey), με τον οποίο ο Donald αναπτύσει μια σχέση εμπιστοσύνης.

    Σε συνδυασμό με το εκκολαπτόμενο φλέρτ της σοφότερης-από-την-ηλικία της Shelly (Aisling Loftus), όλα θυμίζουν …Good Will Hunting στο πιο καταθλιπτικό και χωρίς τα κόμικ.

    Το Death of a Superhero είναι ένα indie δράμα που πρωτοεμφανίστηκε στο Tribeca Film Festival, απέκτησε εξαιρετικές κριτικές και βρήκε το δρόμο για τις αμερικάνικες αίθουσες τον Μάη.

    Απαισιόδοξο, μοιρολατρικό, αλλά αν δείτε το trailer, φαίνεται μια πολύ καλή ευκαιρία να αναθεωρήσετε τις κακές απόψεις σας για τα ανεξάρτητα νεανικά 

    δράματα.

     
    Death of a Superhero trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Death of a Superhero Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top