F Nicole Kidman Updates: Stoker, Railway Man, Nymphomaniac, Grace of Monaco - FilmBoy Nicole Kidman Updates: Stoker, Railway Man, Nymphomaniac, Grace of Monaco - FilmBoy
  • Latest News

    Nicole Kidman Updates: Stoker, Railway Man, Nymphomaniac, Grace of Monaco

    Σήμερα ξεκινά άλλη μια καινούργια μόνιμη στήλη στο FilmBoy, τα Actors/ress Updates.
    Ποιες είναι η επόμενες δουλειές των ηθοποιών;
    Που βρίσκονται τώρα και ποια project δουλεύουν ή έχουν συμφωνήσει;
    Η πολύ καλή αυτή ιδέα ανήκει στον Νάσο μας, και βρίσκεται σε ...Beta στάδιο.

    Γράφει ο Νάσος Κυριακίδης.

    Έπειτα από μερικά χρόνια μέτριων κινηματογραφικών επιλογών, η καριέρα της Nicole Kidman δείχνει να ανεβαίνει ξανά, αφού μετά από την επαγγελματική καταξίωση που είχε με το ρόλο της Virginia Woolf στο The Hours (2002) και το καλλιτεχνικό θρίαμβο με το Dogville (2003), η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο πετυχημένη. 

    Μέχρι τότε, είτε σε musical έπαιζε (Moulin Rouge), είτε σε θρίλερ (The Others), αποσπούσε πάντα τις καλύτερες κριτικές...



    Τα χρόνια που μεσολάβησαν δεν προσέφεραν κάτι σημαντικό στην καριέρα της, με ελάχιστες εξαιρέσεις (Birth το 2004, Margot at the Wedding το 2007). 

    Βέβαια της είχε προταθεί και ο ρόλος της Hanna στο The Reader (2008), αλλά λόγω της εγκυμοσύνης της, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την ταινία. 
    Μαζί με το ρόλο, αποχαιρέτησε και το Oscar α’ γυναικείου ρόλου, το οποίο πήγε στην αντικαταστάτριά της, Kate Winslet

    Η ανοδική πορεία ξεκίνησε και πάλι με την αρχή της νέας δεκαετίας, όπου πρωταγωνίστησε στο Rabbit Hole, το οποίο αποτέλεσε και το ερμηνευτικό comeback της. 

    Παρά την λεπτή κατάσταση στην οποία βρισκόταν (στο μεσοδιάστημα η ηθοποιός παντρεύτηκε και απέκτησε το πρώτο βιολογικό παιδί της), η ίδια τα κατάφερε περίφημα και απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές που ανέφεραν ότι η ηθοποιός είχε πραγματοποιήσει την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας της. 
    Κέρδισε τότε υποψηφιότητα για Oscar, μεταξύ άλλων, και επανέφερε το όνομά της στο προσκήνιο. 

    HEMINGWAY & GELLHORN

    Έπειτα από δύο ατυχείς επιλογές (Trespass και Just Go With It), που αλλού στόχευαν και αλλού κατέληξαν, η συνέχεια είναι παραπάνω από ενθαρρυντική. 

    Επέστρεψε στην μικρή οθόνη έπειτα από 20 και βάλε χρόνια, με την τηλεταινία Hemingway & Gellhorn σε σκηνοθεσία του Philip Kaufman

    Η ίδια υποδύθηκε την Martha Gellhorn, αλλάζοντας την χροιά της φωνής της.
    Συμπρωταγωνίστησε με τον Clive Owen και οι δυο τους έλαβαν υποψηφιότητες στα βραβεία της τηλεόρασης, Emmy, ενώ η ταινία συγκέντρωσε 15 υποψηφιότητες στο σύνολο.

    THE PAPERBOY


    Ο σκηνοθέτης του Precious όμως, ήρθε να της προσφέρει τον επόμενο σημαντικό κινηματογραφικό ρόλο. 
    Ο Lee Daniels, αφού ξεπέρασε τον αρχικό θαυμασμό του για αυτή, την σκηνοθέτησε σε μια ακραία ερμηνεία. 

