F Οι 13 Πιο Αναμενόμενες ταινίες στο φεστιβάλ του Sundance 2012 (Updated) - FilmBoy Οι 13 Πιο Αναμενόμενες ταινίες στο φεστιβάλ του Sundance 2012 (Updated) - FilmBoy
  • Latest News

    Οι 13 Πιο Αναμενόμενες ταινίες στο φεστιβάλ του Sundance 2012 (Updated)

    Γράφει ο Νεκτάριος Αντωνιάδης.

    Με το Sundance να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη χιονισμένη πόλη της Utah μέχρι και τις 29 Ιανουαρίου οπότε και πέφτει η αυλαία, θα επιχειρήσουμε να προτείνουμε 13 ταινίες οι οποίες θεωρητικά θα έχουν τo μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο φεστιβάλ αλλά και σε  προσέλευση θεατών σε περίπτωση διανομής αυτών. 

    Ταινίες που ήδη έχουν προσελκύσει κάποιο ενδιαφέρον, το buzz τους είναι καλό και σίγουρα θα μας απασχολήσουν τη φετινή χρονιά.

    Έχοντας να επιλέξουμε από μία πληθώρα αξιόλογων φίλμ, παρακάτω παραθέτουμε τα 13 ποιο αναμενόμενα από αυτά.
    Ξεκινάμε?


    Robot and Frank 

    Σκηνοθεσία: Jake Schreier

    Ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης Jake Schreier μας υπόσχεται ένα άκρως δυνατό sci-fi φίλμ στο οποίο ο πολύ αγαπημένος μου Frank Langella υποδύεται έναν ηλικιωμένο γέρο ο οποίος λαμβάνει φροντίδα από ένα ρομπότ προορισμένο για την χρήση αυτή. 

    Παρόλο που δεν ακούγεται καινούρια η ιδέα, το Robot And Frank υπόσχεται μία ευχάριστη δραματική κομεντί με συμμετοχές των James Marsden, Liv Tyler και Susan Sarandon.


    Save the Date
    Σκηνοθεσία: Michael Mohan


    Ο σχετικά άγνωστος σκηνοθέτης αλλά και σεναριογράφος Michael Mohan, αφηγείται την ιστορία δύο αδερφών, οι οποίες προσπαθούν να βρουν μία πειστική απάντηση στα αιώνια ερωτικά μπερδέματα που αντιμετωπίζουν αλλά και στον σωστό τρόπο με τον οποίο θα καταφέρουν επιτυχώς να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. 

    Τις δύο αδερφές υποδύονται οι Alison Brie και  Lizzy Caplan και το cast συμπληρώνεται από τους Martin Starr, Geoffrey Arend και Mark Webber
    Πάντως να πούμε ότι το poster-άκι της ταινίας μας έψησε ήδη να το δούμε.


    This Must Be The Place
    Σκηνοθεσία: Paolo Sorrentino


    Έχω την εντύπωση πώς είναι μία από τις πιο αναμενόμενες ταινίες του Sundance, όχι τόσο για το σενάριο του, αλλά για την μεταμόρφωση του Sean Penn σε goth rock frontman συγκροτήματος.

    Όσο για το σενάριο του, όπως σας είχαμε ενημερώσει στα κινηματογραφικά νέα του Filmboy, αυτό αναφέρεται σε έναν ροκ τύπο με αρκετό μακιγιάζ και lipstick, ο οποίος ψάχνει να υλοποιήσει την τελευταία επιθυμία του μελλοθάνατου πατέρα του και που δεν είναι άλλη από το να βρεί τον βασανιστή του σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης του Auschwitz!

    Ο σκηνοθέτης Paolo Sorrentino κάνει το ντεμπούτο του στην Βορειοαμερικάνικη αγορά μέσω της προβολής αυτής της ομολογουμένως μυστήριας ταινίας.



    Arbitrage
    Σκηνοθεσία: Nicholas Jarecki


    Με τον σκηνοθέτη Nicholas Jarecki να πραγματοποιεί το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, το Arbitrage είναι ένα επίσης αναμενόμενο θρίλερ το οποίο αναφέρεται στην συνεχή αλλαγή του παγκόσμιου οικονομικού σκηνικού. 

