F Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Αθήνα από τη New Star - FilmBoy Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Αθήνα από τη New Star - FilmBoy
  • Latest News

    Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Αθήνα από τη New Star



    Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία είναι το Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου που διοργανώνει η NEW STAR από 8 έως 14 Νοεμβρίου αποκλειστικά στον κινηματογράφο ΤΙΤΑΝΙΑ CINEMAX (Πανεπιστημίου & Θεμιστοκλέους).

    Στα πλαίσια του θεματικού αυτού κινηματογραφικού αφιερώματος, θα προβληθούν μερικές σπουδαίες ταινίες ευρωπαικής και αμερικάνικης παραγωγής, όπως είναι το Σαλό, 120 Μέρες στα Σοδομα, μια ταινία που είναι στην 6η θέση των πιο Απαγορευμένων ταινιών τρόμου, ο Μεγάλος Δικτάτωρ (1940) με τον μυθικό Τσάρλι Τσάπλιν, το Κορίτσι των Ονείρων σου με την Penelope Cruz, και άλλες πολλές.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ εκτός από ένα μεγάλο εύρος ταινιών περιλαμβάνει και ταινίες – δείγματα της ιδιαίτερης σκηνοθετικής δυνατότητας μεγάλων και αξιόλογων σκηνοθετών όπως ο Αλάν ΡεναίΝύχτα και Καταχνιά»), ο Πιερ Πάολο ΠαζολίνιΣαλό, 120 Μέρες στα Σόδομα»), ο Φόλκερ ΣλέντορφΤο ταμπούρλο»), ο Αντρέι ΤαρκόφσκιΤα Παιδικά Χρόνια του Ιβάν») και πολλοί άλλοι και καταξιωμένοι σκηνοθέτες.

    Δεν είναι τυχαίο πως οι περισσότερες από αυτές έχουν διακριθεί και προβληθεί κατά καιρούς στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου.

    Είναι σαφές πως εκτός από αξιόλογες κινηματογραφικές (σκηνοθετικές και σεναριακές) δημιουργίες, οι ταινίες του θεματικού αφιερώματος είναι ένας κύκλος προβολών που εστιάζει σε ένα θέμα, που όσο η ιστορία επαναλαμβάνεται είναι πάντα επίκαιρο.

    Για κάθε μέρα του αφιερώματος ισχύει ενιαίο ημερήσιο εισιτήριο των 5 ευρώ  και 3 ευρώ για τους ανέργους.

    Σε μια εποχή που η ιστορία ξεχνιέται εύκολα από μερικούς Έλληνες, τέτοιες ιδέες θα είναι πάντα ευπρόσδεκτες από το FilmBoy.

    Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ, ΕΔΩ.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Αθήνα από τη New Star Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top