    Εκείνη αποτίναξε την συνήθη εικόνα της και μετατράπηκε σε μια γυναίκα με πιο trashy look. 
    Για να είναι πιο φυσικό το αποτέλεσμα, ο Daniels την υποχρέωσε να κάνει η ίδια το χτένισμα και το makeup της.
    Η σεξουαλικότητα της Kidman χτύπησε κόκκινο, υπερβαίνοντας ακόμα και την hot εικόνα της στο To Die For (1995). 

    Η ταινία έλαβε ανάμεικτες κριτικές στο περασμένο φεστιβάλ των Καννών όπου και προβλήθηκε, αλλά όλοι τόνισαν την εκπληκτική ερμηνεία της Kidman , ως το καλύτερο στοιχείο της ταινίας και τον βασικό λόγο για να την παρακολουθήσει κάποιος. 
    Κωμική και sexy, αποχωρίζεται το image της αψεγάδιαστης αγγελικής μορφής και τσαλακώνεται. 

    Η υπόθεση της ταινίας έχει να κάνει με έναν ρεπόρτερ, τον Ward (Matthew McConaughey) που επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του Florida, για να ερευνήσει μια υπόθεση φόνου. 

    Κατηγορούμενος είναι ο John Cusack, με τον οποίο η Charlotte (Nicole Kidman) έχει πάθει ψύχωση. 
    Ερωτικά όμως, θα συνδεθεί και με τον πιτσιρικά Jack (Zac Efron) που υποτίθεται ότι είναι ο μικρός αδελφός του Ward. 

    Στην περιβόητη σκηνή ούρησης πάνω στον Zac Efron, η ίδια δηλώνει ότι δεν ήταν κάτι περίεργο για αυτήν, καθώς ήταν μέσα στον χαρακτήρα. 
    Αφού, τον μικρό τον τσιμπάει μέλισσα, η ίδια θέλοντας να τον προστατέψει και όντας πολύ κτητική απέναντί του, προβαίνει στην ανάλογη ενέργεια. 

    Πάντως δεν ήταν η πιο δύσκολη σκηνή που έπρεπε να γυρίσει. 
    Η πρώτη μέρα γυρισμάτων περιλάμβανε την σκηνή άγριου sex ανάμεσα σε Kidman και Cusack, στην οποία ο χαρακτήρας του δεύτερου, σχεδόν την πνίγει μέχρι θανάτου. 

    Όταν ο Daniels είδε τις μελανιές στο λαιμό της, την ρώτησε αν είναι καλά, αλλά η ίδια επέμενε να συνεχίσουν. 
    Ο επαγγελματισμός της εντυπωσίασε τον σκηνοθέτη, ο οποίος έχει να δηλώσει μόνο τα καλύτερα. 

    Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στο σινεμά στις 5 Οκτωβρίου 2012 και παρόλο που δεν έχει προβληθεί ακόμα, ήδη έχει δημιουργηθεί ένα θετικό buzz γύρω από την ηθοποιό που ενδεχομένως να την οδηγήσει μέχρι τις υποψηφιότητες των Oscar

    STOKER

    Η ίδια έχει ολοκληρώσει και τα γυρίσματα για ένα νέο ερωτικό ψυχολογικό θρίλερ, με τίτλο Stoker, το οποίο θα ξεκινήσει τις προβολές του, την 1η Μαρτίου 2013. 

    Ο Chan-wook Park (σκηνοθέτης του cult classic, Oldboy του 2003) θα πραγματοποιήσει την πρώτη του αγγλόφωνη ταινία. 

