F Van Damme, Adkins και Lundgren στο trailer του Universal Soldier 4 - FilmBoy Van Damme, Adkins και Lundgren στο trailer του Universal Soldier 4 - FilmBoy
  • Latest News

    Van Damme, Adkins και Lundgren στο trailer του Universal Soldier 4

    Γράφει ο Kostas Tsokos.

    Για όσους δεν χορτάσατε Van Damme, Lundgren και Scott Adkins στο Expendables 2, υπάρχουν και οι ...Παγκόσμιοι Στρατιώτες.

    Συμβαδίζοντας με την επικαιρότητα των 2ων Αναλώσιμων, μολις κυκλοφόρησε το trailer του νέου straight-to-dvd sequel των Universal Soldiers, με υπότιτλο Day of Reckoning.

    Τι εστί όμως Παγκόσμιος Στρατιώτης;
    Για πάμε πρώτα σε λίγη προϊστορία.

    Για αρκετούς από εμάς που νοικιάζαμε μικροί τις βιντεοκασέτες με το τσουβάλι, το Universal Soldier (1992) ήταν από εκείνες τις στερεοτυπικές action b-movies με φουσκωτούς υπερ-στρατιώτες ή cyborgs...




    Είχαν πέραση καθώς έμοιαζαν να κλέβουν ιδέες από Terminator, που ήταν και της μόδας, με τα ράφια των βίντεοκλαμπ γεμάτα από δαύτες, γεμίζοντας αργότερα και τα κενά στα βαρετά προγράμματα των ιδιωτικών καναλιών.

    Η συγκεκριμένη όμως ήταν απ'τις καλές, κινηματογραφικές b-movies δράσης με action stars των late 80's-early 90's, ένα στυλ που επανήλθε και στο σήμερα με τα Expendables.

    Διέθετε το χαρακτηριστικό κλίμα hardcore action μπιμουβιάς ενώ είχε και σύγκρουση μεταξύ του ήδη γνωστού κλωτσοπατινάδα Van Damme και της κρεατομηχανής Dolph Lundgren του Rocky 4.

    Μην ξεχνάμε πως μέσω αυτής συστήθηκε ο Roland Emmerich, μελλοντικός σκηνοθέτης των Stargate και Independence Day.

    Παραδόξως, ο Παγκόσμιος Στρατιώτης κατάφερε να γίνει ΚΑΙ franchise (;), σερβίροντας δύο αισχρές direct-to-video συνέχειες στις οποίες δεν έπαιζε καν ο Van Damme και μία αυθεντική κινηματογραφική συνέχεια, το Universal Soldier: The Return.

    Η τελευταία, ουσιαστικά απέκλειε τις βιντεοσύνεχειες αλλά θα ήταν προτιμότερο να είχε κυκλοφορήσει κι αυτή στο βίντεο.

    Σας το λέει ο γράφων με απόλυτα ειλικρινή ψυχικό πόνο, μιας και είχε πληρώσει για να το δει στα σινεμά (σ.σ.: αμαρτίες γυμνασίου, παιδεύουσι πορτοφόλια).


    Επειδή ακόμα και στις βιντεοπεριπέτειες, φαίνεται να έχουν ξεμείνει από ιδέες, θυμήθηκαν μετά από χρόνια και τους Unisols.

    Το παραδοξότερο πως το Universal Soldier: Regeneration(2009), ήταν αρκετά καλό και μια απ'τις ελάχιστες περιπτώσεις αξιόλογων direct to dvd παραγωγών, διαθέτοντας αρκετά πεσιμιστική, gritty ατμόσφαιρα και πρακτικά action stunts χωρίς cgi.

    Επόμενο βήμα θα είναι μια ακόμα συνέχεια με τους ίδιους συντελεστές, δηλαδή John Hyams στην σκηνοθεσία και μια ακόμα επιστροφή για τους Van Damme και Lundgren.

    Μαζί τους απ΄το Regeneration ο νεοφερμένος Andrei Arlovski και ο γιος του Van Damme, Kristopher Van Varenberg.

    Στην καινούρια ντιβιντοσυνέχεια (σ.σ.κατά το παλαιότερον"βιντεοσυνέχεια"), οι αντίπαλοι Luc Deveraux (Van Damme) και Andrew Scott (Dolph Lundgren), χτίζουν τη δική τους νέα τάξη πραγμάτων μεταξύ των Unisols μακριά απ΄την εποπτεία της κυβέρνησης.

    Για να τα καταφέρουν βάζουν τους υπερστρατιώτες σε δοκιμασίες ζωής ή θανάτου για να επικρατήσουν οι δυνατότεροι ενώ ο Luc Deveraux έχει ιδρύσει τη δική του οργάνωση, προσπαθώντας να αφυπνίσει όσους στρατιώτες έχουν ξεμείνει με τα κυβερνητικά, εμφυτεύματα μνήμης στο μυαλό τους.

    Κάπου εκεί θα ανακατευτεί και ο Adkins (Undisputed 2, 3, The Tournament, X-men Origins: Wolverine), για τον οποίο όσο και να έψαξα δεν ξεκαθαρίζει πουθενά τι ρόλο βαράει.

    Το σίγουρο είναι...πως θα βαράει γενικότερα, αλλά τελικά είναι ο καλός που τον κυνηγάνε οι Van Damme-Lundgren ή ο κακός;
    Μάλλον ένα απ΄τα πειράματα που δεν θέλει να ανήκει σε κανέναν.

    Δεν ξέρω για εσάς αλλά ενώ χάρηκα με την προσθήκη του Adkins, φαίνεται να λείπει το γκρίζο κλίμα του προηγούμενου και...πως είναι έτσι ο Van Damme με την καράφλα και το πασαλειμμένο αλεύρι στη μούρη;

    Η κυκλοφορία αναμένεται στις 30 Νοεμβρίου απευθείας σε blu-ray και dvd, αν και κάτι πήρε το μάτι μου για limited προβολή στις ΗΠΑ.

    Μέχρι τότε, δείτε το παρακάτω trailer και αν θέλετε αφήστε γνώμες.

    Universal Soldier 4 trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Van Damme, Adkins και Lundgren στο trailer του Universal Soldier 4 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top