F Επίσημο teaser trailer του ελληνικού comic based fantasy Ο Αδάμαστος (Indomitable) - FilmBoy Επίσημο teaser trailer του ελληνικού comic based fantasy Ο Αδάμαστος (Indomitable) - FilmBoy
  • Latest News

    Επίσημο teaser trailer του ελληνικού comic based fantasy Ο Αδάμαστος (Indomitable)

    Γράφει ο Kostas Tsokos.

    Πόσο χαιρόμαστε όταν βλέπουμε ελληνικές παραγωγές να προχωράνε με επαγγελματισμό, αγάπη και μεράκι, όσα μέσα κι αν διαθέτουν.

    Και μάλιστα σε είδη, που συνήθως δεν ευδοκιμούν εδώ πέρα, όσο κι αν υπάρχουν αρκετοί φαν.

    Μια τέτοια παραγωγή φαίνεται να είναι και το Dragonphoenix Chronicles: Indomitable, ελληνιστί Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Ο Αδάμαστος και οι δημιουργοί της ταινίας έφεραν πρόσφατα στη δημοσιότητα το πρώτο teaser trailer της επερχόμενης ταινίας.

    Αλλά ας πούμε μερικά λόγια πρώτα για την προϊστορία και τους συντελεστές.




    Πίσω απ'όλα αυτά, κρύβεται για άλλη μια φορά η βραβευμένη, ανεξάρτητη κινηματογραφική ομάδα Underworld Films, με τη ταινία να είναι βασισμένη στην κόμικ σειρά "Dragonphoenix Chronicles" (εκδ. Ψυχής Τα Λαμπυρίσματα) και την ιστορία του Indomitable να διαδραματίζεται 200 χρόνια αργότερα από τα γεγονότα του κόμικ.

    Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Γιάννης Ρουμπούλιας, που ήταν και ένας απ΄τους σεναριογράφους, concept artists και δημιουργούς του κόμικ, γράφει και ερμηνεύει από το 2005 συμμετέχοντας σε διάφορες μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και αυτή θα είναι η 5η συνεργασία με τον σκηνοθέτη Θάνο Κερμίτση.

    Μάλιστα, μία απ΄τις προηγούμενες δουλειές τους, η μικρού μήκoυς war-horror Troglodytes (δείτε την ΕΔΩ) είχε κερδίσει την τιμητική διάκριση Honourable Mention στα Los Angeles Movie Awards.

    Όσο για τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα, αρχικά κυκλοφόρησε το short film Indomitable: Prelude ως ένα δείγμα προώθησης για το τι θα ακολουθούσε στην ταινία (δείτε την ΕΔΩ).

    Η μικρού μήκους ταινία που είχε παρουσιαστεί και στο περασμένο κομιξο-φεστιβάλ ComicDom-Con Athens, γυρίστηκε μέσα σε δύο ημέρες το καλοκαίρι του 2011, με τη συμμετοχή και βοήθεια μελών της ARMA Hellas (Association for Renaissance Martial Arts), οι οποίοι έπαιξαν στην ταινία και δώρισαν στολές, εξοπλισμό και τα συναφή, από την προσωπική τους συλλογή.


    Προσοχή!
    Το φιλμάκι ήταν απλά ένα τεστ για την παραγωγή, για να βρεθεί και οικονομική υποστήριξη απ'όσους το επιθυμούσαν ενώ χρησίμευε και ως δείγμα για το γενικότερο κλίμα του Indomitable.

    Οι σκηνές του δεν θα περιλαμβάνονται σε αυτήν και εκτός του Γιάννη Ρουμπούλια, οι υπόλοιποι ηθοποιοί αποτελούσαν κομπάρσους και όχι κανονικό μέρος του καστ.

    Ο τίτλος και η υπόθεση όμως έχουν σχέση, καθώς εκεί θα δείτε τα γεγονότα πριν το Indomitable και το πως αιχμαλωτίστηκε ο κεντρικός χαρακτήρας Ντράγκαρ.

    Και ερχόμαστε στο Indomitable όπου σύμφωνα με το site της ταινίας '...η ιστορία εκτυλίσσεται στο φανταστικό κόσμο του Elebros, που κυβερνάται από την πανίσχυρή Dragonphoenix Empire.

    Ο Ντράγκαρ είναι ένας βάρβαρος πολεμιστής που έχει πιαστεί αιχμάλωτος από τον έμπορο σκλάβων Φλάβιο και για 4 χρόνια είναι αναγκασμένος να συμμετέχει σε βάναυσους αγώνες, μέσα σε λάκκους και όλα αυτά για το χρήμα και την ευχαρίστηση.