    Η υπόθεση αφορά ένα έφηβο κορίτσι ονόματι India Stoker (Mia Wasikowska), η οποία δεν έχει συνέλθει ακόμα από τον αιφνίδιο χαμό του πατέρα και καλύτερού της φίλου Richard (Dermot Mulroney), ύστερα από ένα μοιραίο αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

    Η ίδια μένει μαζί με την ψυχικά ασταθή μητέρα της Evelyn (Nicole Kidman) και προσπαθεί να ερμηνεύσει τα «κενά» γύρω από τον θάνατο του πατέρα της, αλλά η ξαφνική άφιξη ενός θείου (Mathew Goode) που ίδια ποτέ δεν γνώριζε ότι υπήρχε, θα τη φέρει προ εκπλήξεως.

    Με το που εγκατασταθεί μόνιμα μαζί τους, εκείνη θα αρχίσει να υποπτεύεται τον μυστηριώδη, γοητευτικό άνδρα και θα αμφισβητήσει τα ανιδιοτελή του κίνητρα, αλλά αντί να νιώθει αποστροφή ή φόβο απέναντί του, εκείνη όλως περιέργως θα αισθανθεί να έλκεται από αυτόν. 

    Το σενάριο ανήκει στον Wentworth Miller, γνωστό από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην τηλεοπτική σειρά Prison Break, ο οποίος πραγματοποιεί το συγγραφικό του ντεμπούτο, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Ted Foulke

    Ο ίδιος περιγράφει την ταινία ως μια ταινία τρόμου - οικογενειακό δράμα – ψυχολογικό θρίλερ. 

    Παρότι επηρεασμένο από το Bram Stoker’s Dracula (1974), o Miller ξεκαθάρισε ότι η ταινία δεν πρόκειται για vampires. 
    Ποτέ δεν υπήρξε στο μυαλό του ο στόχος να κάνει μια ταινία με βρικόλακες, αλλά μια ταινία καθαρού τρόμου. 

    Ο ίδιος παραδέχεται ότι την μεγαλύτερή του επιρροή για την συγγραφή του σεναρίου, αποτέλεσε το  Shadow of a Doubt (1943) του Alfred Hitchcock
    Στην αρχή υπάρχει το ίδιο story, αλλά στη συνέχεια, ο ίδιος το πήγε το θέμα σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση.  

    Ο κύριος άξονας των χαρακτήρων, αποτελεί μάλιστα την κεντρική ιδέα, αφού και στην κλασική ταινία, μια νεαρή γυναίκα έχει βαρεθεί την ήσυχη ζωή της και όταν ο μικρότερος αδελφός της μητέρας της, έρθει ως επισκέπτης, θα προκαλέσει σίγουρα αναστάτωση. 

    Η κοπέλα γοητεύεται από τον θείο Charlie, αλλά το ένοχο παρελθόν εκείνου, αποκαλύπτεται στην πορεία, καθώς ο ίδιος αρχικά παντρεύεται και μετά σκοτώνει πλούσιες χήρες. 

    Το μυστικό του θείου Charlie στο Stoker θα είναι ακόμα πιο σκοτεινό. 
    Ο Miller επέλεξε να κρατήσει ακριβώς το ίδιο όνομα, σαν φόρο τιμής στην αρχική ταινία, υποθέτω. 

    Παρότι έχει ολοκληρωθεί, δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα κάποιο trailer, παρά μόνο μια φωτογραφία με έναν πίνακα ζωγραφικής που απεικονίζει την Kidman και τον Mulroney.

    THE RAILWAY MAN


    Το επόμενο κινηματογραφικό βήμα της Kidman θα είναι μια ταινία με θέμα την αληθινή ιστορία του βρετανού αξιωματικού Eric Lomax, τον οποίο θα υποδυθεί ο  Colin Firth

    Το  The Railway Man, που βασίζεται στην αυτοβιογραφία του Lomax, είναι μια δραματική ταινία εποχής, με σημαντικούς συντελεστές. 

    Στην ταινία παρουσιάζεται ο  Lomax ως ένα από τα θύματα του Β΄ παγκόσμιου πολέμου, ο οποίος είχε αιχμαλωτιστεί από τους Ιάπωνες στην Σιγκαπούρη. 