    Ο Richard Gere, υποδύεται τον Robert Miller ο οποίος είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. 
    Αλλά όπως πάντα πίσω από τα φαινομενικά απλά πράγματα κρύβονται κάποιες αλήθειες που απειλούν να έρθουν στην επιφάνεια εάν δεν καταφέρει ο πρωταγωνιστής να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της μεγαλύτερης του δουλειάς.

    Διαθέτοντας ένα ελκυστικότατο casting με εντυπωσιακά ονόματα πέραν του Gere, όπως αυτό της Susan Sarandon και Tim Roth, νομίζω ότι το Arbitrage θα έχει και ανάλογη επιτυχία στα διεθνή box offices.


    V/H/S
    Σκηνοθεσία: Adam Wingard, Glenn McQuaid, Radio Silence, David Bruckner, Joe Swanberg και Ti West


    Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι ή γίνεται πατατιά, ή προκύπτει κάτι πραγματικά αξιόλογο. 
    Με ένα αρκετά μεγάλο team σκηνοθετών, το V/H/S αποτελεί μία κατηγορία από μόνο του και ίσως είναι το πραγματικό θρίλερ που ψάχνει να βρεί την διανομή του στο Sundance

    Το φιλμ αφηγείται την ιστορία μία ομάδας κλεφτών, οι οποίοι αναλαμβάνουν μία αποστολή, στην οποία πρέπει να βρούν ένα πακέτο που περιέχει σημαντικό πληροφοριακό υλικό. 
    Όταν όμως καταφθάνουν στο έρημο σπίτι, το οποίο βρίσκεται στην μέση του πουθενά, απ' 'όπου πρέπει να αποσπάσουν το υλικό συναντούν μία ατελείωτη αποθήκη από βιντεοκασέτες με το πακέτο τους να αποτελεί μέρος αυτών. 

    Το V/H/S έχει ήδη τρομοκρατήσει αρκετούς θεατές του φεστιβάλ και σίγουρα αναμένουμε να καταλήξει και στις κοντινότερες μας αίθουσες.


    Under African Skies
    Σκηνοθεσία:  Joe Berlinger


    Προσωπική μου αδυναμία ο Joe Berlinger, ο οποίος νομίζει έχει χαράξει την δική του πορεία στα ντοκιμαντέρ και συνεχίζει να ανοίγει δρόμους.  

    Το Under African Skies είναι ένα μουσικό φιλμ για τον Paul Simon και το αριστουργηματικό του άλμπουμ Graceland. 
    Ο συγκεκριμένος δίσκος, συνδύασε αρμονικά την αμερικάνικη με την αφρικάνικη μαύρη μουσική και αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία τόσο σε πωλήσεις όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο. 

    Ωστόσο μας αφηγείται την ιστορία του Simon, όταν ο ίδιος παρευρέθη στην Νότια Αφρική με αφορμή την επετειακή συμπλήρωση των 25 χρόνων από την έκδοση του δίσκου. '
    Όταν ο ίδιος ο καλλιτέχνης συνειδητοποιεί ότι η δημιουργία του δεν είχε μόνο θετικό αλλά και αρνητικό αντίκτυπο στον κόσμο, είναι αναγκασμένος να ψαχτεί να βρει τις αιτίες αυτού του γεγονότος. 

    Το θετικό για το Under African Skies είναι ότι το φιλμ δεν μένει μόνο στον Paul Simon σαν καλλιτέχνη, αλλά μας δείχνει και το αντίκτυπο που έχουν στο κοινό και άλλοι μεγάλοι εμπορικοί καλλιτέχνες όπως ο Qincy Jones, Harry Belafonte και Paul McCarntey.

    Μάθε παιδί μου μουσικούλα!



    Shut Up and Play the Hits
    Σκηνοθεσία: Dylan Southern και Will Lovelace

    Το φετινό Sundance έχει πληθώρα μουσικών ταινιών και όπως είδατε πρόσφατα στο επίσημο trailer, το Shut Up and Play the Hits είναι ένα ακόμα μουσικό φιλμ για τους LCD Soundsystem οι οποίοι αποφάσισαν να διαλυθούν βρισκόμενοι στην ακμή της καριέρας τους. 

