F Bernie - FilmBoy Bernie - FilmBoy
  • Latest News

    Bernie

    Μην ανησυχείτε αν αφήσατε το Bernie να περάσει απαρατήρητο από τα κινηματογραφικά ραντάρ σας, το FilmBoy και τα Independent Spirit Awards δε θα το επιτρέψουν.

    Το δημοφιλές ελληνικό  cineblog (...για τους φίλους, cine-σκουντητής) γιατί, αν και φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ καθυστέρησης στις παρουσιάσεις των ταινιών που δεν θα δούμε στις ελληνικές αίθουσες (μπήκαμε Δεκέμβρη και ακόμη δεν τελειώσαμε τις ταινίες του Απριλίου …ζωή να’χουμε), δε θα αφήσει καλή ή κακή ταινία που να μην σας τη παρουσιάσει.


    Και τα Independent Spirit Awards γιατί έδωσαν στο Bernie δύο υποψηφιότητες, μία εκ των οποίων για Καλύτερη Ταινία.

    Το Bernie του Richard Linklater βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία, ωστόσο πολλές λεπτομέρειές της έχουν αλλοιωθεί, για την προστασία των κωμικών προθέσεων της ταινίας.

    Μικρό το κακό, προκειμένου να δει κανείς μια εξαιρετική προσπάθεια από τον σκηνοθέτη του υποψήφιου για Oscar, Before Sunset του 2004 και πιο πρόσφατα του Me and Orson Welles, ο οποίος μετατρέπει μια περίεργη υπόθεση δολοφονίας και χειραγώγησης σε μια ανάλαφρη βόλτα στα όρια του αυτοελέγχου...


      

    Ο Bernhardt Bernie Tiede (Jack Black, The Big Year) είναι ένας γόης που ζει στη μικρή πόλη Carthage του Texas, και βρίσκει τα προς το ζην ως αγαπητός σκηνοθέτης κηδειών που φροντίζει κάθε ανάγκη των σμπολιτών του.

    Κάνοντας παντού φίλους με την αφοσίωση του στην καλοσύνη και τη γενναιοδωρία, ο Bernie είναι ένας λαμπρός εκπρόσωπος της πόλης, κι έχει δημιουργήσει μια χρυσή φήμη.

    Ο Bernie επεκτείνει την επιχείρησή του με τη βοήθεια της δύστροπης χήρας Marjorie Nugent (Shirley MacLaine, Valentine's Day), και αναγκαστικά γίνεται φίλος με μια περιβόητα κακή γυναίκα που έχει εγκαταλειφθεί από την οικογένειά της, αποδέχεται προσκλήσεις για ταξίδια και δώρα και γίνεται αχώριστος σύντροφος της. 



    Όταν οι συνεχείς απαιτήσεις τη Nugents αρχίζουν να φθείρουν τον Bernie, την πυροβολεί πισώπλατα, πετάει το πτώμα της σε έναν καταψύκτη και συνεχίζει τη σπάταλη ζωή του.

    Όταν το σώμα ανακαλύπτεται μήνες αργότερα, ο εισαγγελέα Danny Buck (Matthew McConaughey, Magic Mike) είναι έτοιμος να ψήσει στην ηλεκτρική καρέκλα το δολοφόνο, αλλά θα βρεθεί αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο μέρος της κοινότητας που υποστηρίζει τον Bernie.

    Δεν μπορεί να καταδικάσει ένα τέτοιο καλό παιδί.

    Η αληθινή διαφυγή του Tiedes στη δολοφονία περιείχε μεγάλες ποσότητες καχυποψίας, ενδείξεις σεξουαλικότητας και κάποια ανήθικα κίνητρα γύρω από το θάνατο της Nugent.

    Το Bernie του Linklater χορεύει διακριτικά γύρω από τις σκανδαλώδεις λεπτομέρειες, αλλά επιλέγει να παραμείνει αισιόδοξο και χαρούμενο, αντιμετωπίζοντας την κατάσταση με μια παιδιάστικη διάθεση και όχι με τη καταπιεστική, διαδικαστική προσέγγιση.

    Με τις κριτικές να είναι εξαιρετικές συνολικά, με τις υποψηφιότητες για βραβεία να έρχονται συνεχώς και με το trailer να τα σπάει, το Bernie βγήκε σε 3 αίθουσες αρχικά στις 27 Απριλίου αλλά αμέσως βγήκε σε πολλές περισσότερες, φτάνοντας τα $9 εκατομμύρια σε χρόνο dt.


     
    Bernie trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Bernie Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top