    Χρόνια αργότερα, ακόμη υποφέρει από την τραυματική εμπειρία που είχε ζήσει τότε τα χρόνια του πολέμου. 
    Η στοργική σύζυγός του Patricia (Kidman) θα τον πείσει και θα τον καθοδηγήσει, να βρει έναν από τους βασανιστές του, έτσι ώστε να μπορέσει ο ίδιος κάποια στιγμή να σκοτώσει τους εσωτερικούς δαίμονές του. 

    Με την συνοδεία του καλύτερού του φίλου, Finlay (Stellan Skarsgard), θα επιστρέψει στον τόπο των βασανιστηρίων του και θα προσπαθήσει να εντοπίσει τον Ιάπωνα βασανιστή του,  Takashi Nagase. 

    Θα προσπαθήσει να τον συγχωρέσει, με τελικό σκοπό να μπορέσει να αφήσει για πάντα πίσω του μια ζωή γεμάτη πίκρα και μίσος. 

    Ο Jonathan Teplitzky (Burning Man) είναι ο σκηνοθέτης και η ταινία αν και έχει ολοκληρωθεί, θα προβληθεί μέσα στο 2013. 

    Φωτογραφίες από τα γυρίσματα (δείτε τις παρακάτω) έχουν διαρρεύσει και η Nicole δείχνει εντελώς διαφορετική για ακόμα μία φορά. 
    Σίγουρα δεν την έχουμε δει έτσι σε καμία από τις προηγούμενες ταινίες της. 

    Ο ρόλος του Firth δείχνει να του ταιριάζει γάντι και η ταινία αν και πολύ νωρίς ακόμη, φαίνεται να έχει πολύ καλές προοπτικές.

    NYMPHOMANIAC


    Αυτή τη στιγμή η ηθοποιός βρίσκεται στα γυρίσματα του Nymphomaniac (που θα δούμε επίσης μέσα στο 2013), στο οποίο πρόκειται να πραγματοποιήσει μια cameo εμφάνιση, μετά από επιμονή του σκηνοθέτη. 

    Ο Lars Von Trier είναι ο πιο αμφιλεγόμενος και προκλητικός σκηνοθέτης της εποχής μας και σίγουρα με τις ταινίες, αλλά και τις κατά καιρούς, δηλώσεις του, διχάζει το κοινό. 

    10 χρόνια μετά την συνεργασία τους, στο αριστουργηματικό Dogville, όπου ο διάσημος σκηνοθέτης είχε παιδέψει αρκετά την ηθοποιό, ήρθε η στιγμή να ξανασυναντηθούν. 

    Η εμφάνισή της θα είναι μικρή σε διάρκεια, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η Charlotte Gainsbourg που θα παίξει μια νυμφομανή όπως αποκαλύπτει και ο τίτλος της ταινίας άλλωστε. 

    Ο Trier έστειλε στην Kidman το σενάριο και της είπε ότι έγραψε έναν ρόλο για εκείνη. 
    Αυτό το είχε ξανακάνει στο παρελθόν για προηγούμενό του έργο και εκείνη του είχε απαντήσει αρνητικά, αφού πίστευε ότι δεν είχε γράψει το ρόλο για αυτή και του διευκρίνισε ότι  δεν πρόκειται να τον υποδυθεί. (Μήπως άραγε ήταν ο κεντρικός ρόλος για το Melancholia;) 

    Αυτή τη φορά όμως, της άρεσε ο ρόλος και για αυτό δέχτηκε να συμμετέχει.
    Άλλωστε και η ίδια ήθελε να ξανασυνεργαστεί μαζί του, αφού οι δυο τους συνδέονται με μια μακρόχρονη φιλία, χωρίς η ίδια βέβαια να υιοθετεί τις ακραίες και φοβερές απόψεις του σκηνοθέτη.  

