F Sundance 2012: Κι άλλοι αθώοι στη φυλακή στο trailer του West of Memphis - FilmBoy Sundance 2012: Κι άλλοι αθώοι στη φυλακή στο trailer του West of Memphis - FilmBoy
  • Latest News

    Sundance 2012: Κι άλλοι αθώοι στη φυλακή στο trailer του West of Memphis

    Γράφει ο Νεκτάριος Αντωνιάδης.

    Sundance Festival. Ή αλλιώς ο οργασμός του ντοκυμαντέρ.
    Άκρως ενδιαφέρουσα συμμετοχή το παρακάτω που τιτλοφορείται West Of Memphis.

    H ιστορία των τριών εφήβων, Damien Echols, Jason Baldwin και Jessie Misskelley οι οποίοι κατηγορήθηκαν για την τελετουργική δολοφονία τριών οκτάχρονων μικρών παιδιών το 1993, στην μικρή πόλη West Of Memphis που βρίσκεται στην πολιτεία Αρκάνσας των ΗΠΑ.

    Για όσους έχουν δεί την πάρα πολύ πρόσφατη τριλογία Paradise Lost των Joe Berlinger και Bruce Sinofsky, αμέσως θα αντιληφθούν ότι πρόκειται για την ίδια ακριβώς ιστορία. 

    Να σημειωθεί ότι η ολοκλήρωση του Paradise Lost, συνέπεσε με την απελευθέρωση των τριών δολοφόνων από την φυλακή έπειτα από 18 χρόνια κράτησης.

    Ο πολύς ο λόγος και η αφορμή που τούτο το  ντοκιμαντέρ θα τραβήξει τα βλέμματα πολλών, τόσο στο Sundance αλλά και γενικότερα, είναι το γεγονός ...



    ...πως οι υποτιθέμενοι δολοφόνοι είναι αθώοι και καταδικάστηκαν άδικα, με αποτέλεσμα να παραμείνουν έγκλειστοι για 18 ολόκληρα χρόνια.

    Η υποψήφια παλαιότερα για oscar σκηνοθέτης Amy Berg, υπογράφει τούτο το φίλμ και μας υπόσχεται μία διαφορετική ματιά από το νωπό ακόμη Paradise Lost.

    Ενώ η προαναφερθείσα τριλογία αφηγείται ουσιαστικά την ιστορία των τριών αυτών παιδιών, το West Of Memphis ρίχνει βάρος στην αστυνομική έρευνα και όλα τα παρελκόμενα, από την ακροαματική διαδικασία, έως τον σωφρονισμό των υποτιθέμενων ενόχων. 

    Η σκηνοθέτις θέλει να αποδείξει το κατάφωρο αυτό λάθος του σωφρονιστικού συστήματος με τεκμηριωμένα στοιχεία και να φωτίσει την πραγματική αλήθεια.

    Αναμένουμε με απαιτητικό ενδιαφέρον την πλήρη προβολή του φίλμ αυτού. 
    Η αλήθεια είναι ότι θυμίζει λίγο το επίσης πρόσφατο Into The Abyss του Werner Herzog, τουλάχιστον ώς προς τον τρόπο που ξεδιπλώνεται σεναριακά.

    Αλλά το γεγονός πως την παραγωγή έχει επιμεληθεί ο εκλεκτός κύριος Peter Jackson (ο οποίος είναι και ένθερμος υποστηρικτής της αθωότητας των τριών εφήβων), σίγουρα αυξάνει τα ποιοτικά standards παράλληλα με τις προσδοκίες μας.

    Το West Of Memphis  θα πραγματοποιήσει παγκόσμια πρεμιέρα στις 20 Ιανουαρίου στο Sundance και θα έχει ακόμα τέσσερεις πρόσθετες προβολές κατά την διάρκεια του φεστιβάλ.

    Το trailer κυκλοφόρησε για τις ανάγκες του φεστιβάλ και μπορείτε να το δείτε στη συνέχεια.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Sundance 2012: Κι άλλοι αθώοι στη φυλακή στο trailer του West of Memphis Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top