F Horror reviews: Wreckage, Episode 50, Frankenstein (1931), The Thing (1982) - FilmBoy Horror reviews: Wreckage, Episode 50, Frankenstein (1931), The Thing (1982) - FilmBoy
  • Latest News

    Horror reviews: Wreckage, Episode 50, Frankenstein (1931), The Thing (1982)

    Από τότε που τα επεισόδια του Horror Trailer Park απέκτησαν καθημερινή 'εκπομπή' στο νέο μέλος του FilmBoy Network, το FilmBoy συνεχίζει κάθε Τετάρτη να παρουσιάζει τα τέσσερα σπουδαιότερα review ταινιών τρόμου, όπως αυτά παρουσιάστηκαν στο Horrorant.


    Wreckage review

    Διαβάζοντας το tagline στο poster του Wreckage ('The spare parts may be your own') θα πίστευε κανείς ότι πρόκειται για μια μάλλον torture porn ταινία, όπως φυσικά κάθε ταινία που έχει τη λέξη 'parts' οπουδήποτε στο promo υλικό του - poster ή trailer.

    Όμως δεν είναι.
    Η σημασιολογία της λέξης εδώ, έχει να κάνει περισσότερο με την τοποθεσία που εξελίσσεται σχεδόν ολόκληρη η ταινία - μια μάντρα αυτοκινήτων.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.



    Classic: Frankenstein (1931)

    "It's alive, it's alive. IT'S ALIVE!"

    Αυτή η ατάκα είναι μία από τα πολλά icon πράγματα που δημιούργησε αυτή η θαυμάσια ταινία του James Whale, 81 χρόνια πριν!

    Λίγες εικόνες από τον περασμένο αιώνα είναι τόσο παγκοσμίως αναγνωρίσιμες στο κοινωνικό υποσυνείδητο.

    Αν σας πουν για επίπεδο κεφάλι, ένα ζευγάρι βίδες στο λαιμό και αυτό τον τόνο του δέρματος που κυμαίνεται από γκρι σε πράσινο, θα πείτε αμέσως 'Frankenstein'.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.



    Episode 50 review

    Αν το Grave Encounters είναι το καλύτερο, τρομακτικότερο, εξυπνότερο και πιο 'γεμάτο' found footage τη φετινή χρονιά μέχρι τώρα, το Episode 50, που έχει την ίδια ακριβώς υπόθεση, μάλλον αποτελεί το πολικό αντίθετο όσον αφορά την αποτελεσματικότητα του, την εξυπνάδα του και τη πληθωρικότητα του.

    Ακόμα χειρότερα, η ταινία θέλει να λέγεται found footage αλλά δεν είναι, καθώς σε μεγάλο μέρος του είναι γυρισμένο και μονταρισμένο κανονικά, με σενάριο, φωτογραφία κλπ.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.



    Classic: The Thing (1982)

    To 1982 , ο John Carpenter ύστερα από την επιτυχία που γνώρισε με τη Νύχτα Με Τις Μάσκες, την Ομίχλη και την Απόδραση Στη Νέα Υόρκη, αποφάσισε να αφήσει προσωρινά πίσω τις b- movie συμβάσεις στις οποίες είχε δομήσει τη μέχρι τότε καριέρα του και να συνεργαστεί για πρώτη φορά με ένα μεγάλο στούντιο.

    Λίγο η μεγάλη απήχηση που είχε εκείνη την περίοδο το είδος της επιστημονικής φαντασίας (Alien, Blade Runner), λίγο η αγάπη του για τα παλιά φιλμ που τον μύησαν στον κόσμο της, τον ώθησαν να προτείνει τη διασκευή μιας ιδιαίτερα αγαπημένης του ταινίας, φανερώνοντας  παράλληλα την πρόθεση του να της προσδώσει πιο φιλόδοξες διαστάσεις.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Horror reviews: Wreckage, Episode 50, Frankenstein (1931), The Thing (1982) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top