    Η ιστορία εστιάζει στην ερωτική αφύπνιση της Joe (Gainsbourg), καθώς αυτή ανακαλύπτει τις κρυφές ερωτικές της επιθυμίες. 

    Η ταινία θα χωριστεί σε δύο μέρη, τα οποία θα παρουσιάζουν διαφορετικές περιόδους της ζωής της Joe. 
    Θα δούμε λοιπόν το κεντρικό γυναικείο χαρακτήρα από την γέννηση του έως την ηλικία των 50 και θα παρακολουθήσουμε το ερωτικό της ταξίδι.

    Φημολογείται ότι θα υπάρχει μια soft και μια πιο hardcore εκδοχή της ταινίας και ο Trier λέγεται ότι θα συμπεριλάβει στο cast, αληθινούς porn stars για τις επίμαχες, πιο εκτεθειμένες σκηνές. 

    Το cast θα συμπληρώνουν οι παλιοί γνώριμοι του σκηνοθέτη από προηγούμενές του δουλειές, Stellan Skarsgard και Willem Dafoe, καθώς επίσης και οι Connie Nielsen, Jamie Bell, Shia LaBeouf και Jesper Christensen

    GRACE OF MONACO

    Και περνάμε τώρα στην πιο αναμενόμενη ταινία στην οποία πρόκειται να πρωταγωνιστήσει. 
    Το Grace of  Monaco πρόκειται να εστιάσει σε ένα κομμάτι της ζωής, της ηθοποιού ίνδαλμα  Grace Kelly

    Η θρυλική ηθοποιός ήταν μια από τις λιγοστές star του Hollywood της χρυσής εποχής του 50΄ και η ίδια παράτησε την κινηματογραφική λαμπρή καριέρα της για να γίνει πριγκίπισσα του Μονακό, στο πλευρό του πρίγκιπα Renier. 

    H ηθοποιός ήταν η μούσα του Alfred Hitchcock, καθώς είχε πρωταγωνιστήσει σε τρία αριστουργηματικά θρίλερ μυστηρίου του σκηνοθέτη, που έμειναν στην ιστορία του κινηματογράφου (Dial M for Murder, Rear Window, To Catch a Thief). 

    Από το western, High Noon (1952) με τον Gary Cooper, μέχρι την κωμωδία High Society (1956), που αποτέλεσε την τελευταία της κινηματογραφική ταινία, η  Kelly έγινε μία από τις πιο αγαπητές ηθοποιούς της εποχής και κέρδισε ακόμα και Oscar καλύτερου γυναικείου ρόλου για το The Country Girl (1954). 

    Εγκαταλείποντας τον χώρο, αφοσιώθηκε στην ζωή της στο πριγκιπάτο του Μονακό, έκανε δυο κόρες και σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το  1982. 

    Η ταινία φυσικά και δεν μπορεί να συμπυκνώσει όλη τη ζωή της ηθοποιού και για αυτό επιλέγει να επικεντρωθεί στο διάστημα μεταξύ του Δεκέμβρη του 1961 έως τον Νοέμβριο του 1962. 

    Πρόκειται για την περίοδο που οι σχέσεις μεταξύ του πριγκιπάτου και της Γαλλίας ήταν τεταμένες γύρω από το θέμα των φόρων. 

    Στις αρχές της δεκαετίας του 60’ θα δούμε το σημαντικό ρόλο που έπαιξε η Grace Kelly στην επίλυση της κρίσης μαζί πάντα με τον σύζυγό της. 

    Φυσικά οι ηθοποιοί που θέλησαν να κερδίσουν το συγκεκριμένο ρόλο και να αποκτήσουν κάτι από το στυλ και την φινέτσα της Grace Kelly, ήταν πολλές. 
    Η Nicole όμως κατάφερε να εκτοπίσει όλες τις υπόλοιπες A-list ηθοποιούς και κέρδισε επάξια τον ρόλο. 