    Ακολουθώντας την μπάντα τα 10 τελευταία χρόνια, οι σκηνοθέτες έχουν καταγράψει πλήρως το μουσικό ηχητικό τοπίο τους και φιλοδοξούν να μας κάνουν να αγκαλιάσουμε τους καλλιτέχνες. 
    Και εμείς περιμένουμε να δούμε μία backstage προσέγγιση, πιο ανθρωποκεντρική και όχι γεμάτη από διθυραμβικές κριτικές και ντελιριακές αποθεώσεις των LCD Soundsystem.


    Something From Nothing: The Art Of Rap
    Σκηνοθεσία: Ice-T, Andy Baybutt


    Έχετε ποτέ αναρωτηθεί για το πώς προκύπτουν οι στίχοι των rap και hip hop μουσικών κομματιών;
    Και δεν μιλάμε για τα ελληνικά καγκουρέ χιτάκια β' διαλογής. 
    Αναφερόμαστε στο real deal, την μουσική σκηνή των ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένων και των δύο ακτών, West Coast και East Coast.

    Ο πολυτάλαντος κύριος Ice-T μαζί με τον Andy Baybutt προτείνουν την δική τους εκδοχή σκιαγραφώντας το προφίλ σημαντικών rap καλλιτεχνών όπως ο Africa Bambaataa, Nas, Eminem, Run DMC, Snoop Dogg και πολλών άλλων.

    Αναμένουμε με αυξημένο το ενδιαφέρον τις ιστορίες πίσω από τα γνωστά hip hop rap τραγούδια των καλλιτεχνών αυτών, όσο και τις πραγματικά μπερδεμένες λεξοπλασίες αυτών.

    Dance baby dance.



    West of Memphis
    Σκηνοθεσία: Amy Berg

    Πριν λίγες μέρες είχαμε δει το trailer για το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ της Amy Berg που τιτλοφορείται West Of Memphis

    Σε αυτό, η σκηνοθέτις επιχειρεί να ρίξει φώς στην δολοφονία τριών οκτάχρονων παιδιών από τρεις έφηβους το 1993 στην πόλη West of Memphis του Αρκάνσας των ΗΠΑ. 

    Με την πολύ πρόσφατη τριλογία Paradise Lost να έχει κυκλοφορήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, είμαι περίεργος στο τι καινούριο θα προσφέρει αυτό το φιλμ, καθώς πίσω από την παραγωγή θα βρούμε τον πολυάσχολο Peter Jackson.



    Goats
    Σκηνοθεσία: Christopher Neill

    Κατ'εμέ είναι αυτό που περιμένω με την μεγαλύτερη προσμονή. 
    Στο πόνημα αυτό του Christopher Neill, θα δούμε έναν δεκαπεντάχρονο έφηβο ο οποίος θα πρέπει να αφήσει την πολυτέλεια του σπιτιού του και την μέχρι τώρα ζωή του, με σκοπό να μετακομίσει σε μία καινούρια πόλη για να ξεκινήσει την προετοιμασία του για το κολέγιο σε προπαρασκευαστικό σχολείο της ανατολικής ακτής. 

    Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αφήσει πίσω την new age μητέρα του, αλλά και τον μοναδικό πατέρα που γνώρισε στην ζωή του, τον Goatman!

    Με ένα αρκετά δυνατό casting, αυτό της Vera Farmiga (προσκυνάω) αλλά και τον εξαιρετικό David Duchovny, ο οποίος φαίνεται να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα από το Californication και μετά, το φιλμ ευελπιστούμε να μας αφήσει μία ρομαντική αίσθηση όχι τόσο για την πρωτοτυπία του, αλλά περισσότερο για τον τρυφερό συναισθηματισμό του. 
    Ίδωμεν. 


