F 12 Νεκροί και 59 τραυματίες στην πρεμιέρα του Dark Knight Rises! - FilmBoy 12 Νεκροί και 59 τραυματίες στην πρεμιέρα του Dark Knight Rises! - FilmBoy
  • Latest News

    12 Νεκροί και 59 τραυματίες στην πρεμιέρα του Dark Knight Rises!

    Γράφει ο Kostas Tsokos.

    Τραγικό έως ανατριχιαστικό, οι πρώτες λέξεις που μου ήρθαν στο μυαλό.
    Τι άλλο να νιώσεις ή να σκεφτείς, όταν ανοίγεις ένα πρωινό το pc και αντικρύζεις σε όλα τα ιντερνετικά μίντια, τέτοιες ειδήσεις;

    12 άνθρωποι σκοτώθηκαν (ανάμεσα τους και ένα κοριτσάκι 6 χρονών!) ενώ άλλοι 59 τραυματίστηκαν.

    Αυτός ήταν ο απολογισμός μέχρι στιγμής.
    Και όλα αυτά που και για ποιο λόγο;

    Άβυσσος η ψυχή του ζώου που λέγεται άνθρωπος.
    Και να με συγχωρούν τα ζώα που τα προσέβαλα κατ'αυτόν τον τρόπο.

    Σύμφωνα με τα διάφορα νεότερα και updates που μας έρχονταν συνεχώς απ'τα ComingSoon και το αδερφικό του site superherohype, μαζέψαμε τις εξής πληροφορίες.




    Ήταν μεσάνυχτα Παρασκευής στην Aurora, προάστιο του Ντένβερ που βρίσκεται στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

    Ο χώρος ήταν στο multiplex Century, συστεγασμένο σε εμπορικό κέντρο και κατά την διάρκεια της πρώτης μεταμεσονύχτιας προβολής του Dark Knight Rises.

    Γύρω στις 00.30 και περίπου 20 λεπτά αφότου είχε αρχίσει η ταινία, ένας νεαρός άντρας φορώντας μάσκα αερίων, αρχικά έριξε ένα δοχείο φυσικού αερίου κατά τη ρίψη του οποίου ακούστηκε ένα σφύριγμα και μετά άνοιξε πυρ ενάντια στο πλήθος που είχε γεμίσει την αίθουσα, πυροβολώντας αδιακρίτως και ασύστολα.

    Το γεγονός ήταν τόσο φρικιαστικά απρόσμενο που ακόμα και αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως δεν κατάλαβαν αμέσως ότι επρόκειτο για αληθινούς πυροβολισμούς.

    Αρχικά πίστεψαν πως ο θόρυβος ακουγόταν από ταινία που παιζόταν σε διπλανή αίθουσα ή νόμιζαν πως επρόκειτο για κάποιου είδους τρικ/εορτασμού για την πολυαναμενόμενη ταινία.


    Η περιοχή περιμετρικά του κινηματογράφου είχε αποκλειστεί ενώ ένας όροφος του εμπορικού κέντρου μετατράπηκε σε αυτοσχέδιο σταθμό παροχής πρώτων βοηθειών.

    Τελικά οι φήμες για άλλους δύο ένοπλους ως πιθανά εμπλεκόμενους δεν ευσταθούσαν ενώ ο δράστης είχε αφήσει παρκαρισμένο και ένα αμάξι που θα πυροδοτούσε εκρηκτικό μηχανισμό.

    Ακολούθησαν δηλώσεις της Warner Bros, του σκηνοθέτη και του πρωταγωνιστή της ταινίας, αλλά και του προέδρου των ΗΠΑ.

    Αρχικά η Warner, όπως και τα υπόλοιπα στούντιο, από σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων, δεν πρόκειται να βγάλουν στη δημοσιότητα τα νούμερα εισπράξεων του περασμένου τριημέρου.

