F Το δυστοπικό βιβλίο '1984' του George Orwell ξανά στη μεγάλη οθόνη; - FilmBoy Το δυστοπικό βιβλίο '1984' του George Orwell ξανά στη μεγάλη οθόνη; - FilmBoy
  • Latest News

    Το δυστοπικό βιβλίο '1984' του George Orwell ξανά στη μεγάλη οθόνη;

    Γράφει ο Kostas Tsokos.

    Όπως φαίνεται, η φρενιτιώδης εισπρακτική επιτυχία του νεανικού Hunger Games θα φέρει πάλι στη μόδα τα sci-fi δυστοπικού μέλλοντος.

    Όχι, μην περιμένετε καμιά καινούρια ορίτζιναλ ιστορία γιατί άλλο ένα κλασικό και διαχρονικό sci-fi ετοιμάζεται να γνωρίσει την νέα, remake εκδοχή του.

    Η Imagine Entertainment του παραγωγού Brian Grazer και του σκηνοθέτη Ron Howard σε συνεργασία με την LBI Entertainment, θα αναλάβουν να μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη το 1984.

    Βασισμένη στο βιβλίο '1984' του George Orwell, κυκλοφορίας 1949, αποτελεί μία απ΄τις διασημότερες και επιδραστικότερες ιστορίες ολοκληρωτικού δυστοπικού sci-fi μέλλοντος.

    Η ιστορία περιείχε ...


    ...αρκετές γκρίζες, σκοτεινές και πεσιμιστικές γωνίες.
    Πιο συγκεκριμένα, αφορούσε τον μελλοντικό κόσμο Oceania, μια δυστοπική κοινωνία συνεχώς εβρισκόμενη σε πόλεμο με 'αόρατους' εχθρούς τόσο στο εσωτερικό της όσο και έξω από αυτήν.

    Ο σεβασμός στην ατομικότητα και ιδιωτική ζωή έχει πάει στράφι μιας και θεωρούνται παράνομα ενώ βρίσκεται συνέχεια ελεγχόμενη από τον πανταχού παρόντα δικτάτορα, Big Brother.

    O Orwell το έγραψε τότε ως αλληγορία για την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας και της ακόμα και σήμερα δυνατής Σοβιετικής Ένωσης.

    Η προηγούμενη ταινία ήταν το κλασικό 1984 του...1984 (σ.σ.:άααντε!), απ'τον σκηνοθέτη Michael Radford με πρωταγωνιστές τους θρυλικούς John Hurt ως Winston Smith και Richard Burton ως συμπρωταγωνιστής O'Brien.

    Για το remake δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανάμιξη ηθοποιών ή σκηνοθέτη.

    Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι η Imagine συνομίλησε με τον street artist Shepard Fairey, γνωστού για το iconic poster "Hope", μέρος καμπάνιας για τον Μπάρακ Ομπάμα.

    Εδώ μάλλον θα διατελέσει παραγωγός αλλά ίσως και να βοηθήσει στο design της ταινίας.

    Όσο για τη φήμη περί Shia LeBeouf, δεν ξέρω για σας αλλά ...ευελπιστώ να μείνει φήμη.

    Μέχρι τότε ας ξεστραβωθούμε διαβάζοντας το βιβλίο και βλέποντας την προηγούμενη ταινία.
    Αν και η πραγματικότητα αυτή έχει ήδη πραγματοποιηθεί...
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το δυστοπικό βιβλίο '1984' του George Orwell ξανά στη μεγάλη οθόνη; Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top