F Η Πόλη του Χιονιού - Snowtown (The Snowtown Murders) - FilmBoy Η Πόλη του Χιονιού - Snowtown (The Snowtown Murders) - FilmBoy
  • Latest News

    Η Πόλη του Χιονιού - Snowtown (The Snowtown Murders)

    Με δύο βραβεία-ειδικές μνείες στο φεστιβάλ των Καννών το 2011 και δεκάδες βραβεύσεις στις κινηματογραφικές απονομές της χώρας του, το Αυστραλιανό Snowtown είναι καταδικασμένο να συγκριθεί με το καταπληκτικό Animal Kingdom του 2010.

    Όχι μόνο επειδή οι δύο ταινίες έρχονται από την Αυστραλία, αλλά και γιατί και οι δύο εξερευνούν θέματα εγκληματικότητας και δολοφονιών, της οικογένειας και της κοινότητας, και ασχολούνται με ένα αγόρι στην ενηλικίωση που περιβάλλεται από τις χειρότερες πιθανές επιρροές.

    Για να είμαι ειλικρινής, δεν θα έμενα έκπληκτος αν μάθαινα ότι πτυχές των δολοφονιών του Snowtown χρησίμευσαν ως πηγή έμπνευσης για το Animal Kingdom.
    Τόσο κοντά βρίσκονται.

    Το Snowtown είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Justin Kurzel και είναι ένα έντονο θρίλερ / δράμα που αφηγείται το ξεφάντωμα δολοφονιών που υποκινήθηκε από τον John Justin Bunting, τον πιο παραγωγικό serial killer της Αυστραλίας μέχρι σήμερα...




    Η ταινία επικεντρώνεται στον 16χρονο Jamie Vlassakis (Lucas Pittaway), ο οποίος ζει με τη μητέρα του, Elizabeth (Louise Harris) και τους δυο μικρότερους αδερφούς του, τον Alex και τον Nicholas (Matthew και Marcus Howard), σε ένα σπίτι εργατικών κατοικιών στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας Adelaide.

    Ο Jamie λαχταρά να αποδράσει από τη βία και την απελπισία που τον περιβάλλει, μέχρι που φτάνει ο χαρισματικός John Bunting (Daniel Henshall).

    Καθώς ο John περνά όλο και περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του Jamie, η Elizabeth και τα αγόρια της αρχίζουν να βιώνουν μια σταθερότητα και την αίσθηση της οικογένειας που δεν είχαν γνωρίσει ποτέ. 


    Ο John κινείται από το ρόλο του προστάτη του Jamie σε εκείνη του μέντορα, και ο ευαίσθητος έφηβος, ο οποίος όπως ισχυρίζεται η ταινία έχει σωματικά και σεξουαλικά κακοποιηθεί από τα μέλη της οικογένειάς του και από τους γείτονές, βλέπει τον Bunting ως πατρική φιγούρα.

    Σαν γιος που μιμείται τον πατέρα του, ο Jamie σύντομα αρχίζει να αποκτά κάποια από τα χαρακτηριστικά και τις πεποιθήσεις του John, καθώς ξοδεύει όλο και περισσότερο χρόνο μαζί με αυτόν και την επίλεκτη ομάδα των φίλων του.

    Και όταν αρχίζει η ‘σταυροφορία’ τους εναντίον των παιδεραστών και των ομοφυλοφίλων, ο ευάλωτος Jamie Vlassakis παίρνει μέρος σε εγκλήματα μίσους με ιδεολογικά κίνητρα.

    Στη πραγματική ζωή, ο Vlassakis καταδικάστηκε σε 4 φορές ισόβια για 4 δολοφονίες, ενώ ο εγκέφαλος Bunting 11 φορές ισόβια, χωρίς δικαίωμα αναστολής.

    Το Snowtown (γνωστό και ως The Snowtown Murders) έχει καταπληκτικές κριτικές και προβλήθηκε και στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το Νοέμβρη του 2011 (με τον ελληνικό τίτλο Η Πόλη του Χιονιού).

    Στην Αμερική προβλήθηκε σε ελάχιστες αίθουσες στις 2 Μαρτίου.

    Snowtown trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η Πόλη του Χιονιού - Snowtown (The Snowtown Murders) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top