    Αφότου λοιπόν ανέβαλε προσωρινά κάθε πρεμιέρα και συνέντευξη τύπου στο Παρίσι αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές και χώρες του κόσμου, έκανε τις εξής δηλώσεις:

    "Είμαστε βαθειά λυπημένοι γι'αυτό το σοκαριστικό περιστατικό και θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τις οικογένειες και τα προσφιλή πρόσωπα των θυμάτων, σε αυτή την τραγική στιγμή. "

    Ο σκηνοθέτης Christopher Nolan μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός, δήλωσε με τη σειρά του συντετριμμένος:

    "Μιλώντας και εκ μέρους όλου του καστ και επιτελείου, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά θλίψη μας για την παράλογη τραγωδία, που έπληξε ολόκληρη την κοινότητα της Aurora.Δεν γνώριζα τίποτα για κανένα από τα θύματα, παρά μόνο πως ήταν εκεί αργά το βράδυ για να δουν απλά μια ταινία.
    Πιστεύω ότι οι ταινίες και ειδικά οι αμερικάνικες, είναι μία από τις μεγαλύτερες μορφές τέχνης και η εμπειρία που μοιράζεσαι βλέποντας μια ιστορία να ξεδιπλώνεται στην οθόνη, είναι ένας διασκεδαστικός όσο και σημαντικός τρόπος για να περάσεις την ώρα σου.
    Ο κινηματογράφος είναι σαν το σπίτι μου και η ιδέα ότι κάποιος θα παραβίαζε με τόσο αβάσταχτα άγριο τρόπο ένα μέρος που σε γεμίζει αθωότητα και ελπίδα, είναι καταστροφικό για μένα.
    Ότιδήποτε και να πει κάποιος από μας, δεν μπορεί να εκφράσει επαρκώς τα συναισθήματα μας για τα αθώα θύματα αυτού του φοβερού εγκλήματος, αλλά οι σκέψεις μας είναι μαζί τους και στις οικογένειες τους."


    Ο πρωταγωνιστής Christian Bale συνέχισε ολιγομίλητος, προσθέτοντας:
    "Δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις ο τρόμος που νιώθω.
    Σίγουρα δεν μπορώ να καταλάβω πλήρως τον πόνο και την θλίψη των θυμάτων και των αγαπημένων τους προσώπων, αλλά η καρδιά μου είναι μαζί τους."

    Για να δούμε τι είχε να δηλώσει και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα για το περιστατικό:

    "Η Μισέλ κι εγώ είμαστε συγκλονισμένοι και λυπημένοι από τους τρομακτικούς και τραγικούς πυροβολισμούς στο Κολοράντο.Οι ομοσπονδιακές και τοπικές αρχές επιβολής του νόμου, ακόμη προσπαθούν να ανταποκριθούν για το γεγονός και από τη Διοίκηση μου θα κάνουμε ότι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τον λαό της Aurora, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή.
    Έχουμε δεσμευτεί να φέρουμε τον υπεύθυνο ενώπιον της δικαιοσύνης, διασφαλίζοντας την ασφάλεια του λαού μας και φροντίζοντας για όσους έχουν τραυματιστεί.
    Όπως κάνουμε όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τόσο σκοτεινά γεγονότα, θα αντιμετωπίσουμε την πρόκληση ενωμένοι όλοι μαζί, σαν μια αμερικάνικη οικογένεια."

    Η αστυνομία συνέλαβε τελικά το δράστη, λίγα λεπτά αφότου έλαβαν την πρώτη επείγουσα κλήση και όπως είπαν δεν αντιστάθηκε.

    Τελικά επρόκειτο για τον 24χρονο ντόπιο James Holmes, με τα ABC News να αναφέρουν πως φορούσε επίσης ένα αλεξίσφαιρο και βαστούσε συνολικά τριών ειδών όπλα, ένα στρατιωτικού τύπου AR-15 τυφέκιο, μια καραμπίνα και δύο περίστροφα.

    Σε άλλες πηγές αναφέρθηκε πως εκτός της μάσκας αερίου, ήταν ντυμένος απ΄τη κορφή ως τα νύχια με μαύρο βαλλιστικό εξοπλισμό συμπεριλαμβανομένου κράνους, γιλέκου, κολάν και ενός προστατευτικού της βουβωνικής χώρας, με τα ABC News να προσθέτουν πως ήταν ντυμένος όπως ο Joker απ΄την προηγούμενη ταινία της σειράς, Dark Knight.


    Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου στις Αρχές και όπως εξομολήγηθηκε ο αστυνομικός επιθεωρητής του NYPD Ray Kelly, αυτοαποκαλέστηκε "The Joker" έχοντας βάψει και τα μαλλιά του κατά πανομοιότυπο τρόπο ενώ τις λεπτομέρειες για την αλά Joker αμφίεση επιβεβαίωσαν και δύο ομοσπονδιακοί αστυνομικοί.

    Προφανώς η αμφίεση ήταν το εσωτερικό περίβλημα, με τα υπόλοιπα να αποτελούν την εξωτερική προστασία.

    Τα τελευταία νέα μέσω lay-out.gr, αναφέρουν πως δεκάδες αστυνομικοί και πυροσβέστες βρήκαν και εισήλθαν στο σπίτι του παράφρονα που ήταν και αυτό παγιδευμένο με εκρηκτικά, με τις πρώτες πληροφορίες  να λένε πως κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον πρώτο εκρηκτικό μηχανισμό ενώ υπήρχε και δεύτερος.

    Ο Holmes του οποίου τα κίνητρα δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα, λέγεται πως ήταν η κλασική περίπτωση άρρωστου ψυχικά ατόμου, που απλά έψαχνε την ευκαιρία ενός μεγάλου γεγονότος που θα μάζευε κόσμο, για να προβεί σε αυτές τις ειδεχθείς πράξεις.

    Τα μόνα που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής ήταν πως τον προηγούμενο μήνα, τον είχαν αποσύρει από ένα διδακτορικό νευροεπιστημονικό πρόγραμμα στο πανεπιστήμιο του Κολοράντο.

    Πριν προχωρήσουμε σε σχολιασμό, να σας πούμε πως τα θύματα τελικά αναγνωρίστηκαν και ήταν οι:

    Jessica N. Ghawi,ετών 24
    Veronica Moser-Sullivan,ετών 6
    John T. Larimer,ετών 27
    Alexander J. Boik,ετών 18
    Jesse E. Childress,ετών 29
    Jonathna T. Blunk,ετών 26
    Rebecca Ann Wingo,ετών 32
    Alex M. Sullivan,ετών 27
    Gordon W. Cowdon,ετών 52
    Micayla C. Medek,ετών 23
    Alexander C. Teves,ετών 24
    και Matthew R. McQuinn ετών 27

    Ο Alex Sullivan εκείνο το βράδυ ακριβώς έκλεινε τα 27 του ενώ η μητέρα της μικρής Veronica νοσηλεύεται ακόμα με βαριά τραύματα σε λαιμό και κοιλιά.

    Τραγικός απολογισμός αν σκεφτούμε κιόλας, πως οι άνθρωποι είχαν απλά βγει έξω για να παρακολουθήσουν μια ταινία.


    Οι οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τις ευχές, τις προσευχές και το γενικότερο ενδιαφέρον όλου του κόσμου.

    Και από κει και πέρα, για εκείνους η ζωή 'συνεχίζεται'.

    Σκεφτείτε λοιπόν, πόσο εύκολο είναι να πεθάνει απ΄το πουθενά νεαρός κόσμος.
    Συνδέστε το και με το πόσο εύκολο είναι αυτός ο νεαρός κόσμος, να βρει και να αγοράσει φουλ στολές και οπλικό εξοπλισμό.

    Σύμφωνα και με πληροφορίες που έστειλε ο Κωνσταντίνος Χατζηπαπάς, το σινεμά βρίσκονταν μόλις 12 μίλια μακριά από το Columbine High, όπου το 1999 είχε συμβεί μια άλλη γνωστή τραγωδία, όταν δύο μαθητες μπήκαν στο σχολείο και σκότωσαν 12 συμμαθητές τους.

    Όπως μου είπε και ο ίδιος, το'χει η περιοχή.
    Προσωπικά, πιστεύω πως μαλλον το χει η Αμερική και ο άνθρωπος γενικότερα.

    Αλλά αφού ο Μπάρακ, θα βγει και θα τονώσει ενωτικά το εθνικοπατριωτικό αμερικανικό ιδεώδες, όλα καλά.
    Το έκανε το έργο του.

    Κάτι τέτοιες στιγμές είναι να αναρωτιέσαι πραγματικά, αν είμαστε τα χειρότερα ζώα πάνω στον πλανήτη και αν πρέπει να σιχαίνεσαι τον εαυτό σου που γεννήθηκες άνθρωπος.