    The Surrogate
    Σκηνοθεσία: Ben Lewin

    Χμμμ, δεν ξέρω αν πρέπει να ψαρώσουμε ή να το αγνοήσουμε τελικά το The Surrogate
    Ο συμπαθής κύριος John Hawkes ο οποίος τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται όλο και περισσότερο στο Sundance Festival, μετά από τον break out ρόλο στο Martha Marcy May Marlene  που είδαμε προσφάτως και στην Ελλάδα, επιστρέφει με μία ταινία που είναι αμφιλεγόμενη ως προς τις προθέσεις της τουλάχιστον. 

    Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Ben Lewin, αφηγείται την ζωή του ποιητή και δημοσιογράφου Mark O' Brien ο οποίος είναι παρθένος μέχρι την "τρυφερή" ηλικία των 38 ετών. 
    Έτσι θα προσλάβει μία γυναίκα για να του παρέχει τις υπηρεσίες της....

    Το φίλμ παρόλο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ακόμα μία ρομαντική κομεντί, υπόσχεται μία διαφορετική ροή. 
    Απορρίπτοντας χοντροκομμένα αστεία, φαίνεται να επικεντρώνεται περισσότερο στην ανθρωποκοινωνιολογική διάσταση του όλου πράγματος. 
    Αναμένουμε περισσότερα στις οθόνες μας (trailer), έτσι  ώστε να αποφασίσουμε εάν θα το αποθεώσουμε ή θα το ρίξουμε στα τάρταρα.


    Safety Not Guaranteed
    Σκηνοθεσία: Colin Trevorrow

    Ο καθαρά ντοκιμαντερίστας Colin Trevorrow, δηλώνει την παρουσία του στο Sundance Festival με το Safety Guaranteed και ήδη έχει δημιουργήσει ένα hype γύρω από την υπόθεσή του. 

    Αφορά δύο υπαλλήλους ενός περιοδικού, οι οποίοι αναλαμβάνουν να πάρουν συνέντευξη από έναν τύπο ο οποίος έχει βάλει αγγελία και αναζητεί συνεργάτη έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν μαζί ένα ταξίδι στο χρόνο! 

    Παρόλο που θα μπορούσε να είναι μία sci-fi ταινία, τελικά μάλλον προς τη κομεντί λοξοκοιτάει το φιλμ αυτό.
    Με παρουσίες όπως αυτές των γλυκύτατων δεσποινίδων Kristen Bell και Aubrey Plaza, ελπίζουμε πραγματικά το Safety not Guaranteed να αξίζει τον χρόνο μας. Την παραγωγή υπογράφουν οι αδερφοί Duplass, τους οποίους συναντήσαμε στο σχετικά πρόσφατο Cyrus.



    Searching For Sugar Man
    Σκηνοθεσία: Malik Bendjelloul

    Και για τελευταία προτεινόμενη ταινία, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε παρά μία ακόμα μουσική. 
    Το Searching for Sugar Man αναφέρεται στην ζωή και την μουσική του rocker Sixto Rodriguez. 
    Παρόλο που δεν είναι ευρέως γνωστός στο κοινό της Ευρώπης, παρά μόνο σε αυτό της Αμερικής ενδεχομένως, κατάφερε να πραγματοποιήσει μεγάλη εμπορική επιτυχία σε πωλήσεις και σε μέρη εκτός της Αμερικής όπως για παράδειγμα στην Νότια Αφρική.

    Με αφετηρία λοιπόν την Νότια Αφρική, δύο ένθερμοι θαυμαστές του, θα ξεκινήσουν να βρούν τα ίχνη του καλλιτέχνη ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά την πρώτη του κυκλοφορία. 

    Πολλοί υπέθεσαν ότι ο καλλιτέχνης είναι ήδη νεκρός, όμως μία ανεπίσημη κυκλοφορία του μετά τον υποτιθέμενο θάνατό του, διέγειρε έντονες απορίες για το τι πραγματικά συνέβη στον Sixto Rodriguez.

    Το φιλμ έκανε πρεμιέρα στο Sundance την πρώτη μέρα του φεστιβάλ και ουσιαστικά άνοιξε τον κύκλο όλων των προβολών.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι 13 Πιο Αναμενόμενες ταινίες στο φεστιβάλ του Sundance 2012 (Updated) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top