F Η Disney αγοράζει την Lucasfilm και ανακοινώνει νέο Star Wars για το 2015!‏ - FilmBoy Η Disney αγοράζει την Lucasfilm και ανακοινώνει νέο Star Wars για το 2015!‏ - FilmBoy
  • Latest News

    Η Disney αγοράζει την Lucasfilm και ανακοινώνει νέο Star Wars για το 2015!‏


    Γράφει ο Kostas Tsokos.

    Είναι μία από εκείνες τις παράξενες νύχτες, όπου κάθεσαι ήσυχος και αμέριμνος στον υπολογιστή σου, όταν σου σκάει ξαφνικά και από το πουθενά η παρακάτω είδηση.

    Δηλαδή...ποια είδηση...εδώ μιλάμε για την μεγαλύτερη βόμβα που έχει σκάσει από καταβολής κινηματογράφου εδώ και δεκαετίες.

    Επίσημα λοιπόν, την 30η Οκτωβρίου του 2012 η Walt Disney Company ανακοίνωσε την συμφωνία απόκτησης της Lucasfilm!

    O κολοσσός με σήμα κατατεθέν τον γνωστό πόντικα, δεν αρκέστηκε μόνο στην Marvel την οποία αγόρασε πριν λίγα χρόνια για $4 δις, και είπε να τσιμπήσει ΚΑΙ την Lucasfilm για $4,5 δισεκατομμύρια σε μετρητά και μετοχές...




    Πρόεδρος θα αναλάβει η μέχρι πρότεινος αντιπρόεδρος Kathleen Kennedy ενώ θα διατελέσει και brand manager της εταιρείας καθώς οι εταιρείες είχαν ήδη καλές σχέσεις, με πολλές συνεργασίες πάνω στη δημιουργία των Star Wars και Indiana Jones ατραξιόν/θεματικών πάρκων, για τις ανάγκες των Walt Disney Parks ανά τον κόσμο.

    Η Lucasfilm Ltd., ήταν υπεύθυνη για τα εμβληματικά και επιδραστικότατα για την 7η τέχνη franchises των Star Wars και Indiana Jones και διόλου τυχαία ονομάστηκε έτσι όταν ο ίδιος ο George Lucas την δημιούργησε, κυκλοφορώντας στους κινηματογράφους το 1971 το THX 1138.

    Τέσσερα χρόνια αργότερα, ακολούθησε η δημιουργία της πρωτοπόρου στα ειδικά εφέ Industrial Light & Magic της Sprocket Systems που το 1979 μετονομάστηκε σε Skywalker Sound και της Lucas Licensing.

    Κατά τη διάρκεια των επόμενων δεκαετιών προέκυψαν πάμπολα ακόμη πασίγνωστα τμήματα/παρακλάδια, όπως οι Lucasfilm Games που μετονομάστηκε σε LucasArts, Lucas Online και Lucasfilm Animation.

    Αν νομίζατε πως αυτό ήταν ότι πιο συνταρακτικό διαβάσατε, κρατήστε σφιχτά το lightsaber σας, γιατί ακολουθούν οι τιτανοτεράστιες, σαν το Death Star, δηλώσεις του διεθύνοντος συμβούλου της Disney.


    Ο Robert Iger στην συνδιάσκεψη πριν λίγες μέρες, ανέφερε πως έχουν στα πλάνα τους ...μια ολοκαίνουρια Star Wars ταινία (!) με σκοπό να κυκλοφορήσει το 2015, τονίζοντας πως θα ακολουθήσουν και άλλες ταινίες (!) που θα συνεχίσουν την μυθολογία και θα προχωρήσουν το franchise παραπέρα.

    Ο George Lucas, από τον περασμένο Ιούνιο είχε δηλώσει πως βγαίνει σε σύνταξη αλλά θα συνεχίσει ως δημιουργικός σύμβουλος, δηλώνοντας σχετικά:



    "Μία από τις μεγαλύτερς απολαύσεις μου για τα τελευταία 35 χρόνια, ήταν να βλέπω τα Star Wars να περνάνε από τη μια γενιά στην άλλη και τώρα, ηρθε για μένα η ώρα να παραδώσω τον Πόλεμο Των Άστρων σε μια νέα γενιά κινηματογραφιστών.

    Πάντα πίστευα πως τα Star Wars θα μπορούσαν να ζήσουν και χωρίς εμένα (σ.σ: τι μεγαλείο ψυχής, μετά από μόλις ...35 χρόνια!) και σκέφτηκα πως θα ήταν καλό να γίνει αυτή η μετάβαση όσο ακόμα ζω.

    Είμαι βέβαιος ότι με την Lucasfilm υπό την ηγεσία της Kathleen Kennedy και ένα σπίτι μέσα στον οργανισμό της Disney, τα Star Wars σίγουρα θα επιζήσουν και θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται για πολλές γενιές ακόμα.

    Η εμβέλεια και εμπειρία της Disney θα δώσει την ευκαιρία και στην Lucasfilms να χαράξει νέα μονοπάτια στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τα διαδραστικά μέσα, τα θεματικά πάρκα, την ζωντανή μουσική και υπόλοιπα προϊόντα των καταναλωτών."

    Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Disney θα αποκτήσει την πλήρη κυριότητα της Lucasfilm συμπεριλαμβανομένων των live-action παραγωγών, των animation και visual effects αλλά και του ηχητικού μοντάζ/post production.

    Με άλλα λόγια...τα πάντα!

    Λογική μια τέτοια κίνηση, μιας και δεν έχει περάσει πάρα πολύς καιρός από τότε που ο George Lucas, ανακοίνωσε την αποχώρηση του.

    Η Lucasfilm περνάει λοιπόν σε άλλα στάδιο, εβρισκόμενη πλέον στα χέρια του...Mickey και αναρωτιέμαι, ποιες άλλες θα απορροφήσουν στο τέλος...τις Warner και DC;

    Όσο για τις ταινίες, ο Lucas είχε ανέκαθεν στο νου του μια συνέχεια των παλιών ταινιών και μένει να δούμε αν οι επόμενες που πιθανότατα θα ξεκινάνε από την αρίθμηση 7 ή Episode VII, θα έχουν κάποιον κοινό παρονομαστή με πρόσωπα και καταστάσεις από τα προηγούμενα.

    Η αλήθεια είναι ότι μετά από όλα αυτά το franchise έχει ξεζουμιστεί, αν λάβουμε υπόψιν και τα πρόσφατα αχρείαστα prequel, εκ των οποίων μόνο η μάχη Darth Vader-Obi Wan από το Episode III άξιζε.

    Απ'ότι φαίνεται όμως, κότα που κάνει χρυσά αυγά δεν ψοφάει τόσο εύκολα, όταν υπάρχουν ακόμη τόσοι Jedi ανά την υφήλιο για να τα κλωσσήσουν και πολύ απλά την αγοράζει κάποιος άλλος και περνάει στις επόμενες γενιές.

    Λέτε να δούμε τίποτα παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα των Han Solo, Leia ή Luke Skywalker...ή ακόμα χειρότερα...των Ewoks;


    Για περισσότερα, δείτε στο παρακάτω απόσπασμα τις δηλώσεις των Lucas-Kennedy

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η Disney αγοράζει την Lucasfilm και ανακοινώνει νέο Star Wars για το 2015!‏ Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top