F Dirty Laundry short: Εκπληκτικό fan-made film του Punisher από τον Thomas Jane! - FilmBoy Dirty Laundry short: Εκπληκτικό fan-made film του Punisher από τον Thomas Jane! - FilmBoy
  • Latest News

    Dirty Laundry short: Εκπληκτικό fan-made film του Punisher από τον Thomas Jane!

    Αναδημοσίευση από Heroes For A Day.

    Ένα από τα σημαντικότερα θέματα στο San Diego Comic-Con 2012 δεν αφορούσε κάποια από τις πολύ-αναμενόμενες comic-based ταινίες της επόμενης χρονιάς, ούτε κάποιο panel από κάποιο comic brand name, αλλά ένα μικρό και indie event-ακι που παρέθεσε μια ανεξάρτητη εταιρεία, η RAW Studios, στο panel της οποίας βρέθηκε ο Thomas Jane, ή αλλιώς ο first Punisher, πίσω στο 2004!

    Οκ, η εκδοχή με τον Dolph Lundren, κάνουμε πως δεν συνέβη ποτέ...
    Όχι ότι είναι ότι καλύτερο να θυμόμαστε και τις επόμενες δύο ταινίες!

    Κι αυτό είναι το εκπληκτικό με αυτό το 10-λέπτο fan made φιλμάκι το οποίο σκάρωσε ο Thomas Jane με δυο-τρεις καλλιτέχνες φίλους τους.

    Πως μέσα σε 10 λεπτά κατάφερε να πει και να αποδώσει πολύ καλύτερα, μα πάρα πολύ καλύτερα το πνεύμα και την ουσία του δημοφιλούς anti-hero Frank, από ότι και τα 230 κινηματογραφικά λεπτά που προηγήθηκαν…

    Ο Thomas Jane, για μια 2η φορά, κι ελπίζω όχι τελευταία, ως Frank Castle, είναι λιγομίλητος, σκυθρωπός, βλοσυρός κι από ότι καταλαβαίνουμε αποστασιοποιημένος από τον πόλεμο του με την μαφία. 

    Μέχρι που μια σπίθα έρχεται να ξυπνήσει το μίσος που φωλιάζει μέσα του, την δίψα για τιμωρία σε όσους την αξίζουν.

    Και η σπίθα αυτή έρχεται από το νεαρό παιδάκι που η street gang της γειτονιάς ετοιμάζεται να τον ξυλοφορτώσει, αλλά κυρίως από τον θεό Ron Perlman που ενσαρκώνει έναν βετεράνο πολέμου και νυν ανάπηρο, επειδή πριν 10 χρόνια είχε εμπλακεί σε μια παρόμοια κατάσταση..

    Και την συνέχεια την καταλαβαίνετε, νομίζω: Ένα λουτρό αίματος και μερικά σακατεμένα σώματα!

    Η σκηνοθεσία, για τα δεδομένα ενός fan-made short film, είναι άριστη, χωρισμένη σε τρεις πράξεις, σαν θεατρική παράσταση. 

    Οι σκηνές μάχης στο τελευταίο τρίτο του short είναι απλά οι καλύτερες που έχουμε δει μέχρι τώρα σε ταινία Punisher, ειδικά η χρήση ενός μπουκαλιού Jack ήταν πετυχημένη και πολύ Frank Castle!

    Και οι ερμηνείες των δύο, του Thomas Jane ως Punisher και του Ron Perlman ως του ανάπηρου πολέμου, ήταν αξιοπρεπέστατες. 

    Και άντε για τον Perlman δεν θα είχαμε καμιά αμφιβολία, αλλά ο Thomas Jane με ενθουσίασε με την προσέγγιση του στο ρόλο του χαρακτήρα του Frank Castle.

    Λιγομίλητος, με βλέμμα να σκοτώνει, συγκεντρωμένος στο στόχο του (ακόμα κι αν αυτός είναι το πλύσιμο ρούχων), βίαιος, ψυχρός και αποτελεσματικός, χωρίς ηρωισμούς και παλικαριές (βλέπε 1η ταινία).

    Με την κορυφαία στιγμή να έρχεται στο τέλος:

     “What’s the difference between justice and punishment?

    Με την επιλογή να αφήνεται στα θύματα του πρώην αρχηγού και νυν ανάπηρου αρχηγού της street gang!

    Απλά θεϊκό!

    Πάντως η χαρά μας θα μείνει σε αυτό το short, γιατί όπως δήλωσε και ο Thomas Jane, ο οποίος γύρισε το short χωρίς κάποια σχετική άδεια από την Marvel, γύρισε απλά το φιλμάκι για τους φίλους του Frank Castle.

    Ας ελπίσουμε το επιτυχημένο αυτό fan-made film, να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον για μια τρίτη και φαρμακερή ταινία με τον Punsiher.

    Μέχρι τότε, απολαύστε κι εσείς αυτά τα 10 λεπτά!

    Dirty Laundry short film από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Dirty Laundry short: Εκπληκτικό fan-made film του Punisher από τον Thomas Jane! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top