    Τα είπε και ο Nolan, για το πως είναι δυνατόν να στιγματίζονται από δολοφονίες, ακόμα και οι πιο αγνές διέξοδοι του ανθρώπου.

    Σκεφτείτε πως πριν τέσσερα χρόνια και μήνες πριν κυκλοφορήσει το Dark Knight, μαθαίναμε για έναν αδικοχαμένο ηθοποιό τον Heath Ledger.

    Όμως όσο νέος κι αν ήταν, στην τελική ήταν δική του επιλογή να δώσει τέλος στη ζωή του..

    Εδώ τι να πούμε, όταν σκοτώνονται με το έτσι θέλω 6χρονα παιδιά και άλλοι τόσοι νέοι και αθώοι άνθρωποι, σε μια απλή έξοδο για σινεμά;
    Και επειδή έτσι αποφάσισε ένας τρελός;


    Τότε στο Columbine τους έφταιγε ο Marilyn Manson, επειδή δύο ψυχοπαθείς loosers με προφανέστατο κατεστραμμένο ψυχολογικοκοινωνικό υπόβαθρο, έτυχε να ακούν τη μουσική του.

    Τώρα τι θα κάνουν;
    Θα προσπαθήσουν να συνδέσουν τις δύο τελευταίες ταινίες ενός κόμικ ήρωα;

    Και ως παντογνώστες και πάνσοφοι φωστήρες, θα βγάλουν πάλι τα συμπεράσματα τους και θα τους φταίνε πάλι οι ταινίες, οι μουσικές και τα βιντεογκέιμς;

    Το ίδιο το σύστημα που καλλιεργεί παγκοσμίως αμόρφωτους, πεινασμένους, ψυχασθενείς, που μπορούν για πλάκα να ψωνίσουν όπλα ακόμα και στο μίνι μάρκετ, θα αλλάξει;

    Ή στα δύσκολα θα αρκούν οι συμπονετικές 'αμερικανιές' ενός προέδρου και αφού έχει σκοτωθεί πρώτα όλος ο κόσμος;

    Στην τελική το θέμα δεν είναι ούτε η Αμερική, ούτε αν θα πουν κακά λογάκια για τα μέσα ψυχαγωγίας και το πως ξεδίνει ο καθένας στον ελεύθερο του χρόνο.

    Γιατί αυτά γίνονταν, γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται, αυτό δεν χωράει αμφιβολία.

    Απλά θα φτάσουμε στο σημείο ως άνθρωποι, να μας κυριαρχεί τόσο πολύ η τρομολαγνεία και να βλέπουμε παντού φαντάσματα γύρω μας.
    Ακόμα και σε μια αθώα, χαλαρή έξοδο για σινεμά.

    Εκεί έχουμε φτάσει.

    Για το τέλος, να με συγχωρείτε αν το κείμενο διαμόρφωσε έναν υπερβολικά προσωπικό τόνο.
    Το θέμα δεν είναι να λέμε για τους 'κακούς' αμερικάνους, γιατί γενικά συμβαίνουν διάφορα στον κόσμο.

    Αλλά δεν είναι τυχαίο που τόσο απρόσμενα φρικιαστικά γεγονότα, ξεπηδούν πολλές φορές από κει.

    Από κει και πέρα, σίγουρα δεν θα ευχόσουν ούτε στον χειρότερο εχθρό σου να πάθει κάτι.

    Όσοι όμως φταίξανε, ο δράστης, το σύστημα που του πουλάει όπλα και όσοι είναι υπεύθυνοι σε κείνη την χώρα για νόμους και συναλλαγές-ανταλλαγές οπλισμών, δεν νομίζω να τους αξίζει κάτι λιγότερο από αργό και βασανιστικό θάνατο.

    Τα βαθειά και ειλικρινή μας συλληπητήρια για τις αθώες αυτές ψυχές.


    Παρακάτω θα δείτε ένα video στο οποίο ο δράστης μιλούσε ως μαθητής, 6 χρόνια πριν.


    Watch More News Videos at ABC
    2012 Presidential Election
    Entertainment & Celebrity News
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 12 Νεκροί και 59 τραυματίες στην πρεμιέρα του Dark Knight Rises! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top