    Η μοίρα θα φέρει τον Ντράγκαρ για άλλη μια φορά κοντά στην πατρίδα του, όταν ο Φλάβιος θα τον οδηγήσει στον αυτοκρατορικό στρατηγό Ακιλόνιο για να συμμετάσχει σε μονομαχίες προς εορτασμό των γενεθλίων της κόρης του, Βαλέριας.

    Όμως ο νους του Ντράγκαρ είναι συνεχώς στην γυναίκα του Μπρέννα που έχει να την δει 4 χρόνια.
    Μόλις του παρουσιάζεται η ευκαρία για απόδραση, παίρνει μαζί του τη κόρη του Ακιλόνιου ως όμηρο.

    Εξοργισμένος με την απαγωγή της κόρης του, ο Ακιλόνιος θα προσπαθήσει να τους εντοπίσει πάση θυσία ...και το κυνήγι αρχίζει.

    Όμως ο Ντράγκαρ είναι αποφασισμένος να γυρίσει στην γυναίκα του και δεν θα τον γονατίσει κανένας κίνδυνος ή δυσκολία.
    Γιατί είναι ...ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ! (Indomitable).
    '

    Μαζί με τον πρωταγωνιστή Γιάννη Ρουμπούλια, θα ερμηνεύσουν οι Κωνσταντίνα Γεωργαντά, Κυριάκος Κορογιάννης, Γεωργία Γιαννακούδη, Γιώργος Μπούγος, 'Αρης Καπλανίδης, Κωνσταντίνα Τάτση και ο σκηνοθέτης/συγγραφέας της ταινίας, Θάνος Κερμίτσης.

    Θα δείτε όμως και μια θεϊκή παρουσία/φυσιογνωμία, που δεν γίνεται να μην θυμάστε από κάπου!
    Ο λόγος για τον ...Μελέτη Γεωργιάδη, που είχαμε δει και στα Το Κακό και Το Κακό Στην Εποχή των Ηρώων και εδώ θα ερμηνεύσει τον Ακιλόνιο.

    Όπως λέγεται θα είναι μια ταινία που θα είναι βασισμένη σε χαρακτήρες, με δράση, δράμα, αρκετές αστείες στιγμές και ενδιαφέροντες χαρακτήρες.

    Οι επιρροές, σύμφωνα με το site της ταινίας και απ'όσα μου είπαν τα παιδιά, περιλαμβάνουν την Οδύσσεια του Ομήρου ενώ σίγουρα θα βοήθησε και η εμφανής αγάπη προς το epic και fantasy σινεμά και ταινίες όπως τo Excalibur, o Κόναν ο Βάρβαρος του Τζον Μίλιους, το Σάρκα και Αίμα του Πολ Βερχόφεν και σίγουρα τα Lord of The Rings.

    Πάντως θέλει σίγουρα πείσμα, υπομονή και πάνω απ'όλα λίγη ...τρέλα για μια τέτοια προσπάθεια.

    Μην ξεχνάτε πως πρόκειται για την πρώτη ελληνική ταινία φαντασίας, βασισμένη μάλιστα σε ελληνικό comic, αλλά και για την πρώτη ελληνική μεγάλου μήκους ταινία που έχει χρηματοδοτηθεί απο το κοινό, μέσω της διεθνούς χρηματοδοτικής πλατφόρμας Indiegogo.


    Δείτε το trailer στη συνέχεια και με την μία θα προσέξετε, πόση προσπάθεια έχει γίνει σε κοστούμια, φωτογραφία και το γενικότερο στήσιμο.

    Αν μη τι άλλο, φαίνεται μια ανεξάρτητη δουλειά που έχει δουλευτεί στο έπακρο για να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

    Ένας συνδυασμός ανεξάρτητου ελληνικού, βασισμένου σε κόμικ και fantasy/sword and sorcery θεματολογίας, δεν είναι κάτι που συναντάς κάθε μέρα!
    Γι'αυτό και μας πορώνουν περισσότερο όλα αυτά!

    Είθε με το καλό να κυκλοφορήσει η ταινία, με οποιοδήποτε τρόπο και μεις εδώ θα είμαστε παιδιά!
    Keep up ...and never give up που λένε!

    Όπως θα έκανε κι ο Αδάμαστος!

    Y.Γ.:Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία τσεκάρετε τα site:

    http://indomitablemovie.wordpress.com
    http://underworldfilms.blogspot.gr/

    και την επίσημη σελίδα στο facebook
    https://www.facebook.com/Indomitable
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Επίσημο teaser trailer του ελληνικού comic based fantasy Ο Αδάμαστος (Indomitable) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top