    Είναι η ιδανικότερη επιλογή θεωρώ, καθώς εμφανισιακά, η κλασική ομορφιά της θυμίζει έντονα την εικόνα της Kelly
    Εκτός όμως της εμφάνισης, πιστεύω ότι και ερμηνευτικά θα μπορέσει να ανταπεξέλθει πλήρως και να προσεγγίσει την προσωπικότητα της Kelly, με σεβασμό. 

    Ο σκηνοθέτης της ταινίας θα είναι ο Olivier Dahan, ο οποίος ύστερα από συνάντηση που είχε με την ηθοποιό, πείστηκε ότι η ίδια θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα από κάθε άλλη και συμφώνησε να προχωρήσουν μαζί. 

    Ο Dahan όμως δεν είναι πρωτάρης όσον αφορά την μεταφορά της ζωής ενός πραγματικού καλλιτέχνη στον κινηματογράφο, αφού αυτός ευθύνεται για το εκπληκτικό  La Mome (2007), το οποίο εξιστορούσε την ζωή της κορυφαίας τραγουδίστριας Edith Piaf

    Κατάφερε να προκαλέσει την καλύτερη δυνατή ερμηνεία από την πρωταγωνίστρια του Marion Cotillard
    Η Γαλλίδα ηθοποιός πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες ερμηνείες στην ιστορία του κινηματογράφου, μπήκε στο πετσί του ρόλου, σε βαθμό που πίστευες ότι παρακολουθείς την ίδια την τραγουδίστρια. 

    Σημαντικό μέρος της επιτυχίας αποτέλεσε φυσικά και το μακιγιάζ, που βραβεύτηκε και με Oscar

    Μακάρι λοιπόν το αποτέλεσμα που θα προκύψει από το Grace of  Monaco να είναι αντίστοιχο αυτού του La vie en Rose
    Στους υπόλοιπους ρόλους θα δούμε τον Tim Roth ως πρίγκιπα Rainier, την ισπανίδα ηθοποιό Paz Vega ως Maria Callas (!) και τον Roger Aston-Griffth ως Alfred Hitchcock. 

    Το σενάριο θα επιμεληθεί ο Arash Amel και το έτος κυκλοφορίας της ταινία θα είναι το 2014. 

    Πάντως, όλο και περισσότερες καλές παραγωγές, γίνονται τελευταία, με θέμα κάποιες από τις πιο ισχυρές γυναικείες προσωπικότητες του περασμένου αιώνα.

    Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η αποτύπωση στο κινηματογραφικό πανί της ζωής των  Marilyn MonroeMichelle Williams στο My Week with Marilyn), Margaret Thatcher (η Meryl Streep στο The Iron Lady), καθώς και της πριγκίπισσας Νταϊάνα, της οποίας η βιογραφία γυρίζεται αυτή την περίοδο (Naomi Watts στο Diana).

    Επομένως, μια πληθώρα διαφορετικών ρόλων περιμένουν την Kidman και εκείνη δείχνει να τολμά περισσότερο από ποτέ.


    Όπως δήλωσε και η ίδια σε μια συνέντευξη που έδωσε στο V Magazine το προηγούμενο μήνα (που συνοδευόταν από μια άκρως αποκαλυπτική φωτογράφιση), εκείνη είναι πάντα πρόθυμη να παίρνει ρίσκα, αλλά αυτό εξαρτάται πάντα από τις ευκαιρίες που θα τις δοθούν. 

    Συνοψίζοντας, κάθε κινηματογραφική εμφάνιση της Nicole τα επόμενα χρόνια, θα μονοπωλήσει θετικά τα φώτα της δημοσιότητας και με τις παραπάνω επιλογές, από ότι φαίνεται η ίδια ετοιμάζεται να διανύσει την καλύτερη ίσως δεκαετία της καριέρας της. 
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Nicole Kidman Updates: Stoker, Railway Man, Nymphomaniac, Grace of Monaco Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top